Γενικά

Η ερασιτεχνική ομάδα της Γερμανίας που νίκησε τη FIFA

Μια ερασιτεχνική ομάδα από τη Γερμανία νίκησε σε δικαστική διαμάχη της FIFA που την είχε τιμωρήσει με υποβιβασμό. Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.

Δικαιώθηκε στη δικαστική της διαμάχη με τη FIFA μια ερασιτεχνική γερμανική ομάδα, που είχε τιμωρηθεί με υποβιβασμό επειδή αρνήθηκε να πληρώσει τροφεία για μεταγραφή σε δύο συλλόγους της Αργεντινής.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καρλσρούης κατέρριψε την απόφαση υποβιβασμού της Βιλχελμσχάφεν, που είχε διαταχθεί από την παγκόσμια ομοσπονδία το 2012 και είχε οδηγήσει τον αποκλεισμό της από την τέταρτη κατηγορία.

Η απόφαση στηρίχτηκε σε ένα «παράθυρο» στη νομοθεσία της ομοσπονδίας της βόρειας Γερμανίας, που δεν διατύπωνε με σαφήνεια τις πιθανές κυρώσεις για άρνηση να πληρώσει κάποιος σύλλογος τροφεία σε προηγούμενη ομάδα ή ομάδες ενός παίκτη που απέκτησε.

Είχε προηγηθεί άλλη απόφαση υπέρ της ερασιτεχνικής ομάδας από δικαστήριο της Βρέμης, που αρχικά είχε χάσει την προσφυγή της στο Διεθνής Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης.

Η ιστορία είχε αρχίσει το 2008, όταν η FIFA είχε διατάξει τη Βιλχελμσχάφεν να πληρώσει 157.500 ευρώ στις Ατλέτικο Ρίβερ Πλέιτ και Ατλέτικο Εξκουρσιονίστας ως τροφεία για την απόκτηση του Σέρχιο Σαγκαράσου. Το ποσό ήταν δυσβάσταχτο για το γερμανικό σύλλογο, που δήλωσε αδυναμία να το πληρώσει τονίζοντας πως δεν ήταν καν μέλος της FIFA και πως τότε δεν είχαν τεθεί ακόμη σε εφαρμογή οι κανόνες της παγκόσμιας ομοσπονδίας για την καταβολή τροφείων. Επίσης πρόβαλαν σαν επιχείρημα και το γεγονός ότι ο 19χρονος τότε ποδοσφαιριστής είχε ΚΑΙ ιταλικό διαβατήριο και συνεπώς έπρεπε να απολαμβάνει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που αφορούν σε όλους τους εργαζόμενους εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Βιλχελμσχάφεν μετά τον υποβιβασμό τους από την απόφαση της FIFA έπεσε άλλες δύο κατηγορίες (λόγω των αποτελεσμάτων της) και πλέον αγωνίζεται στην έβδομη κατηγορία.

Μετά τη δικαίωσή της από τα δικαστήρια, προτίθεται να αξιώσει αποζημίωση και την επαναφορά της στην τέταρτη κατηγορία της Γερμανίας!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x