Euro 2024

Η φάση που μπορεί να μας πάει Μουντιάλ

Όλα είναι στο χέρι μας σε ότι έχει να κάνει με τη δεύτερη θέση και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να συνεχίσει με την ίδια μαχητικότητα. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Η ισοπαλία που πήρε η Εθνική μας ομάδα στη Βοσνία μας δίνει το δικαίωμα να έχουμε το πάνω χέρι για τη δεύτερη θέση του ομίλου, που οδηγεί στα μπαράζ για πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Το πλάνο ήταν ξεκάθαρο σε ότι αφορά την αγωνιστική στόχευση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και σ' αυτό το πλάνο το 0-0 ήταν σε περίοπτη θέση των σκέψεων του Μίκαελ Σκίμπε.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Λογικό και απόλυτα κατανοητό, αν κρίνει κάποιος απ' το ότι απέναντι μας ήταν μια ποιοτική ομάδα, η οποία μπορούσε να έχει καλύτερη δημιουργία στο παιχνίδι της κι αυτό είχε άλλωστε φανεί κι απ' το πρώτο παιχνίδι στο “Καραϊσκάκη”. Τώρα, αν μπορούσαμε να βάλουμε και το γκολ σε κάποια κόντρα (όπως έγινε στο Βέλγιο) τότε όλα θα ήταν εξαιρετικά καμωμένα. Τη φάση την είχαμε με τον Μάνταλο στο 82' αλλά το γκολ δεν το βάλαμε. Ωστόσο η φάση που μπορεί να μας πάει στην τελική φάση του παγκοσμίου Κυπέλλου, έγινε τρία λεπτά μετά την μεγάλη ευκαιρία μας.

Ο λόγος για την τεράστια απόκρουση του Ορέστη Καρνέζη στην κεφαλιά του Μπίτσακτσιτς, σε μια φάση που οι Βόσνιοι ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν. Η εκτίναξη του Έλληνα γκολκίπερ στη δεξιά του γωνία και ο τρόπος με τον οποίο απομάκρυνε τη μπάλα, απέδειξε την ετοιμότητα του Έλληνα τερματοφύλακα, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας μας. Οι τέσσερις πολύ καλές αποκρούσεις του πορτιέρε της Ουντινέζε έδωσε στην Εθνική μας έναν πολύτιμο βαθμό ενώ θα πρέπει να σταθεί κάποιος στη γενικότερη εμπιστοσύνη που ενέπνεε ο Καρνέζης σε όλη την ομάδα απ' το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Πρωταγωνιστές οι γκολκίπερ

Η εθνική μας ομάδα έμεινε όρθια σε δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με Βέλγιο και Βοσνία, κατακτώντας δύο ισοπαλίες και το κοινό στοιχείο των δύο αγώνων έχει να κάνει με την εμφάνιση των τερματοφυλάκων. Στο Βέλγιο έπαιξε ο Καπίνο και ήταν ο κορυφαίος της Εθνικής μας ομάδας με σειρά εντυπωσιακών αποκρούσεων, στη Βοσνία αγωνίστηκε ο Καρνέζης και ήταν ο ηγέτης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Αν μη τι άλλο λοιπόν η Εθνική μας μπορεί να αισθάνεται υπεροχή σε μια κομβική θέση με δύο γκολκίπερ έτοιμους να βοηθήσουν όποτε χρειαστεί.

Όλα είναι στο χέρι μας

Η Εθνική μας ομάδα πήρε ένα καλό αποτέλεσμα στη Ζένιτσα και πλέον έχει πολλές πιθανότητες να πάρει το “εισιτήριο” για τα μπαράζ, καθώς η πρώτη θέση φαίνεται πως “κλειδώνει” για το Βέλγιο. Όλα είναι στο χέρι μας σε ότι έχει να κάνει με τη δεύτερη θέση και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να συνεχίσει με τη μαχητικότητα που έχει επιδείξει σ' αυτά τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x