Ισπανία

Η Σοσιεδάδ άλλαξε τον ύμνο της για να χρησιμοποιείται και από τις γυναικείες ομάδες της

Μια μικρή αλλαγή στον ύμνο της έκανε η Ρεάλ Σοσιεδάδ για να μπορεί να χρησιμοποιείται εξίσου και από τις γυναικείες ομάδες της.

Μια μικρή κίνηση πραγματοποίησε η Ρεάλ Σοσιεδάδ υπέρ της μάχης της ισότητας των δύο φύλων στον αθλητισμό. Μία μικρή αλλαγή με μεγάλο νόημα. Οι άνθρωποι του συλλόγου αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τη λέξη «αγόρια» στον παραδοσιακό τους ύμνο, με τη λέξη «Reala», για να μπορεί να χρησιμοποιείται και από τις γυναικείες ομάδες χωρίς να νιώθουν περίεργα όταν τον ακούνε.

Υπάρχει ένα σημείο στον ύμνο που λέει «Εμπρός αγόρια». Είναι κάτι, που είχε νόημα τον καιρό που δημιουργήθηκε και ακόμα δεν υπήρχαν γυναικείες ομάδες.

Στη Ρεάλ Σοσιεδάδ αποφάσισαν πως πρέπει να τιμήσουν τις γυναικείες ομάδες τους, που ειδικά σε ποδόσφαιρο και χόκεϊ έχουν φέρει πολλές επιτυχίες στο σύλλογο. Έτσι άλλαξαν τη φράση «Εμπρός αγόρια» με τη φράση «Εμπρός Reala», λέξη που σημαίνει «Ρεάλ» στη γλώσσα των Βάσκων. Επιπλέον κάθε φορά που υπάρχει η λέξη «αγόρια» στον ύμνο, θα την αντικαθιστά το «Reala». Όλα τα υπόλοιπα παραμένουν τα ίδια, οπότε δεν πρόκειται για νέο ύμνο.

Η ομάδα έχει προσέξει την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ για να λανσάρει τον ύμνο, ηχογράφησε τη νέα έκδοση με τη βοήθεια 170 οπαδών που τον τραγούδησαν α καπέλα.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x