Αγγλία

Η πορεία του Άντονι Ρούντιγκερ, μέσα από τα μάτια του αδερφού του

Από το πίσω μέρος των μαγαζιών με κεμπάπ, στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και την Τσέλσι. Ο Σαρ Σενεσί διηγήθηκε στο Skysports την πορεία του αδερφού του, Άντονι Ρούντιγκερ.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Τσέλσι, Άντονι Ρούντιγκερ, είχε δύσκολη παιδική ηλικία και ο δρόμος προς την κορυφή είχε σκαμπανεβάσματα.

Όμως, ο Τόνι ήταν αποφασισμένος να πετύχει και δεν άφησε τίποτα να του σταθεί εμπόδιο στην εκπλήρωση των ονείρων του. Ο αδερφός του, Σαρ Σενεσί, ξετυλίγει από την αρχή μέχρι τώρα την ιστορία του, η οποία μοιάζει με ένα παραμύθι που είχε άσχημη αρχή, αλλά όμορφη εξέλιξη και ποιος ξέρει, ίσως ένα ευτυχισμένο τέλος.

Για τον Σαρ Σενεσί και τον αδερφό του Ρούντιγκερ,ο τόπος που έμεναν όταν ήταν μικροί(ο δήμος του Βερολίνου Neukolln) ήταν πολύ διαφορετικός:

«Από εκεί άρχισαν όλα. Ήταν πολύ σκληρή εκείνη η περιοχή. Ήταν εύκολο να πάρεις την κατηφόρα διότι η εγκληματικότητα ήταν παντού. Όταν ήταν παιδί ο Ρούντιγκερ δεν πήρε τίποτα έτοιμο. Έπρεπε να δουλέψει για όλα όσα είχε».

Ο μικρός τότε Τόνι, ήθελε όσο τίποτα άλλο να αγωνιστεί στην ομάδα του αδερφού(Dieselstrasse). Κάτι τέτοιο ήταν πολύ δύσκολο στην αρχή, αλλά στο τέλος, όχι ακατόρθωτο:

«Όταν ήταν παιδί, ήθελε να παίζει συνέχεια με εμάς τους μεγαλύτερους. Πάντα του έλεγα ότι είναι πολύ νέος για αυτό. Εκείνος τι έκανε; Ζήτησε από 5-6 φίλους του να φτιάξουν μια ομάδα, την δικιά τους. Λίγο αργότερα, αυτά τα παιδιά μας προκάλεσαν σε αγώνα. Ποιος κέρδισε; Εμείς οι μεγάλοι. Αλλά, ήταν πολύ κοντά το αποτέλεσμα. Ο Τόνι μάλιστα έπαιξε πολύ καλά. Όλοι παρατήρησαν ότι είχε ισχυρή θέληση. Από τότε, τον αφήσαμε να παίζει μαζί μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σενεσί.

Εν συνεχεία μίλησε για τον καιρό που περνούσαν μαζί στις διακοπές, εκείνη την περίοδο όπου έγινε ένα συναρπαστικό περιστατικό για τον Τόνι:

«Ο Τόνι με επισκεπτόταν πολύ συχνά στις διακοπές και περνούσαμε χρόνο μαζί. Μερικές φορές μάλιστα τον έπαιρνα μαζί μου για να προπονηθούμε. Όταν ήμουν στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, συνήθιζε να παίζει σε διπλανό γήπεδο με τον γιο του τότε προπονητή της ομάδας, Ματίας Σάμερ, όπου άφησε εντυπώσεις γιατί... χρόνια αργότερα, γνώρισε τον τερματοφύλακα της Ντόρτμουντ, Ρόμαν Βαϊντερφέλερ. Ο ίδιος τον αναγνώρισε αμέσως και του είπε: Είσαι ο μικρός αδερφός του Σαρ, που έπαιζες συνέχεια μαζί μας!».

Ο Ρούντιγκερ ξεκίνησε από μερικές τοπικές ομάδες, αλλά ] η στιγμή που πήγε στη Στουτγάρδη το 2011 ήταν αυτή που τον απογείωσε, με αποτέλεσμα να ενσωματωθεί στην εθνική Γερμανίας.

