Stoiximan Super League

Η μεγαλύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τον παίκτη που ξεχώρισε στο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Μαλίν και που, αν συνεχίσει έτσι, μπορεί να γίνει ο επόμενος ηγέτης των «ερυθρόλευκων».

Τα θετικά στοιχεία που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο φιλικό με τη Μαλίν ήταν πολλά. Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για τους φίλους των πρωταθλητών Ελλάδος, αλλά ο Μπέσνικ Χάσι γνωρίζει πολύ καλά ότι η δουλειά συνεχίζεται, προκειμένου η ομάδα του να είναι σε καλό βαθμό ετοιμότητας στα τέλη του μήνα. Αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο, να είναι σε καλή κατάσταση ο Ολυμπιακός στα πρώτα επίσημα ματς της σεζόν.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Είναι σίγουρο πως ο Αλβανός κόουτς των «ερυθρόλευκων» είδε ωραία πράγματα από την ομάδα του, είκοσι μέρες πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Αυτό όμως στο οποίο αξίζει να σταθεί κάποιος αφορά την εμφάνιση του Κώστα Φορτούνη. Είχαμε επισημάνει πριν λίγες μέρες στο σάιτ του ΣΠΟΡ FM, ότι ο διεθνής μέσος των Πειραιωτών είναι αυτός που μπορεί να κάνει τη διαφορά για τους “ερυθρόλευκους”, αρκεί βέβαια να “θυμηθεί” τη σεζόν υπό τις οδηγίες του Μάρκο Σίλβα και να ξεχάσει την περασμένη χρονιά που ήταν κακή.

Ο Έλληνας μέσος δείχνει λοιπόν ότι είναι σε καλή αγωνιστική αλλά και ψυχολογική κατάσταση κι αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τους πρωταθλητές Ελλάδος. Ο καλός Φορτούνης είναι ο παίκτης που μπορεί να ηγηθεί των «ερυθρόλευκων» και ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον ηγέτη του. Είναι ξεκάθαρο πως όσες μεταγραφές κι αν κάνουν οι Πειραιώτες, ο Φορτούνης θα είναι το πρώτο «βιολί», θα είναι ο παίκτης από τον οποίο όλοι θα έχουν απαιτήσεις.

Την περασμένη χρονιά ο διεθνής μεσοεπιθετικός δεν ήταν στα «πάνω» του κι αυτό επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού. Ο Φορτούνης έδειξε τόσο στο Νέα Σμύρνη (για ένα ημίχρονο) όσο και στο φιλικό με τη Μαλίν, πως είναι αποφασισμένος να «γυρίσει σελίδα» και αυτή είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την ομάδα του Πειραιά. Αν ο Φορτούνης έχει «κέφια» θα είναι η καλύτερη μεταγραφή των «ερυθρόλευκων» το φετινό καλοκαίρι και αυτόν τον παίκτη τον έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός.

Τα προβλήματα ήταν πολλά την περσινή σεζόν για τον διεθνή άσο των πρωταθλητών και ξεκίνησαν από τις πρώτες κιόλας μέρες της παρουσίας του Μπέντο στον πάγκο των «ερυθρόλευκων». Ο Πορτογάλος προπονητής δεν έδειξε εμπιστοσύνη στον Έλληνα μέσο, η σχέση τους δεν ήταν καλή στο ξεκίνημα της χρονιάς κι αυτό αν μη τι άλλο είχε αρνητική επίδραση στην ψυχολογία του Φορτούνη.

Φέτος η σεζόν ξεκινά με διαφορετικές προϋποθέσεις για τον Έλληνα άσο κι αυτό είναι κάτι που οφείλεται και σε πράγματα που κατανόησε ο Φορτούνης. Ο παίκτης είναι αυτός που ξέρει καλύτερα από τον καθένα αν έχει προσφέρει αυτά που μπορεί και ο «mr7» των πρωταθλητών ξέρει πολύ καλά ότι πέρυσι δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Φαίνεται λοιπόν ότι έκανε την αυτοκριτική του και δείχνει στα φιλικά της προετοιμασίας πως είναι «αναγεννημένος».

Το ζητούμενο βέβαια για τον διεθνή μέσο είναι να συνεχίσει σ' αυτούς τους ρυθμούς και στα επίσημα παιχνίδια, γιατί οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται τον ηγέτη τους. Τόσο σε ότι αφορά το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού, όσο και στο σκοράρισμα. Αρκεί μόνο να θυμηθεί κάποιος πόσο έλειψαν τα γκολ του Φορτούνη στον περσινό Ολυμπιακό. Αν λοιπόν ο διεθνής μέσος είναι στα πάνω του, τότε οι Πειραιώτες θα έχουν κάνει την καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x