Stoiximan Super League

Η προτεραιότητα του Σίλβα

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε συνήθιζε να λέει στους συνεργάτες του πως όσα περισσότερα γκολ πετυχαίνουν οι μέσοι μιας ομάδας, τόσο καλύτερη θα είναι η τύχη της στην πορεία μιας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Ισπανός θεωρούσε ότι η ομάδα του δεν πρέπει να έχει μεγάλη “εξάρτηση” από τους σέντρερ φορ και μια προσεκτική ματιά στις χρονιές του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, αποδεικνύει ότι οι μέσοι και τα εξτρέμ σκόραραν πολλά γκολ.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Γκαλέτι, ο Τζόρτζεβιτς, ο Μιραλάς (όταν έπαιξε στα άκρα) και φυσικά ο Νταβίντ Φουστέρ. Η αλήθεια είναι σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό του Μάρκο Σίλβα, πως ένας επιτελικός μέσος, ο Κώστας Φορτούνης “σήκωσε” το βάρος στο σκοράρισμα με τον νεαρό άσο των πρωταθλητών Ελλάδος να είναι και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, με 16 γκολ. Αν μη τι άλλο είναι μια σημαντική επίδοση για τον Φορτούνη, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος ότι το πρωτάθλημα δεν έχει ακόμα τελειώσει και είναι πιθανό ο διεθνής χαφ να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 20 τέρματα.

Είναι όμως γεγονός ότι ο Φορτούνης δεν είχε τη βοήθεια που θα ήθελε ο Σίλβα, από τον Πάρντο και τον Ερνάνι σε ότι αφορά το
σκοράρισμα, ενώ από την άλλη πλευρά ο Ντουρμάζ σημείωσε έξι γκολ. Ο Πορτογάλος κόουτς του Ολυμπιακού θέλει να ενισχύσει την ομάδα του με εξτρέμ που θα μπορούν να σκοράρουν και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ο 39χρονος κόουτς δε θα εισηγηθεί την παραμονή του Ερνάνι. Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι η μεταγραφική προτεραιότητα του προπονητή των “ερυθρόλευκων” είναι η απόκτηση εξτρέμ που θα έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα, έτσι ώστε και ο Φορτούνης να μην είναι αναγκασμένος να “σηκώνει” μόνος το βάρος στο σκοράρισμα αλλά και οι αντίπαλες άμυνες να μην προσαρμόζουν το αμυντικό τους παιχνίδι πάνω στον Έλληνα μέσο.

Σε ότι αφορά τον Πάρντο ο Σίλβα έχει εμπιστοσύνη στον Κολομβιανό ότι την επόμενη σεζόν θα έχει καλύτερη επίδοση στο σκοράρισμα και γι' αυτό το λόγο η παραμονή του Κολομβιανού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Αντίθετα, δε φαίνεται να υπάρχει περίπτωση να μείνει ο Ερνάνι, επειδή έκανε καλό ματς στην Τρίπολη. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται στα άκρα παίκτη που να κάνει τη διαφορά και όχι τον 24χρονο μεσοεπιθετικό της Πόρτο, ο οποίος δεν κατάφερε ν΄ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις που υπήρχαν και αυτό το έχει καταλάβει ο Σίλβα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x