Ιταλία

Η Γιουβέντους «non stop», η Μίλαν «stop»

Πετυχαίνοντας την 25η νίκη της σε 26 αγώνες, η Γιουβέντους γιόρτασε στο «Juventus Stadium» την κατάκτηση του 5ου συνεχόμενου «scudetto» και 32ου συνολικά στην ιστορία της.

Η «Μεγάλη Κυρία» επιβλήθηκε με 2-0 της Κάρπι συνεχίζοντας τις «υψηλές πτήσεις» στον «αυτόματο πιλότο», παρά την εξασφάλιση του τίτλου και μαθηματικά από την προηγούμενη αγωνιστική.

Με νίκες συνέχισαν Νάπολι και Ρόμα που θα «κοντραροχτυπηθούν» μέχρι τέλους για την 2η θέση, με τους «Ρωμαίους» να εξασφαλίζουν τουλάχιστον την συμμετοχή τους στα προκριματικά του Champions League μέσω της τρίτης θέσης, μετά την ήττα της Ίντερ από την συμπολίτισσά τους Λάτσιο. Στην 6η, «ευρωπαϊκή», θέση ανέβηκε η Σασουόλο, «εφιάλτης» για τη Μίλαν, «τρέμει» η Ουντινέζε.

Η «festa» των πρωταθλητών

Ο Βραζιλιάνος Ερνάνες σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Γιουβέντους (έγινε ο 15ος παίκτης της «Βέκια Σινιόρα» που βρίσκει δίχτυα στη σεζόν) και ο Μοράτα μετά από 45', άφησε την θέση του στον Ζάζα, ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Έτσι οι «μπιανκονέρι», σαν «κανίβαλοι» που «κατασπαράζουν» όποιον βρεθεί στον δρόμο τους, έφτασαν τις 16 νίκες στον δεύτερο γύρο του Campionato ισοφαρίζοντας το επίτευγμα της Τορίνο του 1946-47 και της Juve του Κόντε από το 2013-14, θέλοντας μία ακόμα για να το καταρρίψουν.

Και οι δύο ομάδες μάλιστα είχαν φτάσει τους 50 βαθμούς, με τους παίκτες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να έχουν 49 και να έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν ακόμα και τους 55!

«Θέμα Ζάζα» προέκυψε από το πουθενά με τον Ιταλό επιθετικό να απαντά «είχα πολλή υπομονή σε όλη τη χρονιά», σε ερώτηση δημοσιογράφου για την χρησιμοποίησή του σαν αλλαγή ενώ όλα έδειχναν πως θα ήταν βασικός, με τον Αλέγκρι να απαντά στην συνέντευξη τύπου «εγώ είχα περισσότερη υπομονή με αυτόν».

Ο Ιταλός τεχνικός συνέχισε λέγοντας: «Κερδίσαμε χωρίς να παίξουμε ιδιαίτερα καλά, είμαι όμως ικανοποιημένος που κρατήσαμε απαραβίαστη την εστία μας. Τώρα κοιτάζουμε τον τελικό του κυπέλλου με τη Μίλαν».

Δεν αφήνει τη 2η θέση η Νάπολι

Η Ρόμα αν και βρέθηκε 2 φορές πίσω στο σκορ κόντρα στη Τζένοα, την πρώτη μετά από τέρμα του Παναγιώτη Ταχτσίδη, επέστρεψε στη «βάση» της με τους 3 πολύτιμους βαθμούς. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε, για μία ακόμα φορά, η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο του αρχηγού Φραντσέσκο Τότι.

Η απόδοση ανέβηκε κατακόρυφα, ο «Καπιτάνο» ισοφάρισε και ο Ελ Σαράουι με γκολ τρία λεπτά πριν συμπληρωθούν τα 90, ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Ο προπονητής των «τζιαλορόσι» τόνισε περιχαρής μετά τη λήξη της αναμέτρησης, εκθειάζοντας τον Τότι «είναι ένα λαμπερό κόσμημα, ίσως και περισσότερο από 24 καράτια», ενώ όσον αφορά την ανανέωση του συμβολαίου του «νούμερο 10» ανέφερε «εγώ έχω πει ήδη όσα έπρεπε στον Παλότα, για τα υπόλοιπα ρωτήστε αυτόν», πετώντας το «γάντι» στον πρόεδρο και εκ των ιδιοκτητών του συλλόγου.

