Ισπανία

Η Μπαρτσελόνα «επέστρεψε»! (video)

Κρίση ήταν και πάει! Μετά από δύο σερί ισοπαλίες, η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 2-0 της Βιγιαρεάλ στο «Μαδριγάλ», με γκολάρες των Σουάρες και Μέσι. Στο +5 ξανά από τη Βαλένθια!

Αυτή, μάλιστα!

Ήταν Μπαρτσελόνα, έστω και στο δεύτερο ημίχρονο, έστω και αν «ξύπνησε» μετά την αποβολή του Ράμπα, στο 60' -που πήγε να κόψει το ποδόσφαιρο στον Μπουσκέτς!

Ύστερα από τις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες, λοιπόν, με Βαλένθια και Θέλτα, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επέστρεψε στις «επαγγελματικές» νίκες (από αυτές που δίνουν τίτλους), καθώς, έχοντας τους Μέσι, Σουάρες, αλλά και Αλκάθερ σε μεγάλα κέφια, επικράτησε 2-0 της Βιγιαρεάλ, στο «Μαδριγάλ».

Η άνετη, τελικά, επικράτηση, ωστόσο, ήρθε, όπως προείπαμε, έπειτα από τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, αφού η κόκκινη κάρτα στον Ισπανό μέσο των γηπεδούχων διευκόλυνε τα πράγματα για τους Καταλανούς.

Στο 72', με μία κλασική… γκολάρα Μπαρτσελόνα, η μπάλα έφτασε στον Ουρουγουανό, που «έγραψε» το 1-0, αφού πέρασε και τον Ασένχο, ενώ, 10 λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Μέσι να εκμεταλλευτεί το τραγικό λάθος της Βιγιαρεάλ και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, «υπογράφοντας» το τελικό 2-0 για τους «μπλαουγκράνα».

Οι τελευταίοι, πάντως, θα μπορούσαν να έχουν «καθαρίσει» νωρίτερα το ματς, αλλά ο Πικέ είχε δοκάρι στο 4', όπως και ο Μέσι στο 60'!

Με αυτό το «τρίποντο», η Μπάρτσα είναι ξανά στο +5 από τη δεύτερη Βαλένθια και, κυρίως, στο +8 από τη Ρεάλ Μαδρίτης -ενόψει, φυσικά, του clasico, την προπαραμονή των Χριστουγέννων, στο «Μπερναμπέου».

Από κοντά, όμως, είναι και η Ατλέτικο, που επικράτησε 1-0 της Μπέτις, στην Ανδαλουσία, και είναι 3η με 33 βαθμούς. Οι «ροχιμπλάνκος» πανηγύρισαν την τέταρτη σερί νίκη τους στο ''Estadio Benito Villamarin'', με ένα γκολ του Σαούλ, από το 29'.

Σπουδαίο «διπλό» και για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, που πέρασε από την έδρα της Λεβάντε με σκορ 2-1 και αρχίζει να «ξεκολλάει» σιγά σιγά από την «ουρά» της βαθμολογίας.

Να θυμίσουμε πως Ατλέτικο Μαδρίτης, Βιγιαρεάλ και Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι υποψήφιες αντίπαλοι της ΑΕΚ στους «32» του Europa League.









To πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 8/12

Αλαβές-Λας Πάλμας 2-0
(23' Ιμπάι Γκόμεθ, 55' Μουνίρ)

Σάββατο, 9/12

Χετάφε-Έιμπαρ 0-0

Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη 5-0
(3' Νάτσο, 23', 31' πεν. Ρονάλντο, 38' Κρόος, 42' Χακίμι)

Λα Κορούνια-Λεγκανές 1-0
(24' Αντριάν Λόπεθ)

Βαλένθια-Θέλτα 2-1
(28' Τζάτζα, 83' πεν. Παρέχο - 46' Ιάγκο Άσπας)

Κυριακή, 10/12

Σοσιεδάδ-Μάλαγα 0-2
(23' Μπόρχα Μπαστόν, 58' Γκονσάλο Κάστρο)

Μπέτις-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1
(29' Σαούλ)

Λεβάντε-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2
(73' αυτ. Λαπόρτ - 5' πέν. Αντούριθ, 79' αυτ. Ποστίγκο)

Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα 0-2
(72' Λουίς Σουάρες, 83' Μέσι)

Δευτέρα, 11/12

Εσπανιόλ-Τζιρόνα (22:00)

Η επόμενη (16η) αγωνιστική

Παρασκευή, 15/12

Σεβίλλη-Λεβάντε

Σάββατο 16/12

Μπιλμπάο-Σοσιεδάδ
Έιμπαρ-Βαλένθια
Ατλέτικο-Αλαβές

Κυριακή, 17/12

Τζιρόνα-Χετάφε
Θέλτα-Βιγιαρεάλ
Λας Πάλμας-Εσπανιόλ
Μπαρτσελόνα-Λα Κορούνια
Λεγκανές-Ρεάλ Μαδρίτης (αναβλήθηκε)

Δευτέρα, 18/12

Μάλαγα-Μπέτις

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x