Champions League

Η Ροστόφ έβαλε την Μπάγερν στην... κατάψυξη

Στο παγωμένο Ροστόφ η προβληματική Μπάγερν γνώρισε την ήττα 3-2 από την Ροστόφ που είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Νομπόα που κέρδισε πέναλτι και έβαλε το νικητήριο γκολ.

Ο Κρίστιαν Νομπόα κέρδισε ένα πέναλτι για το 2-1, σημείωσε το 3-2 και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην μεγάλη νίκη της Ροστόφ που έριξε στο καναβάτσο την Μπάγερν και είναι πολύ πιθανό να στερήσει από τους Βαυαρούς την πρωτιά στον όμιλο, αν η Ατλέτικο επικρατήσει ή φέρει ακόμα και ισοπαλία με την Αϊντχόφεν. Ο Ντάγκλας Κόστα άνοιξε το σκορ στο 32ο, ο Αζμούν στο 44’ έφερε το ματς στα ίσια, ενώ ο Πόλοζ στο 49’ έδωσε το πρώτο προβάδισμα στους Ρώσους με πέναλτι. Ο Μπερνάτ στο 52ο το 2-2, ο Νομπόα το 3-2 στο 68’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Οι Ρώσοι έφτασαν τους τέσσερις πόντους και αν δε νικήσει η Αϊντχόφεν στο «Βιθέντε Καλντερόν» θα θέλουν νίκη ή ισοπαλία στο τελευταίο ματς με τους Ολλανδούς για να πάρουν την 3η θέση.

Το ματς

Η Μπάγερν με την απώλεια του Νόιερ και τους Τσάμπι Αλόνσο, Κίμιχ και Μίλερ στον πάγκο προσπάθησε να μπει δυνατά στο ματς. Στο 10’ ο Αλκάνταρα έχει την πρώτη καλή προσπάθεια χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο 22’ κεφαλιά του Μπαντστούμπερ μετά από εκτέλεση κόρνερ, απομακρύνεται δύσκολα από τον Τζανάεφ. Ο Ντάγκλας Κόστα είχε ωραία προσπάθεια που κατέληξε άουτ στο 32ο λεπτό. Αμέσως μετά η Ροστόφ έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Αζμούν που νικήθηκε από πλάγια θέση από τον Ουλράιχ. Η Μπάγερν κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ μετά από μία ωραία ενέργεια του Ρενάτο Σάντσες που μπήκε από αριστερά, σούταρε για ν’ αποκρούσει ο Τζανάεφ, όμως μία λάθος απόκρουση του Σέζαρ Νάβας έστρωσε την μπάλα στον Ντάγκλας Κόστα που άνοιξε το σκορ και το δικό του λογαριασμό για φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το καλό που έκανε ο Ντάγκλας Κόστα, το πήρε πίσω όμως στο φινάλε του πρώτου μέρους. Εκεί έκανε τη λάθος πάσα για να δώσει στον Πόλοζ που ανοίγει την αντεπίθεση, δίνει στον Αζμούν που με μια υπέροχη προσποίηση έστειλε στο χορτάρι τον Μπόατενγκ και με δεξί πλασέ έφερε τον αγώνα στα ίσια στο 44’ για το 1-1.

Η επανάληψη ξεκινά με τη μία φάση να διαδέχεται την άλλη. Στο 48’ ο Ριμπερί σεντράρει ο Λαμ πιάνει κεφαλιά που φεύγει λίγο έξω από την εστία του Τζανάεφ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Νομπόα κερδίζει πέναλτι από τον Μπόατενγκ για να το αξιοποιήσει ο Πόλοζ που έγραψε το 2-1. Οι Βαυαροί απαντούν με τον Μπερνάτ στο 52ο λεπτό, μετά από συνεργασία του Ρενάτο Σάντσες με τον Ριμπερί και την κάθετη του τελευταίου στον σκόρερ. Όμως ο Κριστιάν Νομπόα είχε μία ακόμα μεγάλη ενέργεια σε αυτό το ματς, αφού στο 67ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ από 21 μέτρα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στους Ρώσους.

Η Μπάγερν από εκεί και μετά θα πιέσει, ο Αντσελότι θα ρίξει στο ματς και τον Μίλερ θα χάσει καλές ευκαιρίες με τον Ντάγκλας Κόστα και τον Μίλερ στο 77’ και στο 78’ , ενώ στο 90' ο Τζανάεφ θα σταματήσει το σουτ του Τιάγκο Αλκάνταρα. Οι Βαυαροί πίεσαν στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων, αλλά χωρίς αποτέλεσμα για να μείνει το 3-2 υπέρ των Ρώσων.

Τα γκολ του αγώνα:


Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο:

Ροστόφ – Μπάγερν 3-2
(44’ Αζμούν, 49’ πεν. Πόλοζ, 67’ Νομπόα – 32’ Ντάγκλας Κόστα, 52’ Μπερνάτ)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αϊντχόφεν (21:45)

Η βαθμολογία:

Ατλέτικο 12
Μπάγερν 9 (5)
Ροστόφ 4 (5)
Αϊντχόφεν 1

Η επόμενη αγωνιστική:

Αϊντχόφεν – Ροστόφ

Μπάγερν – Ατλέτικο Μαδρίτης

Eπιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x