Ισπανία

Η μέρα που ο Messi-ας συστήθηκε στη γη (pics/videos)

Ήταν 16 Οκτωβρίου του 2004. Το ρολόι στο γήπεδο της Εσπανιόλ, δείχνει 82ο λεπτό. Ένας προφήτης του ποδοσφαίρου, ο Ντέκο, αποχωρεί. Είναι η ώρα να συστηθεί στον πλανήτη ο ίδιος ο «Μεσσίας»!

Το ημερολόγιο έγραφε 16 Οκτωβρίου 2004. Η Μπαρτσελόνα, αντιμετώπιζε εκτός έδρας την Εσπανιόλ στο ντέρμπι της Καταλονίας, για την 7η αγωνιστική της La Liga.

Εκείνο το βράδυ, στο λόφο του Μονζουίκ της Βαρκελώνης, υπήρχαν αρκετοί προφήτες του ποδοσφαίρου, αυτοί που άνοιξαν τον δρόμο για τον ερχομό του ανθρώπου που τα επόμενα χρόνια, θα γινόταν ο «Μεσσίας».

Ο Πουγιόλ, ο Τσάβι, ο Λάρσον, ο Ετό, ο Ντέκο, ακόμα και ο μεγαλύτερος προφήτης εκείνης της εποχής, ο Ροναλντίνιο, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι εκείνο το βράδυ θα έμενε στην ιστορία και θα μνημονευόταν ες αεί. Ήταν η μέρα, που ο Λιονέλ Μέσι, συστηνόταν στον ποδοσφαιρικό πλανήτη και ξεκινούσε το ταξίδι του, ως να φτάσει στην γη της ποδοσφαιρικής επαγγελίας τα επόμενα χρόνια.

Κανείς, δεν μπορούσε να φανταστεί, ότι ο παίκτης με το μαλλί-λασπωτήρα τότε, που έριξε στο παιχνίδι ο Φρανκ Ράικαρντ στο 82ο λεπτό, στη θέση του Ντέκο, του σκόρερ σε εκείνο το 1-0 της Μπάρτσα, θα κατακτούσε τον κόσμο μέσα στα επόμενα 13 χρόνια.

inner

Όλοι, μίλαγαν τότε για τον υπερταλαντούχο παίκτη που έβγαινε από τη μεγάλη της Μασία σχολή. Κανείς, δεν φανταζόταν εκείνο το βράδυ τι θα ακολουθούσε. Ένα πραγματικό παραμύθι, όπως ακριβώς ήταν όλη η ζωή αυτού του βραχύσωμου Αργεντινού που ξεπέρασε τα προβλήματα της υγείας του και έφτασε μέχρι την κορυφή. Ίσως και λίγο παραπάνω.

Από τότε, η ζωή του είναι γεμάτη από δώρα. Τα οποία σε αυτόν τον Μεσία δεν τα έφερε κανείς μάγος. Ο ίδιος, μάγος από μόνος του, τα κέρδισε μόνος του.

inner

Το ταμείο του; 4 Τσάμπιονς Λιγκ, 8 πρωταθλήματα Ισπανίας, 5 Κύπελλα, 3 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 4 Σούπερ Καπ Ισπανίας και πέντε Χρυσές Μπάλες. Ας μην μιλήσουμε για τα 521 γκολ σε 595 παιχνίδια, αλλά ούτε για τις 232 ασίστ.

Πολλά άλλαξαν από τότε. Το «30» στην πλάτη έγινε «10». Ο Ροναλντίνιο «θυσιάστηκε» για να μην χαλάσει τον... μικρό. Ο μικρός έγινε πατέρας, άντρας και τράνεψε ποδοσφαιρικά. Έφτασε να κατακτήσει τον ποδοσφαιρικό κόσμο και να σημαδέψει μια εποχή. Να γράψει σήμερα, αυτό που αύριο θα είναι ιστορία.




Επιμέλεια: Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x