Γερμανία

Η μεν Ευρώπη, η δε στο… σταυροκόπι

Χρύσωσε το χάπι η Ντόρτμουντ! Στο «αντίο» του Κλοπ στο «Signal Iduna», οι παίκτες του λύγισαν την Βέρντερ (3-2), κλειδώνοντας το Europa. Και φέτος στα μπαράζ το Αμβούργο. Σώθηκαν Στουτγκάρδη-Στέφενς.

Το μίνιμουν των υποχρεώσεών του έφερε εις πέρας ο Γιούργκεν Κλοπ, στο τελευταίο του εντός έδρας ματς στον πάγκο της Ντόρτμουντ.

Στο ντέρμπι για την τελευταία θέση (7η) του Europa League, οι Βεστφαλοί νίκησαν 3-2 την Βέρντερ Βρέμης και «χρύσωσαν» το χάπι της αποτυχημένης τους σεζόν στο πρωτάθλημα. Στον πάγκο έμεινε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Συγκινητικό «αντίο» από τους οπαδούς των γηπεδούχων, που γέμισαν το «Signal Iduna Park», στον 47χρονο τεχνικό αλλά και στον αρχηγό της ομάδας, Σεμπάστιαν Κελ, που κρεμάει τα παπούτσια του μετά και τον τελικό του Κυπέλλου.

Θα μπορούσε να ήταν και καλύτερα τα πράγματα για το Αμβούργο. Οι «δεινόσαυροι» έκαναν το καθήκον τους νικώντας την Σάλκε (2-0), όμως για να μην σταματήσει το ρολόι της «ΙΜΤΕC Arena», που μετράει την παραμονή της ομάδας στην Bundesliga, θα πρέπει να πάρουν το μπαράζ (με τον 3ο της Β΄ κατηγορίας).

Κι αυτό γιατί η Στουτγκάρδη, πέρασε από την έδρα της Πάντερμπορν, που διεκδίκησε μέχρι τέλους τις λιγοστές πιθανότητές της για παραμονή. Τελικά, οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς κατάφεραν να πάρουν τη νίκη 2-1, που τους χάρισε και την απευθείας παραμονή στην κατηγορία.

Πλήρωσε… το μάρμαρο η Φράιμπουργκ. Το Αννόβερο δεν χαρίστηκε, έπαιξε για την ζωή του και δικαιώθηκε, αφού με το 2-0 στην «HDI Arena» κλείδωσε την σωτηρία, καταδικάζοντας παράλληλα την ομάδα του Στράιχ, που του χρόνου θα βρίσκεται στην Β’ κατηγορία.

Στο ρελαντί η Μπάγερν. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα συνήλθαν από τις τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα και χωρίς να πατήσουν ιδιαίτερα το πόδι στο γκάζι έφτασαν εύκολα στο 2-0 κόντρα στην Μάιντζ στην «Allianz Arena».

Φτηνά την γλίτωσε η Χέρτα. Οι Βερολινέζοι παρότι δεν είχαν εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή (ήθελαν ένα βαθμό) ηττήθηκαν στην έδρα της Χόφενχαϊμ (2-1), όμως δεν το πλήρωσαν και δεν μπήκαν σε περιπέτειες.

Αναλυτικά η τελευταία αγωνιστική

Σάββατο 23/5 (16:30)

Αμβούργο-Σάλκε 2-0
(49’ Όλιτς, 58’ Ραϊκοβιτς)

Αννόβερο-Φράιμπουργκ 2-1
(3’ Κιγιοτάκε, 84’ Κρμας αυτ. – 90+2’ Πίτερσεν)

Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ 1-3
(36’ Ράφαελ – 72’ Χότζμπεργκ, 77’ Μάταβς, 90+5’ Μόλντερς)

Κολωνία-Βόλφσμπουργκ 2-2
(3’ Οσάκο, 61’ Κνόκε αυτ. – 8’ Λουίζ Γκουστάβο, 15’ Πέρισιτς)

Μπάγερν Μονάχου-Μάιντς 2-0
(25’ Λεβαντόφσκι, 48’ Σβαϊνστάιγκερ)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης 3-2
(15’ Καγκάβα, 17’ Ομπαμεγιάνγκ, 42’ Μχιταριάν – 26’ Οστουνάλι, 85’ Γκεμπρεσιλασί)

Πάντερμπορν-Στουτγκάρδη 1-2
(4’ Βουτσίνοβιτς – 36’ Ντινταβί, 72’ Γκίντσεκ)

Χόφενχαϊμ-Χέρτα Βερολίνου 2-1
(8’ Μοντεστέ, 80’ Φιρμίνο – 82’ Μπίρενς)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-1
(4’ Σεφέροβιτς, 39’ Μάντλουνγκ – 6’ Μπελαραμπί)

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x