Ιταλία

Η «κατάρα» του Μάντζουκιτς

Ο επιθετικός της Γιουβέντους Μάριο Μάντζουκιτς, αδυνατεί να ξορκίσει τον συναγωνισμό, βρίσκοντας μπροστά του σε κάθε του σταθμό έναν σταρ.

Χρειάζεται υπομονή για να ζεις όπως ο «Σούπερ Μάριο». Βάζει τα πόδια του στη φωτιά, είναι ο πρώτος από όλους που θα κυνηγήσει τη μπάλα, για αυτό το λόγο όμως συχνά βρίσκεται μακριά από το πεδίο «βολής».

Στο τέλος του χρόνου, μετά από αδιάκοπο τρέξιμο, γκολ και πολλές νίκες, φτάνει η συνηθισμένη πλέον «κατάρα». Να βλέπει την πλάτη ενός σούπερ σταρ που προορίζεται για βασικός, στην θέση που αυτός αγωνίζεται.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή, στη ομάδα όμως φτάνει πάντα κάποιος μεγαλύτερος. Το γνωρίζουν καλά αυτό στο «πλούσιο» Μόναχο, εκεί όπου ο Κροάτης σημείωνε χατ -τρικ με τον Γιουπ Χάινκες στον πάγκο των Βαυαρών, σκοράροντας ακόμα και στον νικηφόρο τελικό του Champions League απέναντι στη Ντόρτμουντ.

Ακολούθησε την επόμενη χρονιά η «επανάσταση» Γκουαρντιόλα και τα τρεξίματά του δεν φαινόντουσαν πλέον χρήσιμα. Το μαχητικό του στυλ παιχνιδιού δεν ταίριαζε στην αρμονία που ήθελε ο Πεπ. Με την έλευση δε στο «Αlliaz Arena» του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι το «αντίο» έμοιαζε δεδομένο.

Το καλοκαίρι του 2014, ο Μάντζουκιτς γίνεται κάτοικος Μαδρίτης φορώντας τη φανέλα της Ατλέτικο, με το κόστος της μεταγραφής να ορίζεται στα 22 εκατομμύρια ευρώ. Υπογράφει 5ετές συμβόλαιο και σκοπός είναι να αντικαταστήσει τον Ντιέγκο Κόστα μπαίνοντας στο «άρμα» του Σιμεόνε.

Παρά το καλό ξεκίνημα, οι τραυματισμοί «φρενάρουν» τον 30χρονο πλέον επιθετικό και η σεζόν κλείνει με απολογισμό 12 τέρματα. Εκτός τον άλλων «ανθίζει» το ταλέντο ενός νεαρού Γάλλου ονόματι Γκριεζμάν. Το 2015-16, η άφιξη των Τζάκσον Μαρτίνεζ και Βιέτο τον οδηγούν στο Τορίνο.

Ο ύψους 1,87 σέντερ φορ, βιώνει μία άκρως επιτυχημένη χρονιά με τους «μπιανκονέρι», λογιζόμενος ως βασικός, σε ένα σύνολο που έγραψε ιστορία στο calcio. Η απόκτηση του Γκονζάλο Ιγκουαΐν από τη Νάπολι τον βάζει και πάλι σε δεύτερη μοίρα. Αυτή τη φορά όμως δείχνει να προσαρμόζεται ή να... συμβιβάζεται.

Μετά την αρνητική τροπή της υπόθεσης «Μπάκα», η Γουέστ Χαμ χτύπησε την πόρτα της Γιούβε για τον Κροάτη, κανείς όμως δεν απάντησε και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έκανε πως δεν άκουσε. Σε μία χρονιά που αναμένεται περισσότερο απαιτητική από κάθε άλλη τα τελευταία χρόνια, με μεγάλο στόχο της κατάκτηση του Champions League, ο Μάντζουκιτς είναι ένα επιπλέον όπλο στη φαρέτρα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και θα περιμένει τον Ιταλό τεχνικό να τον τραβήξει από τη «θήκη» του. Αυτός πρέπει απλά να φροντίσει να διατηρηθεί γυαλισμένος και... κοφτερός!

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x