Stoiximan Super League

Η τακτική του Σίλβα

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος αναλύει την τακτική που ακολουθεί ο Μάρκο Σίλβα στις μεταγραφές ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν για τον Ολυμπιακό.

Το φινάλε της ποδοσφαιρικής χρονιάς είναι πρόσφατο για τους φίλους του Ολυμπιακού (ο τελικός του Κυπέλλου άλλωστε έγινε στις 17 Μαΐου) ωστόσο η έναρξη των “εργασιών” για την επόμενη αγωνιστική σεζόν είναι πολύ κοντά, μόλις σε τρεις εβδομάδες.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν κάνει την πρώτη τους μεταγραφή, αποκτώντας τον Φιγκέιρας από τη Σεβίλλη και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι η μεταγραφική τακτική του Μάρκο Σίλβα. Με βάση λοιπόν τη μεταγραφή του Φιγκέιρας αλλά και τα ρεπορτάζ για τους άλλους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού, είναι ξεκάθαρο πως ο Πορτογάλος τεχνικός πάει σε επιλογές της απόλυτης εμπιστοσύνης του.

Παίκτες με τους οποίους είτε έχει συνεργαστεί (Μάρτινς και Ολιβέιρα) είτε γνωρίζει πολύ καλά από τη “θητεία” τους στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, όπως είναι για παράδειγμα ο Αντερλάν Σάντος που αγωνίζονταν στην Μπράγκα. Ξέρει πολύ καλά ο προπονητής του Ολυμπιακού ότι πρώτο μέλημα για όλους στο μεγάλο λιμάνι είναι να εξασφαλιστεί η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γι' αυτό το λόγο λοιπόν θέλει να πάει σε επιλογές που ο ίδιος θεωρεί ιδανικές για τον Ολυμπιακό, γιατί γνωρίζει πως το φετινό καλοκαίρι δε θα έχει το χρονικό περιθώριο που είχε πέρυσι, για να δουλέψει την ομάδα του. Φέτος ο Σίλβα είναι υποχρεωμένος να έχει σε καλό βαθμό ετοιμότητας τον Ολυμπιακό στα μέσα του Ιούλη και αυτό σημαίνει πως ο προπονητής των “ερυθρόλευκων” θέλει να ξέρει τι μπορούν να του προσφέρουν οι μεταγραφές που θα κάνει η ομάδα του λιμανιού.

Να μην μπει δηλαδή σε μια διαδικασία “ψαξίματος” για το τι είναι σε θέση να προσφέρουν κάποιοι παίκτες που ενδεχομένως να μην τους γνωρίζει πολύ καλά, αλλά να είναι απόλυτα βέβαιος για τις θέσεις που θα μπορούν ν' αγωνιστούν όσοι αποκτηθούν και τα χαρακτηριστικά που έχουν στον τρόπο παιχνιδιού τους.

Ο Σίλβα ζήτησε λοιπόν από τη διοίκηση του Ολυμπιακού τον Φιγκέιρας και η μεταγραφή έγινε. Έχει δώσει τα ονόματα των Σάντος, Ολιβέιρα, Λισάντρο Λόπες και Ζαμπράνο για τη θέση του στόπερ, τέσσερις κεντρικούς μπακ που τους γνωρίζει πολύ καλά, ενώ θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι Πορτογάλοι κάνουν λόγο για συμφωνία των Πειραιωτών με τον Μάρτινς, έναν παίκτη τον οποίο είχε βασικό ο Σίλβα στη Σπόρτινγκ.

Ο 39χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού θέλει να πάει σ' επιλογές που ο ίδιος θεωρεί “σίγουρες”, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τα ρίσκο, λόγω των προκριματικών για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ενδεχομένως η μεταγραφική τακτική του Πορτογάλου προπονητή ν' αλλάξει αν οι “ερυθρόλευκοι” εξασφαλίσουν μετά τα πλέι οφ του Αυγούστου, τη συμμετοχή τους στη φάση των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x