Αγγλία

Η πρώτη «κανονιά» του Βενγκέρ έφερε τίτλο (pics+vid)

Τον πρώτο τίτλο της σεζόν, το Community Shield, κατέκτησε η Άρσεναλ επικρατώντας με 1-0 της Τσέλσι χάρη στο γκολ του Τσαμπερλέιν, με τη νίκη αυτή να είναι η πρώτη του Βενγκέρ επί του Μουρίνιο.

Μπορεί να χρειάστηκαν 13 αποτυχημένες απόπειρες για τον Αρσέν Βενγκέρ ώστε να νικήσει τον Ζοσέ Μουρίνιο σε μια μάχη των πάγκων, αλλά η 14η προσπάθεια του Αλσατού ήταν απόλυτα επιτυχημένη, καθώς συνοδεύτηκε από τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Αγγλία, το Community Shield.

Η Άρσεναλ επικράτησε της Τσέλσι με 1-0 και ο «χρυσός» σκόρερ για τους «κανονιέρηδες» ήταν ο Οξλέιντ Τσαμπερλέιν στο 24’, μετά από μια έξοχη ατομική του προσπάθεια στο 24’

Όσον αφορά την εικόνα του ματς, οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν χωρίς τα δύο τους μεγάλα «αστέρια» τον Αλέξις Σάντσες και Ντιέγκο Κόστα, με τον Χιλιανό να μην είναι ακόμα έτοιμος λόγω των παρατεταμένων υποχρεώσεών του στο Κόπα Αμέρικα, ενώ ο Βραζιλιάνος είναι ακόμα τραυματίας. Τα φώτα, όμως, σε κάθε περίπτωση έπεσαν πάνω στον Πετρ Τσεχ, με τον Τσέχο γκολκίπερ μετά από τα 11 χρόνια παρουσίας στην Τσέλσι να τίθεται αντιμέτωπός της, φορώντας τη φανέλα της Άρσεναλ και μάλιστα στο ντεμπούτο του.

Οι «κανονιέρηδες» είχαν καλύτερα πατήματα στο γήπεδο και η κυριαρχία τους μετουσιώθηκε σε γκολ μόλις στο 24’, όταν ο Τσαμπερλέιν με ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, «έκλεισε» προς τα μέσα και με αριστερό φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Κουρτουά.

Την ίδια ώρα η Τσέλσι έδειξε εκτός κλίματος αγώνα, με τους Αζάρ και Φάμπρεγκας να είναι σε κακή μέρα και με τον Βέλγο μάλιστα να σπαταλά στο 61’ την καλύτερη ευκαιρία της ομάδας του, στέλνοντας την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση. Σε όσες διορθωτικές κινήσεις και να προχώρησε ο Πορτογάλος τεχνικός δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την κατάσταση ενώ και ο Φαλκάο όσο αγωνίστηκε έδειξε σε μια ανάλογη κατάσταση με την περσινή, φορώντας τη φανέλα της Γιουνάιτεντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τσέλσι με προπονητή τον Μουρίνιο δεν είχε δεχθεί γκολ από την Τσέλσι από τον Μάιο του 2007 ενώ με τη λήξη του ματς ο Αρσέν Βενγκέρ δεν χαιρέτησε τον Πορτογάλο συνάδελφό του.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μέρτεσακερ, Κοσιελνί, Μπεγερίν, Μονρεάλ, Κοκλέν, Καθόρλα, Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν (78' Αρτέτα), Ράμσεϊ, Γουόλκοτ (66' Ζιρού), Οζίλ (82' Γκιμπς)

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Κουρτουά, Κέιχιλ, Τέρι (82' Μόουζες), Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Μάτιτς, Ραμίρες (54' Όσκαρ), Φάμπρεγας, Γουίλιαν, Αζάρ, Ρεμί (46' Φαλκάο).




inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x