Stoiximan Super League

Η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως το παιχνίδι με την Γιουβέντους αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό, έχει τις δυνατότητες ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν στη συνέχεια της σεζόν.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Το ματς στο Τορίνο αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό και ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκαν οι “ερυθρόλευκοι” αποδεικνύει πως η ομάδα του Πειραιά έχει τις δυνατότητες ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν στη συνέχεια της σεζόν. Κανείς φυσικά δεν υποστηρίζει πως ο Ολυμπιακός πρέπει να πανηγυρίσει επειδή ηττήθηκε με 2-0 από τη “βέκια σινιόρα”. Ωστόσο υπάρχουν και οι συνθήκες κάτω απ' τις οποίες διεξήχθη το ματς στην Ιταλία κι αυτές οι συνθήκες ήταν δυσμενείς για τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Οι Πειραιώτες πήγαν “λαβωμένοι” στο Τορίνο και γνώριζαν πολύ καλά ότι αυτές οι “πληγές” μπορεί να γίνονταν ακόμα μεγαλύτερες αν η εικόνα τους δεν εμφάνιζε σημαντική βελτίωση. Τούτο το ήξερε καλά και ο Λεμονής, με τον 57χρονο τεχνικό να “ποντάρει” στην (ποδοσφαιρική) λογική και να μη χάνει. Μπορεί απ' τη μία πλευρά ο Ολυμπιακός να έχασε στο Τορίνο αλλά ήττα με ήττα έχει διαφορά.

Δείτε για παράδειγμα πως έχασε η Μπενφίκα (από τη Βασιλεία και όχι απ ' τη φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουβέντους) με 5-0 στην Ελβετία και τι “χαμός” γίνεται στου Λουζιτανούς. Αυτό το απέφυγε ο Ολυμπιακός και δεν ήταν εύκολο. Αυτό που χρειάζονταν ο Λεμονής στην τέταρτη “θητεία” του στον πάγκο των πειραιωτών ήταν να κερδίσει ηρεμία και χρόνο και αν μη τι άλλο το πέτυχε.

Ήθελε επίσης να δημιουργήσει την εικόνα πως η παρουσία του στον πάγκο των “ερυθρόλευκων” θα φέρει αλλαγές τόσο στο αγωνιστικό προφίλ όσο και στην ψυχολογική κατάσταση του Ολυμπιακού. Αλλαγές που θα ήταν ευδιάκριτες από το πρώτο κιόλας ματς και κανείς δεν μπορεί ν' αμφισβητήσει πως ο Λεμονής προχώρησε σε κινήσεις που βασίζονταν στη λογική.

Αυτό ακριβώς χρειάζονταν αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός και είναι επιτυχία του Έλληνα τεχνικού που οι “ερυθρόλευκοι” επέστρεψαν από την Ιταλία και μπορούν να σκεφτούν το ματς με τον Ατρόμητο. Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό θα ήταν αν σκέφτονταν το ματς που πέρασε.

Το σίγουρο βέβαια είναι (κι αυτό το ξέρει καλά ο προπονητής των πρωταθλητών) ότι η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού δεν είναι εύκολη. Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν πολύ δουλειά, έχουν αγωνιστικά ζητήματα στα οποία πρέπει να βρει λύσεις ο Λεμονής και είναι θέματα που έχουν να κάνουν και με τη δημιουργία ενός νέου βασικού “κορμού” στην ομάδα του Πειραιά.

Είναι προφανές (και λογικό απ' την πλευρά του 57χρονου τεχνικού) ο Λεμονής να θέλει να “οικοδομήσει” μια ομάδα που θα έχει συνοχή και “ταυτότητα”, στοιχεία που έλειψαν από τον Ολυμπιακό την περίοδο του Μπέσνικ Χάσι. Πόσο εύκολο είναι ν' αλλάξει πολλά πράγματα ο νέος προπονητής των πειραιωτών και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα; Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι είναι εύκολο, το αντίθετο μάλιστα, πρόκειται για μια δύσκολη αποστολή και αυτό το ήξερε πολύ καλά ο Λεμονής όταν αναλάμβανε τα “ηνία” των πρωταθλητών Ελλάδος. Ούτε είναι δυνατόν να περιμένει κάποιος την αγωνιστική μεταμόρφωση των “ερυθρόλευκων” από τη μία Κυριακή στην άλλη.

Αυτά δε γίνονται μέσα σε λίγες μέρες και ο Λεμονής καλείται να εκμεταλλευτεί σε μεγάλο βαθμό και τη διακοπή του πρωταθλήματος για τα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων. Όπως προαναφέραμε ο Ολυμπιακός έχει αρκετά ζητήματα στο παιχνίδι του και ο Λεμονής ξέρει πως αυτά τα προβλήματα θέλουν πολύ δουλειά στου Ρέντη προκειμένου να διαμορφωθούν νέες (αγωνιστικές) συνθήκες για τους “ερυθρόλευκους”.

Αυτό πάντως που προέχει για την ομάδα του Πειραιά είναι να επιστρέψει στις νίκες και το ματς με τον Ατρόμητο δε θα είναι εύκολο για τους πειραιώτες. Ο Ολυμπιακός όμως γνωρίζει πως τα περιθώρια έχουν στενέψει και γι' αυτό το λόγο οι “ερυθρόλευκοι” προετοιμάζονται για ένα νέο ξεκίνημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x