Ιταλία

Η Ευρώπη στα πόδια του Μανωλά

Είναι το πιο «hot» όνομα της ελληνικής αγοράς και ήδη μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ σχεδιάζουν να δαπανήσουν πολλά εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνουν δικό τους.

Ο λόγος για τον στόπερ της Ρόμα, Κώστα Μανωλά που πριν καλά καλά κλείσει δύο χρόνια στους «τζιαλορόσι» είναι περιζήτητος στην Ευρώπη και δη από ομάδες, κυρίως της Αγγλίας. Ο διεθνής αμυντικός είναι από τους καλύτερους παίκτες στη φετινή Serie A, σύμφωνα με τους Ιταλούς, ενώ πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Και μετά από 19 μήνες συμπεραίνεις ότι έχει «φτιάξει» πολύ καλό όνομα στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

Το καλοκαίρι του 2014 υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο στη Ρόμα με ετήσιες αποδοχές κάτι περισσότερο από 2 εκατ. ευρώ χωρίς να μπει κάποια ρήτρα. Έχει ακόμα τρία χρόνια συμβόλαιο και κάποιοι λένε ότι την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι θα ανανεώσει τη συνεργασία του με τους Ρωμαίους.

Το βέβαιο είναι ότι προμηνύεται ένα «καυτό» καλοκαίρι με τη διοίκηση να εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει επέκταση στον Κώστα Μανωλά με καλύτερους οικονομικούς όρους. Μία πρόταση που θα του αποφέρει για κάθε χρόνο συνεργασίας περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ καθαρά!

Για την ώρα δεν έχει κληθεί ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Γιάννης Ευαγγελόπουλος προκειμένου να γίνουν οι σχετικές συζητήσεις. Πληροφορίες από την Ιταλία, όμως, αναφέρουν ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού της διοίκησης με την πλευρά του 24χρονου αμυντικού.

inner

Οι ομάδες που ενδιαφέρονται…

Η πιθανότητα να γίνει το deal με μία από τις ενδιαφερόμενες ομάδες «παίζει» και μάλιστα αρκετά… Η Ρόμα δεν το συζητά με λιγότερα από 40 εκατ. ευρώ και γι’ αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι τις προάλλες απέρριψε πρόταση της Τσέλσι ύψους 33 εκατ. ευρώ για την αγορά του Κώστα Μανωλά, σύμφωνα με τον αγγλικό και τον ιταλικό Τύπο.

Πέρα από την Τσέλσι που πιέζει τους Ιταλούς, το όνομα του διεθνούς στόπερ βρίσκεται ψηλά στη λίστα της Μάντσεστερ Σίτι, της Άρσεναλ, της Λίβερπουλ και της Εβερτόν από την Πρέμιερ Λιγκ, ενώ παρακολουθείται η πορεία του και από την Παρί Σεν Ζερμέν. Σε περίπτωση παραχώρησης του, ο Ολυμπιακός προβλέπεται να εισπράξει το 10% της μεταπώλησης, βάσει της συμφωνίας που είχε κάνει με τη Ρόμα.

Και οι πιθανοί προορισμοί…

Εάν δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά, ο Κώστας Μανωλάς, όταν έρθει η ώρα να φύγει από τη Ρόμα, θα πάει σε ένα top class σύλλογο. Ποιος μπορεί να είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του; Τα ποσά που θα συζητηθούν είναι αστρονομικά και δεν μπορούν να τα… σηκώσουν πολλές ομάδες.

Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης είναι τα ευρωπαϊκά κλαμπ που μπορούν να «χτυπήσουν» την πόρτα της Ρόμα. Το σίγουρο είναι πως όταν έρθει η στιγμή να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Κώστα Μανωλά θα μιλάμε για την πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Σωτήρης Ταμπάκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x