Stoiximan Super League

Η σκέψη των παικτών του Ολυμπιακού μόνο στο γήπεδο

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως οποιαδήποτε σκέψη των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στα όσα γίνονται εκτός αγωνιστικών χώρων θα είναι καταστροφική για εκείνους και το παιχνίδι με τον ΠΑΣ.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί αύριο το απόγευμα τον ΠΑΣ στο “Καραϊσκάκη”, σ' ένα παιχνίδι που οι “ερυθρόλευκοι” καλούνται να κατακτήσουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Ένα ματς κάτι παραπάνω από σημαντικό για την ομάδα του λιμανιού και στο οποίο οι παίκτες του Ολυμπιακού καλούνται να αποφύγουν μια μεγάλη “παγίδα”.

Οποιαδήποτε σκέψη των “ερυθρόλευκων” στα όσα γίνονται εκτός αγωνιστικών χώρων θα είναι καταστροφική για τους πειραιώτες και το παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Το μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού πρέπει να είναι αποκλειστικά στραμμένο στην πολύ σημαντική αναμέτρηση με την ομάδα των Ιωαννίνων, γνωρίζοντας πως αν κερδίσουν τον ΠΑΣ, κατακτούν το 44ο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου.

Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι και ο Λεμονής ζήτησε από τους παίκτες του να έχουν στη σκέψη τους μόνο το παιχνίδι με την ομάδα των Ιωαννίνων, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αν η προσοχή των παικτών του δεν είναι στο αυριανό ματς, τότε θα προκύψουν προβλήματα.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνά κάποιος ότι την Τετάρτη ο Ολυμπιακός θα παίξει στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, στη ρεβάνς του 1-2 στο “Καραϊσκάκη”. Ένα επίσης μεγάλο ματς, το οποίο όμως οι “ερυθρόλευκοι” θα πρέπει να...ξεχάσουν.

Για τον Ολυμπιακό υπάρχει αυτή τη στιγμή μόνο ένα παιχνίδι, αυτό εναντίον του ΠΑΣ κι εκεί πρέπει να είναι στραμμένη η προσοχή των παικτών της πειραϊκής ομάδας. Αν δεν υπάρχει συγκέντρωση και προσοχή, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί προ εκπλήξεων γιατί απέναντι του έχει μια καλή ομάδα κι έναν καλό προπονητή.

Προβάδισμα Καμπιάσο - Ανσαριφάρντ

Σε ότι αφορά τις σκέψεις του Τάκη Λεμονή για την εντεκάδα, είχαμε αναφέρει και πριν δυο μέρες, για τα διλήμματα του 57χρονου τεχνικού, για δύο θέσεις στην αρχική εντεκάδα των “ερυθρόλευκων”. Το πρώτο αφορά τον παίκτη που θα παίξει σαν “οχτάρι” με Καμπιάσο και Μάρτινς να διεκδικούν τη θέση, με τις πληροφορίες ν' αναφέρουν ότι ο Αργεντινός μέσος είναι αυτός που έχει το προβάδισμα.

Σε ότι αφορά το δεύτερο δίλημμα, έχει να κάνει με την κορυφή της επίθεσης, με Καρντόσο και Ανσαριφάρντ να διεκδικούν τη θέση του σέντερ φορ. Με βάση τα όσα έδειξε στη χθεσινή προπόνηση ο Λεμονής και τις τελευταίες πληροφορίες, ο Ιρανός είναι αυτός που κερδίζει τη “μάχη” από τον συμπαίκτη του.

Σε ότι έχει κάνει λοιπόν με το αρχικό σχήμα των “ερυθρόλευκων”, όλα δείχνουν ότι θα είναι το ακόλουθο. Τερματοφύλακας ο Καπίνο, δεξί μπακ ο Φιγκέιρας και στο κέντρο της άμυνας θα είναι Ρέτσος και Ντα Κόστα, καθώς Μποτία είναι τιμωρημένος. Στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής των “ερυθρόλευκων” θα είναι ο Ντε Λα Μπέγια.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Ρομαό σε ρόλο αμυντικού μέσου κι όπως προαναφέραμε,ο Καμπιάσο έχει το προβάδισμα έναντι του Μάρτινς. Ο Κώστας Φορτούνης θα είναι ο επιτελικός μέσος του Ολυμπιακού, με τους “ερυθρόλευκους” να περιμένουν πολλά από τον διεθνή μέσο. Στα δύο άκρα της επίθεσης θα παίξουν Μάριν και Σεμπά και σέντερ φορ θα είναι ο Ανσαριφάρντ.

Θα τους μιλήσει πάλι ο Λεμονής

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής μιλούσε συνεχώς στους παίκτες του, στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών, ζητώντας τους να είναι αφοσιωμένοι στον αγώνα με τον ΠΑΣ. Το ίδιο αναμένεται να πράξει και στη σημερινή προπόνηση των πρωταθλητών. Ο Λεμονής θα δείξει και βίντεο στους παίκτες του, αναλύοντας τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΣ, αλλά το σίγουρο είναι πως το κύριο ζητούμενο για τον προπονητή του Ολυμπιακού, είναι η συγκέντρωση των δικών του παικτών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x