Με τον Φραντσέσκο Τότι να βρίσκει δίχτυα 4 φορές στους τελευταίους 4 αγώνες, με μέσο όρο σκοραρίσματος βάση συμμετοχής, ένα τέρμα κάθε 14 λεπτά, πολλοί είναι αυτοί που θέτουν ζήτημα για το αν ο 39χρονος επιθετικός θα πρέπει να συμπεριληφθεί στους 23 εκλεκτούς του ομοσπονδιακού τεχνικού Αντόνιο Κόντε εν όψει Euro.

Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν σημείωσε δύο γκολ φτάνοντας τα 32 σε 33 συμμετοχές, οδηγώντας τη Νάπολι στη νίκη απέναντι στην Αταλάντα στο «Σαν Πάολο» επιτρέποντας στους «παρτενοπέι» να «προσπεράσουν» τη Ρόμα και να βρεθούν ξανά στη 2η θέση την οποία είχαν απολέσει για λίγες ώρες.

Ο Αργεντινός επιθετικός απέχει πλέον 3 μόλις τέρματα από το απόλυτο ρεκόρ σκοραρίσματος στη Serie A που κατέχει ο Σουηδός Νόρνταλ από τη σεζόν 1949-50 φορώντας τη φανέλα της Μίλαν. Ο πρόεδρος Ντε Λαουρέντις, ικανοποιημένος από την δουλειά του Μαουρίτσιο Σάρι στον πάγκο της ομάδας, ανακοίνωσε πως, ανεξάρτητα με το αν οι «ατζούρι» καταλάβουν την δεύτερη ή την τρίτη θέση, ο Ιταλός τεχνικός θα παραμείνει στο «τιμόνι» και τη νέα σεζόν.

Ο Ιντζάγκι νίκησε τον Μαντσίνι και η Φιορεντίνα δεν κερδίζει πια

«Χάσαμε δίκαια. Ήταν μία πικρή βραδιά. Ήταν τα 20 χειρότερα λεπτά που έχουμε κάνει ποτέ. Κάναμε συνολικά έναν απαίσιο αγώνα. Η δυσκολία που έχουμε στο να σκοράρουμε είναι απίστευτη. Η ομάδα έχει ανάγκη από ποιότητα».

Τα λόγια αυτά του προπονητή της Ίντερ, Ρομπέρτο Μαντσίνι, ακτινογραφούν πλήρως την εκτός έδρας ήττα των «νερατζούρι» από τη Λάτσιο του Σιμόνε Ιντζάγκι (2-0). Έτσι, η ομάδα του Μιλάνο θα περιοριστεί του χρόνου στο Europa League, αφού η διαφορά με την 3η Ρόμα δεν καλύπτεται στις δύο αγωνιστικές που απομένουν.

Οι επιδόσεις των παικτών του Ρομπέρτο Ματσίνι μακριά από το «Τζουζέπε Μεάτσα» στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος είναι καταστροφικές. 5 ήττες, 3 ισοπαλίες και μία μόλις νίκη απέναντι στη Φροζινόνε!

Οι 39 πόντοι που συγκεντρώθηκαν στον πρώτο γύρο, 25 μέχρι τώρα στον δεύτερο, οι οποίοι στην καλύτερη μπορούν να γίνουν 31, νούμερα που δεν επιτρέπουν τίποτα καλύτερο από την 4η θέση.

Μόλις στο 8ο λεπτό ο Μίροσλαβ Κλόζε έβαλε μπροστά στο σκορ τους «Λατσιάλι» για να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα ο Καντρέβα με πέναλντι στο δεύτερο μέρος. Περήφανος για τους παίκτες του δήλωσε μετά τον αγώνα ο Σιμόνε Ιντζάγκι, ενώ σε ερώτηση για το «μέλλον», αρκέστηκε να πει «είμαι ήρεμος».

