Ισπανία

Η νέα πρόκληση του Ρονάλντο

Ο 32χρονος πλέον Ρονάλντο καλείται να αντιμετωπίσει μία νέα πρόκληση στην καριέρα του: Αυτή που θέλει τους επιθετικούς της συγκεκριμένης ηλικίας να δυσκολεύονται ιδιαίτερα να κρατήσουν υψηλή απόδοση.

Βούτυρο στο ψωμί του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι οι προκλήσεις, και καθώς ο Πορτογάλος ετοιμάζεται να δώσει τον πρώτο του αγώνα ως 32άρης (το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου κόντρα στην Οσασούνα) μπαίνει σε μια νέα αποστολή, ίσως την μεγαλύτερη και πιο σημαντική της καριέρας του.

Να συνεχίσει να σκοράρει με τον ίδιο ρυθμό που το έκανε έως τώρα, αλλά και γενικότερα να κρατηθεί σε καλή φόρμα. Και η αλήθεια είναι ότι έχει θέσει μόνος τους τον πήχη πάρα πολύ ψηλά, αν αναλογιστεί κανείς ότι από τότε που μετακόμισε στην Ρεάλ (βαίνει αισίως στην 8η σεζόν) έχει μέσο όρο περίπου 1 γκολ ανά αγώνα με 384 γκολ σε 373 αγώνες, αριθμοί εξωπραγματικοί.

Μόνο ο Φέρεντς Πούσκας και ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο, δύο από τους καλύτερους επιθετικούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου, είχαν καταφέρει να διατηρήσουν την φόρμα τους και τις επιδόσεις παρά το πέρας του χρόνου.

Με μέσο όρο 31 γκολ τη σεζόν πριν τα 32α γενέθλια του, ο Ντι Στέφανο την επόμενη χρονιά σκόραρε 24, μένοντας στην Μαδρίτη μέχρι τα 38 του χρόνια.

Από την άλλη ο Πούσκας έκανε το αδιανόητο σχεδόν διπλασίασε τα γκολ την επόμενη χρονιά. Συγκεκριμένα την σεζόν 1958-59 με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε δίχτυα 25 φορές ενώ την αμέσως επόμενη σημείωσε 47 γκολ!

Αυτοί οι αριθμοί έρχονται σε πλήρη αντίθεση με έναν άλλο παίκτη της βασίλισσας επίσης θρυλικό τον Ραούλ, ο οποίος από 14 γκολ έπεσε στα 5.

Ο Ρουντ Φαν Νιστελρόι από τα 26,5 τη σεζόν έπεσε στα 5,5 ενώ και ο Ούγκο Σάντσεζ από τα 37 τέρματα μες την χρονιά την επομένη σημείωσε μόλις 11.

inner

Ο Ρονάλντο μέχρι στιγμής έχει πετύχει 20 γκολ στην σεζόν 2016-17, απολογισμός πενιχρός θα λέγαμε για τα δεδομένα του Πορτογάλου αλλά δεδομένου ότι συνολικά στην καριέρα του έχει σκοράρει 568 γκολ σε 802 συμμετοχές σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο είναι αρκετά δύσκολο να τον δούμε να πέσει από την επόμενη σεζόν στα 20 για παράδειγμα.

Πάντως ακόμα και για τον Κριστιάνο που αρέσκεται στο να σπάει ρεκόρ και να αποδέχεται όλες τις προκλήσεις η μάχη με τον χρόνο θα είναι η πιο δύσκολη και η πιο ύπουλη. Τη συνέχεια θα την παρακολουθήσουμε… στις οθόνες μας.

Επιμέλεια: Φωτεινή Γεωργάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x