Euro 2024

Η μάχη της Ελλάδας και το ντέρμπι των Βρυξελλών

Η δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου συνεχίζεται σήμερα με αμείωτο ενδιαφέρον, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει εννέα αμφίρροπες αναμετρήσεις.

Ο δρόμος προς το Μουντιάλ της Ρωσίας θα είναι μακρύς, όμως οι ομάδες της Ευρώπης θέλουν από νωρίς να πάρουν κεφάλι στον όμιλο τους για να καταφέρουν να βρεθούν στο μεγάλο ραντεβού.

Η σημερινή μέρα περιλαμβάνει εννέα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου και τον αγώνα της Εθνικής μας απέναντι στην Κύπρος. Πάμε να αναλύσουμε τα 5 σημαντικότερα ματς που θα διεξαχθούν το βράδυ, αν εξαιρέσουμε την μάχη της Ελλάδας.

Γαλλία-Βουλγαρία

Στο Σταντ Ντε Φρανς οι γηπεδούχοι Γάλλοι υποδέχονται τη Βουλγαρία, θέλοντας να πάρουν το πρώτο τους τρίποντο στον όμιλο. Η προϊστορία είναι υπέρ των φιλοξενούμενων μετράνε 13 νίκες , έναντι 12 των «τρικολόρ», ενώ 5 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση ξυπνάει δυσάρεστες μνήμες στον Ντιντιέ Ντεσάν(τότε ήταν παίκτης), αφού το 1993 η Γαλλία είχε υποστεί ήττα-σοκ από τους Βούλγαρους, η οποία τους είχε στοιχίσει την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994. Το συγκεκριμένο ματς θα διευθύνει ο Ιταλός Λούκα Μπαντι.

Ολλανδία-Λευκορωσία

Η άλλη μεγάλη ομάδα του πρώτου ομίλου, η Ολλανδία κοντράρεται με τους φιλόδοξους Λευκορώσους, οι οποίοι έρχονται με καλή ψυχολογία ύστερα από την ισοπαλία με τους Γάλλους στην πρεμιέρα. Οι δύο εθνικές ομάδες έχουν συναντηθεί 6 φορές στο παρελθόν με τους «οράνιε» να έχουν 4 νίκες, ενώ η Λευκορωσία έχει επιβληθεί των αντιπάλων τους σε τρεις περιπτώσεις. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Σκωτσέζος Κρεγκ Τόμσον.

Πορτογαλία-Ανδόρα

Οι πρωταθλητές Ευρώπης Πορτογάλοι δεν τα κατάφεραν στην πρώτη αγωνιστική του 2ου ομίλου αφού γνώρισαν την ήττα με 2-0 από την Ελβετία, έτσι ο σημερινός αγώνας κόντρα στην αδύναμη Ανδόρα θα είναι μια ευκαιρία να ξεσπάσουν, προσφέροντας θέαμα και βάζοντας πολλά γκολ. Οι δυο αντίπαλοι έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους τρεις φορές στο παρελθόν, με τους Ίβηρες να έχουν το απόλυτο με τρεις νίκες. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν όλοι την εμφάνιση του Κριστιάνο Ρονάλντο, αφού ο ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει αρχίσει καλά τη φετινή σεζόν. Το ματς σφυρίζει ο Αυστριακός Όλιβερ Ντράχτα.

Ουγγαρία-Ελβετία

Η συγκεκριμένοι αναμέτρηση είναι η πιο ενδιαφέρουσα του 2ου ομίλου, άφου Ούγγροι και Ελβετοί, αποτελούν δυο ομάδες που στοχεύουν στην πρόκριση στο επόμενο Μουντιάλ και αναμένεται να δώσουν μάχη μεταξύ τους, αλλά και με την Πορτογαλία για να τα καταφέρουν. Οι Μαγυάροι έχουν επικρατήσει 37 φορές των στο παρελθόν, οι Ελβετοί μετράνε 9 νίκες, ενώ η ισοπαλία έχει κάνει την εμφάνιση της 5 φορές. Οι γηπεδούχοι αναζητούν απεγνωσμένα τη νίκη, καθώς δεν τα κατάφεραν την πρώτη αγωνιστική απέναντι στα Νησιά Φερόε, κάτι που αναμένεται να τους στοιχίσει στη συνέχεια. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην «Groupama Arena» της Βουδαπέστης.