Το απόλυτο μηδέν. Η Φιορεντίνα έμεινε στη λευκή ισοπαλία στη Βερόνα με την Κιέβο, με τους «βιόλα» να μετρούν μία μόλις νίκη στα 10 τελευταία παιχνίδια φέρνοντας στο νου «άσχημες» εποχές. Η προηγούμενη φορά που οι «Βιόλα» είχαν ανάλογα κακό σερί ήταν τη σεζόν 2004-05 με τον Ντίνο Τζόφ στον πάγκο και μοναδική νίκη σε 10 παιχνίδια αυτή στο «Αρτέμιο Φράνκι» κόντρα στη Ρετζίνα έχοντας 5 ισοπαλίες και 4 ήττες όπως τώρα.

Χ-αρακίρι

Όταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι απομάκρυνε τον Σίνισα Μιχάιλοβιτς από την τεχνική ηγεσία της Μίλαν δίνοντας τα «κλειδιά» στον Κρίστιαν Μπρόκι, τα παιχνίδια που είχαν οι «ροσονέρι» στο πρόγραμμα, φαινομενικά ήταν «σύμμαχος» του νέου προπονητή ώστε η ομάδα να κάνει σερί νικών και να αποκτήσει ψυχολογία εν όψει του μεγάλου στόχου που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του κυπέλλου στον τελικό με αντίπαλο τη Γιουβέντους στις 21 Μαΐου.

Μπορεί η ομάδα του Μιλάνο να ξεκίνησε νικηφόρα, επικρατώντας της Σαμπντόρια στη Γένοβα σκορπίζοντας ελπίδα στους οπαδούς της, η συνέχεια ωστόσο είναι βγαλμένη από τον χειρότερο εφιάλτη. Ήττα από την υποβιβασμένη Ελλάς Βερόνα εκτός έδρας και ισοπαλίες στο «Σαν Σίρο» με το Κάρπι που δίνει μάχη για την παραμονή και με τη Φροζινόνε που βρίσκεται με το ένα πόδι στη Serie B.

0-2 και 1-3 προηγήθηκε η Φροζινόνε στο Μιλάνο με τους γηπεδούχους να «σώζουν» τον βαθμό της ισοπαλίας στο 90+2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι. Δεν στάθηκε στο αποτέλεσμα ο προπονητής Μπρόκι μένοντας ικανοποιημένος(!) από το γεγονός πως η ομάδα του δημιούργησε 20 ευκαιρίες για γκολ, στάθηκε όμως άτυχη! «Δράμα» χαρακτήρισε την κατάσταση η παλιά δόξα του συλλόγου Σβόνιμιρ Μπόμπαν.

Η Σασουόλο έκανε το «χρέος» της κερδίζοντας 1-0 εντός έδρας την Ελλάς Βερόνα, είπε «ευχαριστώ» για το «δώρο» και προσπέρασε ανεβαίνοντας στην 6η θέση η οποία, αν η Μίλαν δεν πάρει το κύπελλο, οδηγεί στην Ευρώπη.

«Αυτοκτόνησε» η Φροζινόνε, νίκη-παραμονή για το Παλέρμο, «τρέμει» η Ουντινέζε

Η Φροζινόνε είχε προβάδισμα 2 τερμάτων, δύο φορές, στο «Σαν Σίρο», δεν κατάφερε όμως να πάρει τους 3 βαθμούς, έμεινε στους 31 και πλέον πολύ δύσκολα θα αγωνίζεται και του χρόνου στη Serie A. Η Παλέρμο πήρε το τρίποντο-ανάσα απέναντι στη Σαμπντόρια στη Σικελία, έπιασε το Κάρπι στους 35 βαθμούς και υποδεχόμενο την τελευταία αγωνιστική την Ελλάς Βερόνα, αισιοδοξεί για την παραμονή.

«Τελικός» για το Κάρπι η προσεχής εντός έδρας αναμέτρηση με τη Λάτσιο, ενώ στην τελευταία «στροφή» φιλοξενείται από την Ουντινέζε σε παιχνίδι που ίσως κρίνει πολλά. Η ομάδα του Ορέστη Καρνέζη έκανε το χειρότερο παιχνίδι της χρονιάς, με αποτέλεσμα να διασυρθεί εντός έδρας από την Τορίνο με 5-1!

Κομβικής σημασίας το παιχνίδι με την Αταλάντα, προκειμένου οι «μπιανκονέρι» να μην μπλέξουν σε σενάρια υποβιβασμού την τελευταία αγωνιστική.

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x