Stoiximan Super League

Η φρεσκάδα και το «φόρτωμα»

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για την εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι.

Πολλά λόγια για το φιλικό παιχνίδι με τη Χορν δε χρειάζονται και ούτε φυσικά ο Βίκτορ είδε το συγκεκριμένο παιχνίδι σαν τεστάρισμα.

Επί της ουσίας τα τεστ για τον βαθμό ετοιμότητας του Ολυμπιακού ενόψει των προκριματικών του Ιουλίου, θα είναι τα φιλικά παιχνίδια που θα δώσουν οι Πειραιώτες στο Βέλγιο.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Σ' εκείνα τα φιλικά, που οι αντίπαλοι θα είναι καλής δυναμικότητας, θα έχει τη δυνατότητα ο Ισπανός τεχνικός των “ερυθρόλευκων” να βγάλει πιο χρήσιμα και φυσικά ασφαλέστερα συμπεράσματα, τόσο για τα πλεονεκτήματα της ομάδας του λιμανιού όσο βέβαια και για τις αδυναμίες των “ερυθρόλευκων”.

Το φιλικό με τη Χορν ήταν απλά ένα ξεμούδιασμα για τους παίκτες του Ολυμπιακού, με πρώτο στόχο να ξεφύγουν από τη ρουτίνα των προπονήσεων.

Ωστόσο οφείλει κάποιος να σταθεί στο ότι έπαιξαν στο πρώτο φιλικό νέα παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες των “ερυθρόλευκων”, όπως ο Μανθάτης, ο Βούρος, ο Τσιμίκας, ο Ρέτσος. Πρόκειται για μια ξεχωριστή εικόνα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τη συνέχεια αυτών των παιδιών στην προετοιμασία.

Αυτό που έχει συνεχώς στο μυαλό του ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού είναι φυσικά τα παιχνίδια για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ κι εν συνεχεία, αν οι Πειραιώτες προκριθούν τα πλέι-οφ του Αυγούστου.

Ο Βίκτορ καλείται να δώσει ιδιαίτερη βάση στο πρόγραμμα της προετοιμασίας γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τα παιχνίδια του καλοκαιριού δε θέλουν και πολύ “βαριά” πόδια γνωρίζοντας ότι σε αυτή τη διαδικασία πρώτος στόχος είναι η πρόκριση και να υπάρχει φρεσκάδα στην ομάδα.

Το τι πρέπει βέβαια να γίνει στη συνέχεια (από Σεπτέμβρη δηλαδή αν έχει επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης) αναφορικά με το πρόγραμμα των προπονήσεων, αυτό είναι άλλη συζήτηση. Το μόνο πάντως που δε θέλουν οι προπονητές στη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας (ενώ υπάρχουν προκριματικά) είναι τα “βαριά” πόδια.

Ίσως και γι' αυτό το λόγο ο Βίκτορ να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον γυμναστή που είναι στο Λάνγκεφελντ αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ, ώστε να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις για το πως θα “κυλήσουν” οι προπονήσεις των “ερυθρόλευκων” επί αυστριακού αλλά κι εν συνεχεία επί βελγικού εδάφους.

Ίσως ο Βίκτορ να επιλέξει πιο χαλαρούς ρυθμούς προπόνησης (μετά τις 15 Ιουλίου) επιλέγοντας να “φορτώσει” αργότερα τους παίκτες του για να είναι σε θέση ν' ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που θα υπάρχουν στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x