Stoiximan Super League

Η πρώτη (και πιο σημαντική) δουλειά του Λεμονή

Ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώθηκε το 3-4 με τον Πανιώνιο δίνει τροφή για σκέψη στον Τάκη Λεμονή και αυτό δεν αφορά μόνο το αγωνιστικό προφίλ του Ολυμπιακού. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος

Το φινάλε του ματς στη Νέα Σμύρνη βρήκε τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη και να προσθέτει βαθμούς «χρυσάφι» στο ενεργητικό του. Ο στόχος επιτεύχθηκε για την ομάδα του Πειραιά, με τους πρωταθλητές να περνούν νικηφόρα από μια δύσκολη έδρα και πλέον περιμένουν την κυριακάτικη αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Ξάνθη για να δουν αν θα μειωθεί η απόσταση τους από την κορυφή.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Αν μη τι άλλο, λοιπόν, πρόκειται για μία νίκη που επιτρέπει στους Πειραιώτες να αυξήσουν την πίεση στην πρωτοπόρο «Ένωση» και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η ομάδα του λιμανιού έδωσε τέλος στο σερί τεσσάρων αρνητικών αποτελεσμάτων. Θα πρέπει φυσικά να σταθεί κάποιος στον Φορτούνη, τον Ανσαριφάρντ και τον Πάρντο του πρώτου ημιχρόνου, για να «φωτογραφήσει» τους λόγους που οι πρωταθλητές πήραν το ματς, αλλά αυτή είναι η μία «ανάγνωση» του παιχνιδιού αλλά όχι και η μοναδική για τον Ολυμπιακό.

Ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 3-4 δίνει «τροφή» για σκέψη στον προπονητή του Ολυμπιακού και αυτό δεν αφορά μόνο το αγωνιστικό προφίλ των «ερυθρόλευκων». Αφορά φυσικά και τη νοοτροπία με την οποία αντιμετώπισαν το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα οι παίκτες του Ολυμπιακού, γιατί όταν το χρονόμετρο φτάνει μετά το 80’ και το σκορ είναι 1-3, δε γίνεται οι «ερυθρόλευκοι» να χάνουν τ’ αυγά και τα πασχάλια.

Ο Λεμονής καλείται να βρει λύσεις σε αγωνιστικά θέματα που εξακολουθούν να βασανίζουν τους «ερυθρόλευκους» και τα οποία έκαναν την…επανεμφάνιση τους. Είναι ζητήματα που τα έβλεπαν όλοι και στα προηγούμενα ματς των «ερυθρόλευκων» και ο Λεμονής καλείται να βρει «απαντήσεις» γιατί ακολουθούν πολύ σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια. Ωστόσο η πρώτη (κι ενδεχομένως πιο σημαντική) δουλειά του 57χρονου προπονητή των πειραιωτών είναι η αντιμετώπιση της νοοτροπίας κάποιων παικτών του Ολυμπιακού.

Γιατί είναι δεδομένο πως υπάρχει θέμα κούρασης κι έλλειψης δυνάμεων μετά τη μια ώρα παιχνιδιού, αλλά τα «δώρα» που έκανε ο Ολυμπιακός στο φινάλε του ματς στον Πανιώνιο, ήταν κυρίως θέμα (κακής) νοοτροπίας και όχι κούρασης. Ο Λεμονής μίλησε στους παίκτες του στου Ρέντη πριν από λίγες μέρες θέλοντας να τους ανεβάσει την ψυχολογία. Ήταν μια λογική κίνηση από την πλευρά του Έλληνα τεχνικού, ωστόσο είναι βέβαιο πως ο κόουτς των πρωταθλητών θα πρέπει να ξαναμαζέψει τους παίκτες του στα αποδυτήρια, για να τους πει τα αυτονόητα.

Κι αυτή τη φορά θα χρειαστεί να μιλήσει και με «σκληρή» γλώσσα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα στη Νέα Σμύρνη. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μεγάλα ματς με το δυσκολότερο όλων να είναι αυτό της Τετάρτης απέναντι στην Μπαρτσελόνα και ακολουθούν τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα. Ο Λεμονής ξέρει λοιπόν πολύ καλά ότι ήταν αδύνατον στο δεκαήμερο της διακοπής ν’ αλλάξει όλα τα κακώς κείμενα της εποχής Χάσι. Θα χρειαστεί δουλειά από τους παίκτες στου Ρέντη και υπομονή από τους φίλους των πρωταθλητών Ελλάδος, για να φανεί η αγωνιστική βελτίωση των «ερυθρόλευκων».

Ωστόσο χρειάζεται να γίνουν και κινήσεις από την πλευρά του Λεμονή για να διαμορφωθούν και κάποιες συνθήκες που αφορούν τη συγκέντρωση των παικτών του και την έλλειψη σοβαρότητας σε αρκετές περιπτώσεις και ειδικότερα στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Κι αυτό είναι ένα θέμα που επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός.

Ο Λεμονής μπορεί ασφαλώς να αισθάνεται ανακούφιση που η ομάδα του «βρήκε πορτοφόλι πέφτοντας απ’ την Ακρόπολη» αλλά απ’ την άλλη πλευρά οφείλει να εστιάσει στα ζητήματα που «καίνε» την ομάδα του και δεν είναι λίγα. Κι επαναλαμβάνουμε πως θα είναι μεγάλο κέρδος για τους «ερυθρόλευκους» αν ο 57χρονος προπονητής του Ολυμπιακού καταφέρει να «ξεμπλοκάρει» το μυαλό κάποιων παικτών του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x