Stoiximan Super League

Η ευθύνη είναι του Μπέντο

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τα λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Πλατανιά και την ευθύνη του Πάουλο Μπέντο στο θέμα κεντρικού αμυντικού.

Σίγουρα η εικόνα στο κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού ήταν αποκαρδιωτκή, με τους δύο νεαρούς στόπερ (Ρέτσο και Βιάνα) να κάνουν πολλά λάθη, όπως είναι δεδομένο ότι οι δύο μικροί δεν ήταν οι μοναδικοί που υστέρησαν. Ο Ολυμπιακός είχε πολλούς παίκτες εκτός ματς αλλά ας επικεντρωθούμε στο θέμα των στόπερ, ξεκαθαρίζοντας πως για να μην κάνεις λάθος δεν πρέπει να παίξεις. Ασφαλώς και ο Βιάνα με τον Ρέτσο έκαναν πολλά λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Πλατανιάς.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Το μεγαλύτερο όμως λάθος είναι του προπονητή του Ολυμπιακού. Όχι γιατί χρησιμοποίησε μαζί δύο νεαρά παιδιά στο κέντρο άμυνας των “ερυθρόλευκων”, καθώς δεν υπήρχε κι άλλη επιλογή απ' τη στιγμή που είχε ενοχλήσεις ο Μποτία. Το θέμα λοιπόν είναι να δώσεις ευκαιρίες σε νέα παιδιά αλλά μ' έναν τρόπο που δεν θα τους προκαλέσεις και προβλήματα. Γιατί η αλήθεια είναι πως στο χθεσινό παιχνίδι, η απειρία και των δύο ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και προκάλεσε αυτά που όλοι είδαν.

Το θέμα λοιπόν το έχει ο Μπέντο, ο οποίος γνωρίζει εδώ και δυο μήνες πως ο βασικός του στόπερ θα πάει στο Κόπα Άφρικα και θ' απουσιάσει από αρκετά ματς μέσα στον Γενάρη. Γνωρίζει επίσης ότι στην ίδια διοργάνωση θα πάει κι ένας μέσος, ο Ρομαό, που μπορούσε όμως να παίξει στο κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού και να δώσει λύσεις. Παράλληλα έχει διαπιστώσει ότι ο Μποτία έχει πάρει τόσες κίτρινες κάρτες κι όμως εξακολουθεί να λέει στη διοίκηση του Ολυμπιακού ότι δε θέλει στόπερ.

Ο Μπέντο όφειλε να έχει βοηθήσει την ομάδα του εδώ κι ένα μήνα (!) με μια μεταγραφή κεντρικού αμυντικού, να έχει κλείσει ο Ολυμπιακός τον παίκτη και να ήταν έτοιμος χθες να παίξει στην Κρήτη, έχοντας κάνει και δέκα προπονήσεις στου Ρέντη απ' την αρχή του χρόνου. Τώρα και να προχωρήσουν οι “ερυθρόλευκοι” σε μεταγραφή κεντρικού αμυντικού είναι...αργά.

Γιατί μέχρι να κλείσει μια μεταγραφή, να έρθει ο παίκτης στην Ελλάδα να κάνει και μια εβδομάδα προπονήσεις θα φτάσουμε στο τέλος Γενάρη και θα έχουν γυρίσει ο Ντα Κόστα κα ο Ρομαό από το Κόπα Άφρικα. Κανείς δεν μπορεί να “κατηγορήσει” τους δύο νεαρούς κεντρικούς του Ολυμπιακού, είναι νέα παιδιά και για να βελτιώσουν την εικόνα τους θα πρέπει να μάθουν απ' τα λάθη τους.

Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να παίζουν. Να υπάρχει όμως κι ένα πλάνο ώστε να βοηθήσεις τον νεαρό παίκτη, όχι να τον φέρεις σε δύσκολη θέση. Το μόνο εύκολο είναι να πεις “μπείτε όλοι οι νεαροί στην εντεκάδα και πάμε”. Δεν είναι όμως έτσι γιατί τότε προκαλούνται προβλήματα. Ο προπονητής των “ερυθρόλευκων” χειρίστηκε με λανθασμένο τρόπο την ιστορία κεντρικού αμυντικού για την ομάδα του, ειδικά μάλιστα απ΄τη στιγμή που η διοίκηση του έδωσε το “οκέι” για να γίνει μεταγραφή στόπερ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έδειξε όμως γι' ακόμα μια φορά μια επιμονή στο συγκεκριμένο θέμα, που αν μη τι άλλο είναι για ν' απορεί κάποιος. “Δε θέλω στόπερ” επαναλαμβάνει ο 47χρονος τεχνικός αλλά η συνέχεια θα είναι δύσκολη για τους πρωταθλητές, καθώς υπάρχουν και τα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ. Η ευθύνη πάντως ανήκει στον Πορτογάλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x