Βέλγιο-Βοσνία

Είναι το ντέρμπι του 8ου ομίλου και το αποτέλεσμα αυτού του παιχνιδιού ενδιαφέρει άμεσα την Ελλάδα, η όποια θα μονομαχήσει με Βέλγους και Βόσνιους. προκειμένου να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις μετά την απουσία της από το Euro της Γαλλίας. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι δυο ομάδες είχαν εύκολο έργο την πρώτη αγωνιστική, άφου οι μεν «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν της Κύπρου με 0-3, ενώ οι δε φιλοξενούμενοι φιλοδώρησαν με 5 γκολ την Εσθονία.

Σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης θα παίξουν τόσο ο Ρομέλου Λουκάκου, όσο και ο Έντιν Τζέκο, οι οποίοι βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα και αναμένεται να απειλήσουν την αντίπαλη εστία με τις εμπνεύσεις τους. Μια ιδιαιτερότητα που θα γίνει ορατή όταν αρχίσει το ματς, είναι πως κάτω από τα δοκάρια των δύο μονομάχων θα βρίσκονται δυο τερματοφύλακες της Τσέλσι.

Από την πλευρά των γηπεδούχων θα δούμε τον Τιμπό Κουρτουά, ενώ τη εστία των φιλοξενούμενων θα υπερασπιστεί ο Ασμίρ Μπέγκοβιτς. Αξίζει να θυμηθούμε πως ο προπονητής του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είχε παίκτες τους Κέβιν Μιραλάς και Ρομέλου Λουκάκου στην Έβερτον, κάτι που σημαίνει πως γνωρίζει πολύ καλά τα δυνατά τους σημεία. Τέλος να τονίσουμε πως οι γηπεδούχοι θα στερηθούν των υπηρεσιών των Κέβιν Ντε Μπρόινε και Τόμας Βερμάελεν, ενώ η ομάδα του Μπαζντάρεβιτς δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και θα είναι πάνοπλη.

1ος όμιλος

Γαλλία - Βουλγαρία (21:45)
Λουξεμβούργο – Σουηδία (21:45)
Ολλανδία – Λευκορωσία (21:45)

Επόμενη αγωνιστική (10/10)

Λευκορωσία-Λουξεμβούργο
Ολλανδία-Γαλλία
Σουηδία-Βουλγαρία

Βαθμολογία

Βουλγαρία 3( 4-3)
Ολλανδία 1 (1-1)
Σουηδία 1 (1-1)
Γαλλία 1 (0-0)
Λευκορωσία 1 (0-0)
Λουξεμβούργο 0 (4-3)

2ος όμιλος

Ουγγαρία – Ελβετία (21:45)
Λετονία - Νήσοι Φερόε (21:45)
Πορτογαλία – Ανδόρα (21:45)

Επόμενη αγωνιστική (10/10)

Ανδόρρα-Ελβετία
Νησιά Φερόε-Πορτογαλία
Λετονία-Ουγγαρία

Βαθμολογία

Ελβετία 3 (2-0)
Λετονία 3 (1-0)
Ουγγαρία 1 (0-0)
Νησιά Φερόε 1 (0-0)
Ανδόρρα 1 (0-1)
Πορτογαλία 1 (0-2)

8ος όμιλος


Βέλγιο – Βοσνία (21:45)
Ελλάδα – Κύπρος (21:45)
Εσθονία – Γιβραλτάρ (21:45)

Επόμενη αγωνιστική (10/10)

Βοσνία-Κύπρος
Εσθονία-Ελλάδα
Γιβραλτάρ-Βέλγιο

Βαθμολογία

Βοσνία 3 (5-0)
Ελλάδα 3 (4-1)
Βέλγιο 3 (3-0)
Γιβραλτάρ 0 (1-4)
Κύπρος 0 (0-3)
Εσθονία (0-5)

Επιμέλεια: Νίκος Καρφής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

x