Stoiximan Super League

Η πρώτη σκέψη του Μπέντο

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sportfm.gr για τις πρώτες σκέψεις του Πάουλο Μπέντο σχετικά με το σχήμα που θα παρατάξει στα ματς κόντρα στην Αρούκα.

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν έχει το χρόνο που θα ήθελε (μέχρι το ματς με την Αρούκα) για ν' αλλάξει πράγματα στην ομάδα του Πειραιά. Σίγουρα θα θελήσει να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τους προκατόχους του.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Είναι αναγκαίο άλλωστε ν' αλλάξει πράγματα στην αγωνιστική φιλοσοφία των «ερυθρόλευκων» μετά το πέρασμα του Βίκτορ, το οποίο μπέρδεψε πολύ τα πράγματα. Η πρώτη σκέψη όμως που έκανε ο Πάουλο Μπέντο είναι, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για ένα νέο αποκλεισμό του Ολυμπιακού, ακόμα και αν κανείς δεν πρόκειται να τον «χρεώσει» στον Πορτογάλο τεχνικό.

Ξέρει επίσης πως οι πολλές αλλαγές που επιχείρησε να κάνει ο προκάτοχος του (σε σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα) δεν αποδείχθηκαν ωφέλιμες για τον Ολυμπιακό αλλά ούτε και για τον Βίκτορ που απολύθηκε. Ο Μπέντο λοιπόν είδε πολύ απλά ότι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν πέρυσι «περίπατο» τον τίτλο στην Ελλάδα και είχαν μια καλή παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ, με «συνταγή», Μάρκο Σίλβα.

Έξυπνα σκεπτόμενος ο Μπέντο σου λέει «γιατί ν' αλλάξω εγώ πράγματα μια εβδομάδα πριν από το ευρωπαϊκό ματς; Τι έχω να κερδίσω από αλλαγές ενώ έρχεται ένα τόσο σημαντικό ματς»; Οι απαντήσεις ήταν...ξεκάθαρες στο μυαλό του Πορτογάλου τεχνικού των «ερυθρόλευκων» και γι' αυτό το λόγο φαίνεται από το φιλικό με τον Άρη, πως ο 47χρονος προπονητής του Ολυμπιακού πηγαίνει με πλάνο Σίλβα στο ματς με την Αρούκα.

Ο στόχος της πρόκρισης είναι το κύριο ζητούμενο αυτή τη στιγμή για τον Ολυμπιακό, του οποίου το γόητρο έχει δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα, μετά τον αποκλεισμό από τη Χάποελ Μπερ Σεβά.

Ο Μπέντο λοιπόν έχει αποφασίσει να «βαδίσει» σε γνώριμα για την ομάδα του «μονοπάτια» στις δύο αναμετρήσεις με τους συμπατριώτες του καθώς έχει καταλάβει πως τα ρίσκο (στην παρούσα τουλάχιστον φάση) δεν έχουν να του προσφέρουν το παραμικρό κέρδος.

Είναι κάτι που δεν κατάλαβε ή δεν ήθελε να κάνει ο Βίκτορ κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του από την τεχνική ηγεσία των “ερυθρόλευκων”. Το θέμα όμως είναι πως τη συγκεκριμένη επιλογή του Ισπανού την πλήρωσε μ' έναν αποκλεισμό ο Ολυμπιακός.

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ή να προβλέψει πως ο Ολυμπιακός θα έχει στα ματς με την Αρούκα καλύτερη αγωνιστική εικόνα απ' αυτή που παρουσίασε με τους Ισραηλινούς.

Φαίνεται όμως ότι ο Μπέντο πάει στα σίγουρα έχοντας στο μυαλό του τον συμπατριώτη του, Μάρκο Σίλβα. Βεβαίως μετά τις αναμετρήσεις με την Αρούκα θα υπάρξουν και αλλαγές από την πλευρά του Μπέντο γιατί θα έχουν ολοκληρωθεί και οι μεταγραφικές κινήσεις των πρωταθλητών Ελλάδος.

Τώρα όμως ο Ολυμπιακός των αγώνων με την Αρούκα θα είναι η ομάδα του Σίλβα και μάλλον αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για τους πρωταθλητές Ελλάδος, όπως φάνηκε μετά το κάζο από την Χάποελ Μπερ Σεβά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x