Stoiximan Super League

Η μεγάλη ευκαιρία του Βίκτορ

Ο Χριστόφος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr γιατί ο Ολυμπιακός είναι η μεγάλη ευκαιρία της καριέρας του Βίκτορ.

Ασφαλώς και όταν η Λα Κορούνια προσέγγισε τον Βίκτορ, λίγους μήνες μετά την απομάκρυνση του από τη θέση του βοηθού του Μίτσελ στον Ολυμπιακό, ο νεαρός τεχνικός γνώριζε ότι είχε μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση. Αναλάμβανε μια ομάδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν, η οποία χρειάζονταν ένα θαύμα για να μείνει στη μεγάλη κατηγορία και ο Βίκτορ κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένος υλοποιώντας το στόχο του.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Δύσκολη ήταν η αποστολή του και την επόμενη σεζόν με το πρώτο μισό να χαρακτηρίζεται εντυπωσιακό αλλά το δεύτερο ήταν προβληματικό για την ομάδα της Γαλικίας. Όπως και να έχουν πάντως τα πράγματα αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι ο πάγκος του Ολυμπιακού (και οι στόχοι των πρωταθλητών Ελλάδος) αποτελούν ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση για την καριέρα του 40χρονου κόουτς.

Κι αυτό είναι κάτι που το έχει πει από τις πρώτες κιόλας μέρες ο Βίκτορ στους συνεργάτες του και ο Ισπανός το λέει και το εννοεί. Γνωρίζει πολύ καλά ο νέος τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος τα οφέλη που θα έχει η καριέρα του (σε ορίζοντα δύο ή τριών χρόνων αν πάει καλά) κι αυτό διότι έχει μπροστά του χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Πρώτα απ' όλα ξέρει πόσο μεγάλη υπόθεση είναι η παρουσία ενός προπονητή στον πάγκο ομάδας που συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο Βίκτορ καταλαβαίνει ότι το πρώτο και ενδεχομένως πιο σημαντικό τεστ για τον ίδιο είναι η πρόκριση των “ερυθρόλευκων” στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Είδε και ο ίδιος άλλωστε από πολύ κοντά ως βοηθός του Μίτσελ πόσους “πόντους” κέρδισε ο Ισπανός τεχνικός από την παρουσία του στον πάγκο του Ολυμπιακού και ειδικότερα από τις δύο σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ που οι Πειραιώτες πήραν σημαντικές νίκες επί πολύ μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Επίσης ο Ερνέστο Βαλβέρδε βοηθήθηκε από την παρουσία του στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδος και αυτό άλλωστε φάνηκε από τις ομάδες που δούλεψε στην Ισπανία ο “τσινγκούρι” αλλά και την απήχηση που είχε η δουλειά του, ειδικά στην Μπιλμπάο. Βλέποντας όλα αυτά ο Βίκτορ καταλαβαίνει ότι έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση (μεγαλύτερη από εκείνη της Λα Κορούνια) και μια μεγάλη ευκαιρία, να πετύχει με τον Ολυμπιακό και να “φτιάξει” ακόμα περισσότερο το όνομα του.

Είναι δεδομένο πως η παρουσία του Βίκτορ στον πάγκο της Λα Κορούνια βοήθησε τον 40χρονο προπονητή να δημιουργήσει ένα καλό όνομα στην πατρίδα του, καθώς πολλοί είναι αυτοί που έχουν σχηματίσει καλή εικόνα για τις ικανότητες του νέου προπονητή των “ερυθρόλευκων”. Τώρα λοιπόν ο Βίκτορ καλείται να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μέσω της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης ν' ανεβάσει και τις προσωπικές του “μετοχές”.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x