Stoiximan Super League

Η τροπολογία Κοντονή βγάζει… οφσάιντ τον Κούγια

Τροπολογία Κοντονή που βγάζει… οφσάιντ τον Αλέξη Κούγια έφερε στο φως η εκπομπή «Έφεση της Τρίτης» στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

O Κυριάκος Θωμαΐδης ανέφερε ότι το αφεντικό της ΑΕΛ δεν δικαιούται να έχει οποιαδήποτε σχέση με ΠΑΕ εφόσον προέκυψαν οικονομικές εκκρεμότητες από προηγούμενη ομάδα του.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η πρώην ομάδα του Κούγια, η Παναχαϊκή, είχε μια βαριά «κληρονομιά» χρεών προς ΙΚΑ και Δημόσιο ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Εφόσον λοιπόν δημιουργήθηκε αυτή η οφειλή, ο Κυριάκος Θωμαΐδης έθεσε το ερώτημα «πώς επιτρέπεται η συμμετοχή του κ. Κούγια στη μετοχική σύνθεση και στην με οποιονδήποτε τρόπο διοίκηση της ΑΕΛ δεδομένου ότι ήταν μέλος του Δ.Σ. και μέτοχος της Παναχαϊκής μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015;».

Ο νόμος 2725/99, άρθρο 111, παρ. 5, όπως τροποποιήθηκε τον Ιούλιο του 2016, αναφέρει τα εξής: «Πριν από την πάροδο δέκα (10) ετών από τη θέση σε εκκαθάριση Α.Α.Ε., δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη μετοχική σύνθεση και στην με οποιονδήποτε τρόπο διοίκηση, είτε της νέας Α.Α.Ε. που τυχόν συστήνεται από το ίδιο αθλητικό σωματείο για το ίδιο άθλημα, είτε και οποιασδήποτε άλλης Α.Α.Ε. ή Αθλητικού Σωματείου, πρόσωπα τα οποία στην προηγούμενη Α.Α.Ε. είχαν την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. αυτής ή του μετόχου της με ποσοστό τουλάχιστον 10%, εκτός και αν η προηγούμενη αυτή Α.Α.Ε. εξόφλησε το σύνολο των υποχρεώσεων που τη βάρυναν κατά το χρόνο που τέθηκε σε εκκαθάριση».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Θωμαΐδης παρουσίασε πρόσφατη καταδικαστική απόφαση για τον Αλέξη Κούγια σχετικά με την αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον του ο οπαδός της Παναχαϊκής Αν. Τσουκαλάς, ο οποίος τον είχε κατηγορήσει ότι τον Ιανουάριο του 2011 είχε παρουσιαστεί με «παρέα» στο κατάστημά του και του επιτέθηκε, προκαλώντας και ζημιές στον χώρο.

O Αλέξης Κούγιας καταδικάστηκε για σωματική βλάβη και φθορές ξένης ιδιοκτησίας και καλείται να καταβάλει 7.000 ευρώ στον ενάγοντα.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2016 αναφέρεται ότι ο Κούγιας επισκέφτηκε το κατάστημα του Αν. Τσουκαλά στην Πάτρα μαζί με περίπου δέκα «εύσωμους» άνδρες και απείλησε εκείνον και την οικογένειά του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x