Γενικά

Η Ουρουγουάη στον «θρόνο» της μετά από 36 χρόνια! (video)

Πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής Under20 για όγδοη φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Ουρουγουάη, σπάζοντας μία «κατάρα» που κρατούσε για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Επικρατώντας της διοργανώτριας ομάδας του Εκουαδόρ στην τελευταία αγωνιστική της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης, η Ουρουγουάη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής, ξορκίζοντας τα φαντάσματα μετά από 36 χρόνια.

Το όγδοο αστέρι στη φανέλα της «έραψαν» οι «Charrua», μία επιτυχία που δεν είχε επαναληφθεί από τον καιρό του Έντσο Φραντσέσκολι. Η ομάδα του Φαμπιάν Κοΐτο πανηγύρισε μετά το 2-0 εναντίον του Εκουαδόρ, το οποίο διαμορφώθηκε χάρη σε δύο τέρματα του Χοακίν Αρντάιθ.



Με αυτόν τον τρόπο η «Celeste» έβαλε τέλος στην «ανομβρία» που κρατούσε από το 1981(!), πίνοντας νέκταρ από το πολυπόθητο τρόπαιο, επαληθεύοντας όσους την έχριζαν φαβορί πριν από την έναρξη του τουρνουά.

Η Ουρουγουάη μπορεί να καμαρώνει και για την ανάδειξη του Αμαράλ σε πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, πετυχαίνοντας πέντε γκολ, βραβείο που μοιράστηκε με τους Καμπέθας (Εκουαδόρ), Μαρτίνες και Τόρες (αμφότεροι Αργεντινοί) οι οποίοι βρήκαν επίσης πέντε φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ τέσσερα σημείωσε ο Φακούντο Βέλερ (Ουρουγουάη).



Οι διοργανωτές παρά την ήττα τους, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση, πήραν την πρόκριση για το προσεχές Μουντιάλ που θα φιλοξενηθεί στα γήπεδα της Νοτίου Κορέας τον Μάιο. Εκεί θα βρεθεί επίσης και η τρίτη Βενεζουέλα αλλά και η Αργεντινή η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει το τελευταίο «εισιτήριο» χάρη στην αδυναμία της Βραζιλίας να επικρατήσει της αδιάφορης Κολομβίας (0-0).

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής: Ουρουγουάη- Εκουαδόρ 2-1, Κολομβία- Βραζιλία 0-0, Αργεντινή- Βενεζουέλα 2-0

Η τελική βαθμολογία: 1. Ουρουγουάη 12, 2. Εκουαδόρ 7, 3. Βενεζουέλα 7, 4. Αργεντινή 7, 5. Βραζιλία 6, 6. Κολομβία 2

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x