Stoiximan Super League

Η πιο μεγάλη απόφαση του Ολυμπιακού

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για την ιδιαίτερη σημασία που έχει μια σωστή επιλογή προπονητή αυτήν την περίοδο για τον Ολυμπιακό και το τι πρέπει να προσέξουν οι ερυθρόλευκοι.

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να πάρει μια μεγάλη απόφαση που αφορούσε τον Πάουλο Μπέντο. Την πήρε και ήταν μια σωστή απόφαση. Υπήρξε μάλιστα και μεγάλη καθυστέρηση, καθώς τα πράγματα δε θα είχαν φτάσει εδώ που έφτασαν για τους “ερυθρόλευκους” αν είχαν απομακρύνει (πολύ) νωρίτερα τον Πορτογάλο.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Τώρα ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει μια νέα μεγάλη απόφαση. Κι αυτή τη φορά πρόκειται για μια επιλογή που είναι πιο σημαντική, γιατί αφορά το μέλλον. Και με βάση την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα αλλά και το ότι ο πρωταθλητής Ελλάδος δεν έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (άρα και τα έσοδα απ' την κορυφαία διοργάνωση) η απόφαση για το ποιος θα είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα.

Ένας καλός προπονητής, με χαρακτηριστικά που θα ταιριάζουν στον Ολυμπιακό, θα πρέπει να είναι το πρώτο ζητούμενο για την ομάδα του Πειραιά. Κι αυτό σημαίνει πως χίλιες φορές να πληρώσει κάτι παραπάνω ο Ολυμπιακός για έναν προπονητή παρά για έναν παίκτη. Αν ο προπονητής έχει τα προσόντα να κάνει τη διαφορά, θα προσφέρει πολλά περισσότερα από έναν παίκτη για έναν πολύ απλό λόγο.

Ένας καλός τεχνικός θα μπορέσει να δουλέψει και να “χτίσει” κάτι αξιόλογο, ακόμα και αν το ρόστερ δεν είναι σούπερ. Ένας καλός και μεθοδικός προπονητής θα μπορέσει μέσα απ' τη δουλειά του να πάρει πράγματα και ατομικά από κάθε παίκτη αλλά θα μπορέσει και να συνθέσει πράγματα, που θα δημιουργήσουν ένα καλό σύνολο. Είναι πολλά τα παραδείγματα που έχουμε υπόψιν κι εκεί πρέπει να ρίξει το βάρος του ο Ολυμπιακός.

Ένας πολύ καλός προπονητής μπορεί να δώσει λύσεις σε προβλήματα ή αδυναμίες του ρόστερ κι αυτό είναι αναμφισβήτητο. Γι' αυτό και η απόφαση που θα πάρουν οι πειραιώτες τώρα ή το καλοκαίρι θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε ότι αφορά τη φιλοσοφία με την οποία θα “χτίσουν” οι πρωταθλητές Ελλάδος για τη νέα σεζόν. Ωστόσο, οφείλει να επισημάνει κάποιος ότι υπάρχει και η φετινή σεζόν. Και η φετινή σεζόν έχει ακόμα σημαντικά και δύσκολα ματς για τον Ολυμπιακό, σε δύο διοργανώσεις.

Πάμε λοιπόν να δούμε πόσο εύκολο είναι να πετύχουν οι “ερυθρόλευκοι” αυτό που επιθυμούν. Την πρόσληψη δηλαδή άμεσα ενός ξένου προπονητή, με προοπτική να συνεχίσει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Όχι εύκολο δεν είναι, αλλά μάλλον εξαιρετικά δύσκολο και τούτο φάνηκε μέσα απ' τις συζητήσεις που είχαν οι πρωταθλητές Ελλάδος με ξένους προπονητές. Έχουν κι αυτοί (οι προπονητές) το δίκιο τους, έχει όμως κι ο Ολυμπιακός το δικό του δίκιο. Κι αυτό έχει να κάνει με την άμεση ανάγκη να κατακτήσει δύο τίτλους στο φινάλε της σεζόν.

Οι αρνητικές εξελίξεις στις επαφές που είχαν οι “ερυθρόλευκοι” με κάποιους ξένους προπονητής “γεννούν” ένα μεγάλο ερώτημα. Συνεχίζει ο Ολυμπιακός με την υπάρχουσα κατάσταση μέχρι το φινάλε της σεζόν ή πάει σε μια επιλογή από τον ελληνικό χώρο; Οι “ερυθρόλευκοι” φαίνεται να επιλέγουν την πρόσληψη ενός πιο έμπειρου προπονητή από τον Βασίλη Βούζα (τον Τάκη Λεμονή) για να ολοκληρώσουν τη σεζόν.

Αν τελικά τα πράγματα οδηγηθούν στην επιστροφή του Λεμονή στον πάγκο των “ερυθρόλευκων”, οι ιθύνοντες της ομάδας του λιμανιού θα έχουν το χρόνο για ν' αποφασίσουν τι τελικά θέλουν να κάνουν με το θέμα προπονητή για το καλοκαίρι. Κι εκεί λοιπόν ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πάρει την πιο μεγάλη απόφαση, που θα κρίνει και πολλά πράγματα για το προφίλ που θα έχει η ομάδα του λιμανιού τη νέα σεζόν.

Όμως η νέα σεζόν φαντάζει μακριά ακόμα για τον Ολυμπιακό αυτή την περίοδο, όσο κι αν αυτό ακούγεται οξύμωρο. Αυτό όμως που είναι σίγουρο αφορά το πόσο καθοριστική είναι η απόφαση που θα πάρει ο Ολυμπιακός στο συγκεκριμένο θέμα. Καμιά μεταγραφή ποδοσφαιριστή δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερα στον Ολυμπιακό απ' την πρόσληψη ενός καλού προπονητή.

Κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το έχει υπόψιν η ομάδα του λιμανιού, όταν θα κάνει τις επιλογές. Η σωστή επιλογή για τον πάγκο των “ερυθρόλευκων” μπορεί να βγάλει τον Ολυμπιακό από τη δύσκολη θέση. Θυμηθείτε το καλοκαίρι του 2010 με την επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε. Απλά τα πράγματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x