Stoiximan Super League

Η επόμενη ημέρα στον ΟΦΗ

Πλησιάζοντας στις 18 Μαΐου, ημέρα που είναι προγραμματισμένη η Γ.Σ. του ΟΦΗ, το sport-fm.gr αναλύει τα δεδομένα των Ηρακλειωτών και παρουσιάζει τα σενάρια της επόμενης ημέρας του συλλόγου.

H 18η Μαΐου πλησιάζει, ημερομηνία που πιθανώς να κριθεί ως η σημαντικότερη στην σύγχρονη ιστορία του ΟΦΗ, αφού εκείνη την ημέρα είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση των Κρητικών.

Το sport-fm.gr αναλύει τα δεδομένα και σας παρουσιάζει τα σενάρια επόμενης ημέρας του συλλόγου του Ηρακλείου:

Στόχος της Γ.Σ. είναι να κατατεθούν οι προτάσεις, να «ζυγιστούν» οι επιλογές από τον Ερασιτέχνη και τους μετόχους και να αποφασιστεί από κοινού ποιον δρόμο θα ακολουθήσει η ομάδα, αφού εκλεγεί και νέα διοίκηση (αυτή τη στιγμή το Δ.Σ. είναι προσωρινό).

Ποιες οι επιλογές του ΟΦΗ;

Δεδομένου ότι το χρέος της ομάδας ανέρχεται στα 14 εκατ. ευρώ, θεωρείται απίθανο η Γ.Σ. να εκλέξει απλά μία διοίκηση που θα αναλάβει τον σύλλογο ως έχει στη Football League, άρα, οι επιλογές των Κρητικών είναι τρεις:

1) Να ακολουθήσουν τον δρόμο της ΑΕΚ και του Άρη και να πάνε στη Γ’, προκειμένου να κάνουν restart και να «καθαρίσουν» από τα χρέη, πιθανώς έχοντας στο «τιμόνι» τους έναν σοβαρό επενδυτή, κάτι που θεωρείται και πιθανότερο.

2) Να αναλάβει ένας επενδυτής ο οποίος θα βρει (με αγορά ή συγχώνευση) ένα ΑΦΜ δίχως χρέη μιας ομάδας της Football League, προκειμένου ο σύλλογος να συνεχίσει «καθαρός» και χωρίς να χρειαστεί να παίξει στη Γ΄.

3) Να αναλάβει ένας επενδυτής ο οποίος θα αποπληρώσει όλα τα χρωστούμενα και θα συνεχίσει την ομάδα από τη Football League, σενάριο που μοιάζει να είναι βγαλμένο από… ταινία επιστημονικής φαντασίας, λόγω του μεγέθους του χρέους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι δεδομένο ότι χρειάζεται κάποιος (ή και περισσότεροι) ο οποίος θα επενδύσει στον ΟΦΗ ώστε στο μέλλον να μην βρεθεί ξανά η ομάδα σε τόσο δύσκολη θέση.

Ποιος θα είναι αυτός;

Αρκετοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν να αναλάβουν έναν καθαρό ΟΦΗ. Μία ιστορική ομάδα με μεγάλη δυναμική, κάτι που φάνηκε και φέτος με την προσέλευση του κόσμου, που κατάφερε να είναι τέταρτη σε εισιτήρια στη Super League, έχοντας μάλιστα τρία λιγότερα εντός έδρας παιχνίδια, λόγω της απόσυρσής από το πρωτάθλημα.

Ήδη οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη, ο Νίκος Μαχλάς αλλά και ο γνωστός Ηρακλειώτης επιχειρηματίας, Μανώλης Παπακαλιάτης, έχουν κάνει ο καθένας τις δικές τους επαφές με επιφανείς ανθρώπους από την Κρήτη -και όχι μόνο-, προκειμένου να μπορέσουν να προτείνουν στη Γ.Σ. κάτι καλό για το μέλλον της ομάδας.

