Ιταλία

Η Γιουβέντους «όνειρο» του Μαρότα!

Ο διευθυντής της Γιουβέντους Μπέπε Μαρότα, δημιουργεί μία ομάδα η οποία μπορεί από τώρα να λογίζεται εκ των φαβορί για την κατάκτηση του επόμενου Champions League.

Το «πρότζεκτ» των «μπιανκονέρι» ολοκληρώνεται και το αποτέλεσμα έχει δημιουργήσει μία ομάδα «αποθέωση», που στόχο έχει την κορυφή της Ευρώπης.

Το καλοκαίρι του 2006, η Γιουβέντους έβγαινε κατεστραμμένη από το σκάνδαλο «calciopoli». Καλοκαίρι 2016, μετά από πέντε διαδοχικά scudetti», επίδοση ρεκόρ στην ιστορία του calcio, η «vecchia Signiora» είναι έτοιμη να ξεφύγει από τον ανταγωνισμό της Serie A και να κάνει το άλμα για το το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μεταγραφές από το πάνω«ράφι», ονόματα, πλάνο, όραμα και δίψα για ένα μεγάλο στόχο. Ντάνι Άλβες, Πιάντιτς, Μπενατιά, Πιάτσα, Γκονζάλο Ιγκουαΐν.

Ντάνι Άλβες

«Πρώτα ο ποδοσφαιριστής». Αυτή είναι η φιλοσοφία του Μπέπε Μαρότα διευθυντή της «Juve». Διαπραγματεύεσαι πρώτα με τον ενδιαφερόμενο που επιθυμείς να ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας σου. Εφόσον το ενδιαφέρον είναι αμοιβαίο περνάς στην δεύτερη φάση, τις συζητήσεις με το κλαμπ στο οποίο ανήκει. Η υπόθεση «Ντάνι Άλβες» ήταν η πιο εύκολη περίπτωση. Ο Βραζιλιάνος δεξί φουλ μπακ, είχε μία ρήτρα στο συμβόλαιό του που του επέτρεπε να μείνει ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα μετά τη διετή ανανέωση πέρσι το καλοκαίρι. Και την αξιοποίηση για χάρη του πρότζεκτ των «μπιανκονέρι».

Πιάνιτς

Από τη στιγμή που έφτασε στο Τορίνο ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, επιθυμούσε την απόκτηση ενός μέσου με ποιότητα και δημιουργικές αρετές και επιτέλους τον έχει. Αυτή τη φορά η επιλογή δεν ήταν τύπου «Ερνάνες» αλλά μεθοδική. Από την άνοιξη «έτρεξε» η επιχείρηση απόκτησης του Μίραλεμ Πιάνιτς.

Η συμφωνία με τον Βόσνιο ήρθε σε λίγα μόλις λεπτά. Ο παίκτης ήθελε να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο και να κερδίσει τίτλους. «Ποτέ στη Γιουβέντους» ούρλιαζαν οι οπαδοί των «τζιαλοροσι» αλλά στις μέρες μας αυτό που μετράει κυρίως είναι η επιθυμία του ποδοσφαιριστή. Έτσι η «Μεγάλη Κυρία» απέκτησε τον κορυφαίο μέσο της Serie A, μαζί με τον ήδη δικό της(;) Πολ Πογκμπά.

Μπενατιά

Ο Γαλλομαροκινός επιθυμούσε να αποχωρήσει από το Μόναχο. Η Μπάγερν ήθελε να απαλλαγεί από τον παίκτη, ο Μαρότα να ενδυναμώσει την αμυντική γραμμή με μία ποιοτική και αξιόπιστη εναλλακτική σε μία χρονιά που αναμένεται «σκληρή». Έτσι ξεκίνησαν οι συζητήσεις. Δανεισμός με 3 εκατομμύρια ευρώ για έναν ποδοσφαιριστή που δύο χρόνια πριν παρακολουθούσαν τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης και ρήτρα αγοράς 17 εκατ. δίχως όμως να είναι υποχρεωτική. Αυτό εξαρτάται από τον ίδιο.

Πιάτσα

Το καλοκαίρι του 2016, ο πλανήτης παρακολουθώντας το Euro στα γήπεδα της Γαλλίας, ανακάλυψε ένα νέο αστέρι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τον Κροάτη Μάρκο Πιάτσα. Η Νάπολι και Η Μίλαν διεκδίκησαν τον 21 ετών ακραίο επιθετικό, με τον Αντριάνο Γκαλιάνανι να μεταβαίνει στο Ζάγκρεμπ για απ' ευθείας συζητήσεις με την Ντιναμό, ομάδα στην οποία ανήκε ο παίκτης πριν τον αποκτήσει η Γιουβέντους και προκειμένου να πείσει τον Πιάτσα να αλλάξει ιδέα. Ο νεαρός όμως ήθελε «Juve». Ήθελε να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο και να κερδίσει τα πάντα.

Ιγκουαΐν

Το «κερασάκι» στην τουρτα. Ένα «κερασάκι» αξίας 90 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν είναι το τελευταίο απόκτημα της «Βέκια Σινιόρα» με το οποίο βροντοφωνάζει «θέλω το κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά»! Ο Αργεντινός επιθετικός, έρχεται στο Τορίνο για να κάνει δίδυμο με τον συμπατριώτη του Ντιμπάλα και φορτώνοντας τα αντίπαλα δίχτυα να οδηγήσει τους «μπιανονέρι» στον θρόνο της Ευρώπης μετά από 21 χρόνια.

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x