Champions League

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τη Juve!

Το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League που θα διεξαχθεί στις 3 Ιουνίου στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ σφραγίζει απόψε η Γιουβέντους που υποδέχεται τη Μονακό στη ρεβάνς του υπέρ της 2-0.

Με σπουδαία «προίκα» τη νίκη με 2-0 που πέτυχε στην έδρα των Μονεγάσκων, η Γιουβέντους φιλοξενεί απόψε στο «Stadium» του Τορίνο την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ με σκοπό να τσεκάρει το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ στις 3 Ιουνίου.

Ένα βήμα από το να βρεθεί για δεύτερη φορά σε έναν τελικό Champions League τα τρία τελευταία χρόνια είναι η «Μεγάλη Κυρία», έχοντας υπέρ της και την παράδοση, καθώς τις έντεκα προηγούμενες φορές που τέθηκε αντιμέτωπη σε διπλές αναμετρήσεις με σύλλογο από τη Γαλλία, κατάφεραν ισάριθμες προκρίσεις!

Μοναδικός στόχος για τους παίκτες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, να έχουν οδηγήσει το κλαμπ στον ένατο τελικό στην ιστορία του, απέναντι σε μία Μονακό που δεν έχει κερδίσει ποτέ επί ιταλικού εδάφους.

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει ο προπονητής των «μπιανκονέρι» που θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα επιλέξει την πεπατημένη του 4-2-3-1, σύστημα με το οποίο η Γιουβέντους αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ επιστρέφει η διάταξη με τρεις στην άμυνα και ενισχυμένο κέντρο προκειμένου να διασφαλιστούν τα μετόπισθεν.

Η πιθανή ενδεκάδα αποτελείται από τους: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντάνι Άλβες, Πιάνιτς, Κεντίρα, Άλεξ Σάντρο, Ντιμπάλα, Μάτζουκιτς και Ιγκουαΐν.

inner

Προβλήματα δεν αντιμετωπίζει ούτε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, με την ομάδα του να είναι διατεθειμένη να ρισκάρει ώστε να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες της αναλογούν για πρόκριση.

Η πιθανή ενδεκάδα της Μονακό: Σούμπασιτς, Ντιράρ, Γκλικ, Τζέμερσον, Σιντιμπέ, Σίλβα, Φαμπίνιο, Μπακαγιόκο, Λεμάρ, Φαλκάο, Μ’Μπαπέ.

inner

Τα στατιστικά

Στην ιστορία του Champions League μόνο δύο ομάδες προκρίθηκαν έχοντας χάσει το πρώτο ματς στην έδρα τους. Ο Άγιαξ εναντίον του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά το 1996 (0-1 , 3-0) και η Ίντερ απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου στην φάση των «16» της σεζόν 2010-11 (0-1, 3-2).

Γιουβέντους και Μονακό συναντήθηκαν στα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης της Γηραιάς ηπείρου και τη σεζόν 1997-98. Οι «μπιανκονέρι» του Μαρτσέλο Λίπι προκρίθηκαν με συνολικό σκορ 6-4 χάνοντας το τρόπαιο στον τελικό, αφού ηττήθηκαν από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0. (σκόρερ ο Μιγιάτοβιτς).

Οκτώ προκρίσεις και τρεις αποκλεισμούς μετράνε οι «ασπρόμαυροι» σε ημιτελικά του κυπέλλου Πρωταθλητριών, ενώ σε έντεκα αγώνες εντός έδρας πανηγύρισαν τη νίκη εννέα φορές, με δύο παιχνίδια να ολοκληρώνονται ισόπαλα.

Από τη φάση των «16» μέχρι τώρα, σε πέντε παιχνίδια, η «Vecchia Signiora» δεν έχει δει την εστία της να παραβιάζεται!

Στο Champions League οι «μπιανκονέρι» δεν έχουν γνωρίσει την ήττα στην έδρα τους εδώ και 22 αναμετρήσεις (13 νίκες, 9 ισοπαλίες), από το 2-0 εναντίον της Μπάγερν Μονάχου τον Απρίλιο του 2013.

Μετά από εκτός έδρας νίκη στον πρώτο αγώνα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, η Γιουβέντους μετρά 37 στις 37 προκρίσεις!

Μόλις δύο φορές έχει χάσει η Γιουβέντους στην έδρα της έχοντας κερδίσει το πρώτο ματς εκτός. Εναντίον του Αμβούργου στα προημιτελικά του κυπέλλου Uefa 1989-90 (0-3, 0-2) και απέναντι στον Ολυμπιακό στον τρίτο γύρο του ίδιου θεσμού τη σεζόν 1999-2000 (3-1, 1-2).

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x