Σε αυτό το σημείο του παραμυθιού, ο Σαρ θυμάται που ζούσε μαζί με τον αδερφό του στην Στουτγάρδη και είχε ανακαλύψει τότε μερικά ενδιαφέροντα, καινούργια χαρακτηριστικά του:

«Ανακάλυψα τότε ότι έχει μανία με την καθαριότητα. Επίσης, ήταν διαφορετικός σε σχέση με τον Τόνι που ήξερα στην παιδική ηλικία. Ήρεμος, πολύ πιο υποψιασμένος. Όταν δεν γνωρίζει έναν άνθρωπο, είναι πιο προσεκτικός και προσπαθεί να δει αν αυτός ο άνθρωπος είναι καλός για τον ίδιο».

Η σοβαρότητα ήταν το στοιχείο που έκανε τον Τόνι να φτάσει μακριά. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Στουτγάρδη το 2012 και με την εθνική Γερμανίας λίγο πριν την κατάκτηση του Παγκόσμιου, το 2014.

«Ο αδερφός μου είναι πολύ δυνατός όταν κάνει τάκλιν και νομίζω επίσης ότι είναι πολύ γρήγορος για το ύψος του», τόνισε ο Σενεσί.

Ένα χρόνο αργότερα(2015) ο Τόνι μετακόμισε στην Ιταλία και τη Ρόμα. Η ποδοσφαιρική του καριέρα είχε απογειωθεί και με το παραπάνω. Ωστόσο, δεν είχε εύκολη αρχή.

Στην Ιταλία είχε να αντιμετωπίσει πολλά θέματα, με το πρώτο σοβαρό να είναι ο τραυματισμός του το 2016 που τον κράτησε μακριά τότε από το Ευρωπαϊκό. Επιπλέον, ο Τόνι έπεσε θύμα σκληρού ρατσισμού στο ντέρμπι τότε της Ρώμης:

«Περιστατικά όπως αυτό συμβαίνουν πια πάρα πολύ συχνά στην Ιταλία. Κάτι πρέπει να γίνει. Και από τη στιγμή που δεν δρα η ιταλική ομοσπονδία σαν καθ’ύλην αρμόδια, θα πρέπει να δράσει η FIFA. Ωραίες αυτές οι εκστρατείες με τα πανό «no racism» δε λέω, αλλά πρέπει να γίνει και κάτι συγκεκριμένο» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Μάλιστα, ο παίκτης της Λάτσιο Σενάντ Λούλιτς είχε φτάσει στο άλλο άκρο, αυτό της υπερβολής, όταν είχε πει δημόσια ότι: «δύο χρόνια πριν, πωλούσε κάλτσες και ζώνες στη Στουτγάρδη. Τώρα, συμπεριφέρεται λες και είναι φαινόμενο». Να σημειωθεί ότι ο Λούλιτς είχε μείνει μακριά από τα γήπεδα για 20 μέρες, ενώ αργότερα έδειξε μετανιωμένος για τα λεγόμενα του.

Πλέον ο Τόνι θα αγωνίζεται για την Τσέλσι και τον Αντόνιο Κόντε και όπως υποστηρίζει ο αδερφός του Σαρ, ο τεχνικός των «μπλε» βρήκε έναν παίκτη με τεράστια προθυμία για δουλειά:

«Είναι ακόμα πάρα πολύ αποφασισμένος. Γνωρίζει ακριβώς τι θέλει και δουλεύει πολύ σκληρά για να πετύχει τους στόχους του. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι μένει υγιής. Και εννοείται, ελπίζω να κερδίσει πολλά τρόπαια με την Τσέλσι».

Το αγόρι από το Neukolln, ο πιτσιρικάς που έψαχνε μέρος για να κάνει αυτό που αγαπάει περισσότερο, να παίζει ποδόσφαιρο, έφτασε μέχρι την Premier League. Το ταξίδι του τώρα ξεκινάει. Οι κόποι του ανταμείφθηκαν και τώρα μένει να αποδείξει σε όλους ότι μπορεί να τα καταφέρει, και στην Αγγλία!

Επιμέλεια: Ελεάννα Μπασίρογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x