Αγγλία

Η Τσέλσι του Κόντε και των ρεκόρ!

Έλειπαν Ντιέγκο Κόστα και Καντέ, αλλά η Τσέλσι δεν καταλαβαίνει τίποτα! Η ομάδα του Κόντε επικράτησε 3-0 της Μπόρνμουθ, φτάνοντας τις 12 συνεχόμενες νίκες που αποτελεί και ρεκόρ συλλόγου.

Όλοι οι ανταγωνιστές της περίμεναν στη γωνία την Τσέλσι, που υποδεχόταν την Μπόρνμουθ, χωρίς τους Καντέ και Ντιέγκο Κόστα, αλλά η φετινή ομάδα του Αντόνιο Κόντε έχει νεύρο, μέταλλο και ψυχή νικητή, με αποτέλεσμα να μην δυσκολευτεί καν κόντρα στο αξιόμαχο σύνολο του Χόουι.

Με τον Πέδρο να είναι σε κέφια, τον Αζάρ σε ρόλο «ψευτοεννιαριού» και τον Μπατσουαγί που περίμενε την ευκαιρία του να αγωνιστεί βασικός να μένει τελικά στον πάγκο, οι Λονδρέζοι έκαναν μια χαψιά την Μπόρνμουθ επικρατώντας 3-0, με δύο γκολ του πρώην άσου της Μπαρτσελόνα και ένα του Βέλγου από το σημείο του πέναλτι.

Αυτή ήταν η 12η συνεχόμενη για τους «μπλε» -ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας- που πλέον έχουν πάρει διαφορά 9 βαθμών από τη Λίβερπουλ που αύριο φιλοξενεί τη Στόουκ.



Ίμπρα λαμπρός την οδηγεί...

Το εξαιρετικό της μομέντουμ και το ευνοϊκό της πρόγραμμα συνεχίζει να εκμεταλλεύεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο και φυσικά του «αειθαλή», Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, καθώς οι «κόκκινοι διάβολοι» νίκησαν τη Σάντερλαντ (3-1) στην επιστροφή του Ντέιβιντ Μόγες στο «Ολντ Τράφορντ» και πανηγύρισαν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους στην Premier League.

Τον δρόμο για τους παίκτες του Πορτογάλου τεχνικού, που στην αρχή του ματς είναι η αλήθεια τα βρήκαν... μπαστούνια, άνοιξε ο πλέον απρόσμενος παίκτης, Ντάλεϊ Μπλιντ, που προωθήθηκε από τη θέση του αριστερού μπακ και εκμεταλλευόμενος την πάσα του Ιμπραΐμοβιτς έκανε το 1-0. Από τη λίστα των σκόρερ δεν μπορούσε να λείπει ο Ζλάταν, που έπειτα από πάσα του Πογκμπά στο 82' πέτυχε το 17ο του γκολ με τη Γιουνάιτεντ, ενώ τα εξαιρετικά τέρματα των Μικιταριάν και Μπορίνι διαμόρφωσαν το τελικό 3-1.



Λύτρωση με Ζινιάκ η Άρσεναλ

Χριστουγεννιάτικο «θρίλερ» έζησαν οι φίλοι της Άρσεναλ στο «Emirates» κόντρα στην πάντα σκληροτράχηλη Γουέστ Μπρομ του Τόνι Πιούλις, καθώς η λύτρωση για την ομάδα του Αρσένα Βενγκέρ ήρθε στο 86' με ήρωα τον Ολιβιέ Ζιρού. Μέχρι εκείνο το λεπτό οι «κανονιέρηδες» μόνο τέτοιοι δεν ήταν, αφού έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και ταυτόχρονα ο Μπεν Φόστερ έκανε το παιχνίδι της ζωής του.

Τελικά, ο Γάλλος σέντερ φορ με γκολ που έδειξε ότι πέρα από το ταλέντο, έχει και μπόλικο τσαμπουκά, έγραψε με κεφαλιά το 1-0, αφήνοντας... ξερή τη Γουέστ Μπρομ. Με αυτό το τρίποντο η Άρσεναλ έφτασε τους 37, ισοβαθμώντας με τη Λίβερπουλ που έχει αγώνα λιγότερο και παρέμεινε στο -9 από την Τσέλσι.



Λέστερ... κινδυνεύεις

Πολύ μακρινό φαντάζει το περσινό έπος της Λέστερ, καθώς η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι υπέστη ακόμα μία ήττα και μάλιστα μέσα στην έδρα της, με την Έβερτον να επικρατεί 2-0. Τα γκολ για τα «ζαχαρωτά» πέτυχε το βελγικό δίδυμο των Μιραλάς και Λουκάκου, με τους πρωταθλητές να βρίσκονται μόλις τρεις βαθμούς μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού.



Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Δευτέρα, 26/12 (17:00)

Γουότφορντ-Κρίσταλ Πάλας 1-1
(72' πέν. Ντίνι – 26' Καμπάιγ)

Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ 1-0
(86' Ζιρού)

Μπέρνλι-Μίντλεσμπρο 1-0
(81' Γκρέι)

Τσέλσι-Μπόρνμουθ 3-0
(24', 90'+4' Πέδρο, 49' πέν. Αζάρ)

Λέστερ-Έβερτον 0-2
(51' Μιραλάς, 90'+1' Λουκάκου)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σάντερλαντ 3-1
(39' Μπλιντ, 82' Ιμπραΐμοβιτς, 86' Μικιταριάν – 90'+1' Μπορίνι)

Σουόνσι-Γουέστ Χαμ 1-4
(89' Γιορέντε - 13' Αγιού, 50' Ριντ, 78' Αντόνιο, 90' Κάρολ)

Χαλ-Μάντσεστερ Σίτι 0-3
(72' πέν. Τουρέ, 78' Ιχεανάτσο, 90'+4' αυτ. Ντέιβις)

Τρίτη, 27/12

Λίβερπουλ-Στόουκ (19:15)

Τετάρτη, 28/12

Σαουθάμπτον-Τότεναμ (21:45)


Η επόμενη αγωνιστική (19η)

Παρασκευή, 30/12

Χαλ-Έβερτον (22:00)

Σάββατο, 31/12 (17:00)

Μπέρνλι-Σάντερλαντ
Τσέλσι-Στόουκ
Λέστερ-Γουέστ Χαμ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μίντλεσμπρο
Σαουθάμπτον-Γουέστ Μπρομ
Σουόνσι-Μπόρνμουθ
Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή, 1/1

Γουότφορντ-Τότεναμ (15:30)
Άρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας (18:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x