Γενικά

Η ΦΙΦΑ σε οικονομική κρίση

Με χρέος περίπου 95 εκ. ευρώ θα κλείσει το 2015 για την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2001.

Η χρονιά που στιγματίστηκε για την ΦΙΦΑ από τις κατηγορίες περί διαφθοράς, την απομάκρυνση του Σεπ Μπλάτερ από την προεδρία και την παραπομπή σε δίκη 14 υπαλλήλων, θα κλείσει με μία τεράστια οικονομική τρύπα 95 εκ. ευρώ, αποτέλεσμα της πτώσης των χορηγιών και των πολυέξοδων νομικών ενεργειών.

Εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ ωστόσο, δήλωσε πως το ύψος του ελλείμματος είναι μόνο μια πρόβλεψη και πως το τελικό ποσό μπορεί να αλλάξει.

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία βρίσκεται σε διήμερη διάσκεψη της οποίας οι μεταρρυθμίσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Μεταξύ των προτάσεων για μεταρρύθμιση που θα ψηφιστούν στην Ζυρίχη, περιλαμβάνεται η ευρύτερη δημοσιονομική διαφάνεια και η 12ετή θητεία του προέδρου και των μελών.

Χαρακτηριστικό της έλλειψης εμπιστοσύνης και της αμφισβήτησης που υπάρχει τον τελευταίο καιρό στο κύρος της ΦΙΦΑ, αποτελεί το γεγονός ότι οι βασικοί χορηγοί απαίτησαν επίβλεψη των μεταρρυθμίσεων από ανεξάρτητη αρχή.

Επιμέλεια: Μαρία Ζαφειράτου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x