Τα δεδομένα:

Αρχικά είναι ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γιάννης Δανδάλης, όπου εκτός από δικές του προσεγγίσεις, του έχουν επίσης «χτυπήσει» την πόρτα αρκετοί ενδιαφερόμενοι, με τον ίδιο πάντως να συζητάει μόνο σοβαρές προτάσεις.

Σύμφωνα με κρητικά Μέσα, κρατάει στα χέρια του δύο σοβαρές προτάσεις, με τη μία μάλιστα να θεωρείται άκρως ενδιαφέρουσα, ωστόσο, δεν έχει αφήσει να διαρρεύσει τίποτα πριν από τη Γ.Σ.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει ο Νίκος Μαχλάς, του οποίου το πλάνο είναι σίγουρα ότι ξεκινάει από τη Γ’ Εθνική.

Ο τωρινός πρόεδρος της ομάδας έχει έρθει ήδη σε επαφές με τον Ανδρέα Δημητρέλο, τον άνθρωπο που είχε αναλάβει την εκκαθάριση της ΑΕΚ, προκειμένου να ενημερωθεί ακριβώς για το τι προβλέπει η νομοθεσία και ποιες είναι οι απαραίτητες ενέργειες για να γίνει το restart.

Παράλληλα, έχει κάνει τις επαφές του σε Κρήτη και Αθήνα με πιθανούς επενδυτές, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που συνδέουν τον ΟΦΗ και με ένα πρόσφατο ταξίδι του στο Κάιρο, όταν είχε επισκεφθεί τον Πατριάρχη της Αλεξάνδρειας ο οποίος είναι θείος του.

Τέλος, ο γνωστός Ηρακλειώτης επιχειρηματίας, Μανώλης Παπακαλιάτης, έχει κάνει τον δικό του κύκλο επαφών με οικονομικούς παράγοντες του Ηρακλείου προκειμένου να συγκροτήσει μία ομάδα ικανή (διοικητικά και οικονομικά) να αναλάβει τον ΟΦΗ σε αυτό το μεταβατικό στάδιο.

Πέρα από τις άνω τρεις περιπτώσεις, έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα που ενδιαφέρονται για την επόμενη μέρα των Κρητικών, όπως αυτά του Γιώργου Σπανού, του Σταμάτη Βελλή αλλά και του Βλάση Τσάκα, με τους πρώτους δύο πάντως να διαψεύδουν κάτι τέτοιο.

Ό,τι και αν αποφασιστεί στη Γενική Συνέλευση πάντως, το σίγουρο είναι ότι όλοι στον ΟΦΗ θα θέλουν να κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες, ειδικά σε περίπτωση που επιλεγεί η Γ’ Εθνική, ώστε όταν μπει ο Ιούνιος να έχει αρχίσει ήδη ο αγωνιστικός σχεδιασμός της ομάδας.

Τι θα γίνει με τον Αναστόπουλο και το υπάρχον ρόστερ;

Ο ίδιος ο Νίκος Αναστόπουλος, αλλά και αρκετοί από τους φετινούς ποδοσφαιριστές, κυρίως όσοι προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας, περιμένουν με αγωνία την απόφαση για την επόμενη ημέρα καθώς δηλώνουν πρόθυμοι να παραμείνουν, ακόμη και στην προοπτική της Γ’, αρκεί να υπάρξει ένα σωστό και υγιές πλάνο για το σύλλογο.

Το σίγουρο είναι ότι όλες οι πλευρές αναμένουν τη Γ.Σ. και ελπίζουν να μη χρειαστεί και δεύτερη -όπως αρχικά προγραμματίζονταν- για να αποφασιστεί το μέλλον του συλλόγου, αλλά να βρεθεί μια ικανή λύση ώστε ο ΟΦΗ να γυρίσει σελίδα όσο το δυνατόν συντομότερα.

Επιμέλεια: Γιώργος Μπινιχάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x