Stoiximan Super League

Η φιλοσοφία του Στραματσόνι

Την αγωνιστική του φιλοσοφία, αναφερόμενος και στο αγαπημένο του σύστημα, ανέλυσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι σε δηλώσεις που έκανε στην Ιταλία.

Τα χαρτιά του άνοιξε ο Αντρέα Στραματσόνι σε ό,τι αφορά την αγωνιστική του φιλοσοφία, μιλώντας στην «Tuttosport», παραχωρώντας συνέντευξη διαφορετική από τις συνηθισμένες. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε για τον τρόπο που προσεγγίζει τα παιχνίδια και επεσήμανε ότι του αρέσει το 4-3-3 το οποίο έχει χρησιμοποιήσει αρκετά στο «τριφύλλι», παρά το γεγονός ότι στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος προτίμησε το 4-4-2 και ενώ στην Ουντινέζε εφάρμοσε και το 3-5-2.

Ο Αντρέα Στραματσόνι μίλησε για:

-τις διαφορές του ιταλικού πρωταθλήματος με το ελληνικό: «Σε αυτή την εμπειρία μακριά από την Ιταλία, έχω συνειδητοποιήσει ότι τα χαρακτηριστικά του κάθε αντιπάλου πάντα είχαν μεγάλη σημασία για μένα. Όμως, σε αντίθεση με το δικό μας πρωτάθλημα, στο εξωτερικό δίνουν μικρότερη σημασία στην τακτική που ακολουθεί ο αντίπαλος. Ο στόχος τους είναι να επιβάλλουν το παιχνίδι τους, ανεξάρτητα από τον τρόπο που αγωνίζεται ο αντίπαλος».

- τον τρόπο που χρησιμοποιεί το βίντεο προκειμένου να προετοιμάσει τους ποδοσφαιριστές του για τα ματς: «Η προετοιμασία μας πριν από το ματς προβλέπει την προβολή βίντεο το Σάββατο και μία μικρής διάρκειας προβολή την Κυριακή, ενώ κατευθυνόμαστε στο γήπεδο. Αυτή η δεύτερη αφιερώνεται αποκλειστικά στις στατικές φάσεις».

-το πόσο σημαντικές είναι για τον ίδιο οι στημένες φάσεις: «Μου αρέσει να τις εξασκώ δυναμικά και ομαδικά. Ίσως με τη συνδρομή συγκεκριμένων φάσεων από παιχνίδια ή με την εκτέλεση μιας άσκησης. Το Σάββατο αφιερώνουμε ένα ειδικό μέρος της προπόνησης στην επίθεση. Κάνουμε συγκεκριμένη δουλειά σε συγκεκριμένα κομμάτια της επιθετικής λειτουργίας».

-τους τρεις βασικούς κανόνες στο τακτικό κομμάτι: «Πρώτον, ποτέ να μην είσαι στην ίδια ευθεία για να πάρεις την πάσα. Δεύτερον, ποτέ να μην απομακρύνεσαι από τον συμπαίκτη σου, ώστε να χρειαστεί να σου στείλει ψηλά τη μπάλα. Τρίτον ποτέ να μην είσαι τελείως πίσω από τον αντίπαλο που έχει τη μπάλα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x