Ελλάδα

Η Εθνική ΜΑΣ δεν είναι το ποδόσφαιρό ΣΑΣ!

Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο sport-fm.gr για το μπάχαλο των τελευταίων ημερών στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Οταν μιλάμε για την Εθνική, δεν ενδιαφέρουν τα πρόσωπα. Αν νομίζετε, λοιπόν, εσείς κυρίως εκεί στην ΕΠΟ ότι η Εθνική ΜΑΣ είναι το ποδόσφαιρό ΣΑΣ, δεν έχετε καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ραγίσατε τη βιτρίνα του ποδοσφαίρου μας με τη συμπεριφορά σας (όχι μόνο στον Σάντος αλλά σε όλους μας) στη διάρκεια και το τελείωμα του περσινού Μουντιάλ. Την σπάσατε το διάστημα που ακολούθησε με όλες τις ακατανόητες επιλογές. Και τώρα τι ακριβώς θέλετε να κάνετε; Θρύψαλα, για να μην "σηκωθεί" ποτέ ξανά;

Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος

Η Εθνική δεν είναι παιχνίδι εξουσίας. Δεν παίζουμε "Τόλμη και γοητεία" εδώ. Καθόλου δεν έχει σημασία αν ο Μαρκαριάν θα συνεχίσει. Ποιος συνεργάτης θα μείνει. Αν ακόμα - ακόμα θα είναι στην ομάδα ο καραγκούνης, που στο κάτω - κάτω έχει συνδεθεί με την Εθνική και η αγάπη του για αυτή δεν αμφισβητείται.

Θα είχε σημασία, αν η συζήτησή μας για εκείνους είχε να κάνει μόνο με το έργο που επιτελούν στην Εθνική. Αφού η κουβέντα έπαψε να αφορά τον πραγματικό τους ρόλο στην ομάδα, στην ουσία η κουβέντα για εκείνους δεν έχει πια νόημα.

Θυμάμαι τις ατελείωτες συζητήσεις, ακόμη και με ανθρώπους της ΕΠΟ, για το αν ο Ζήκος αξίζει μια θέση στην Εθνική επί Ρεχάγκελ. Για το αν ο Γερμανός έπρεπε επιτέλους να δώσει την ευκαιρία σε Νίνη και Παπασταθόπουλο. Για το αν ο Σάντος πρέπει να "ξεκολλήσει" από το 4-4-2 στις αρχές του ως ομοσπονδιακός. Για τους τερματοφύλακες που επέλεγε.

Ηταν κι εκείνες συζητήσεις που έφερναν κόντρες. Γκρίνιες. Κριτική και πολύ έντονη για τους προπονητές, την ομάδα, την Ομοσπονδία και πάει λέγοντας. Αλλά ήταν και η απόδειξη ότι η Εθνική λειτουργούσε ως ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός. Που βγάζει απόψεις, διαφωνίες, εντάσεις, αλλά και που βγάζει αποτέλεσμα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό το "μπάχαλο" που παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες τι ακριβώς είναι; Μπορείτε να φορτώνετε τις ευθύνες στον Ρανιέρι, στον Μαρκαριάν, στον Τοροσίδη, τον Σαμαρά που δεν είναι έτοιμος, τον Κωστένογλου και δεν ξέρω κι εγώ ποιον άλλον κάθε φορά. Αλλά πίσω από το δάχτυλό σας, όσο αδύνατος κι αν είστε, δεν μπορείτε να κρυφτείτε!

Η ΕΠΟ, προηγούμενη και νυν, στέρησε από την Εθνική τη δυνατότητα να λειτουργεί όχι απλώς ως ομάδα, αλλά ακόμη και ως ποδοσφαιρικός οργανισμός. Της άρπαξε τη δυνατότητα να μιλάει για ποδόσφαιρο και την έκανε να ασχολείται με ένα σωρό άλλες σαχλαμάρες, που τα τελευταία 12 χρόνια δεν είχαν καμία σημασία. Και - δυστυχώς - μάς έβαλε όλους σε αυτό το τριπάκι...

Μπορούμε να διαφωνούμε όσο θέλουμε για το ποιος θα μαρκάρει τον Μέσι, αν θα παίξουμε μαν του μαν και αν ταιριάζει το 4-3-3. Είναι γούστο μας και καπέλο μας να έχουμε άποψη για το ποδόσφαιρο. Ακόμα και να πιστεύουμε ότι ..."ο Ρεχάγκελ δεν ξέρει μωρέ". Αλλά αντί για αυτό, εσείς μας βάλατε να τακωνόμαστε για τους μάνατζερ που ήταν στο ξενοδοχείο, για τις αποζημιώσεις του Ρανιέρι και για τις σχέσεις του Μαρκαριάν με τους συνεργάτες του.

Αυτό, εσείς που "αφεντεύετε" το ελληνικό ποδόσφαιρο, το λέτε ποδόσφαιρο; Γιατί εμείς στην Εθνική το κοροϊδεύουμε. Πάρτε το, λοιπόν, από όλους εμάς!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x