Stoiximan Super League

Ίβιτς: «Θα τα καταφέρει και φέτος ο ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό»

Αισιόδοξος για την προσεχή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδας εμφανίστηκε ο Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και την πορεία του «Δικεφάλου του Βορρά».

Αισιόδοξος για την προσεχή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδας εμφανίστηκε ο Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και την πορεία του «Δικεφάλου του Βορρά».

Αναλυτικά δήλωσε ο Σέρβος προπονητής της ομάδας νέων του συλλόγου στην εφημερίδα «Live Sport»

- Θεωρείται δεδομένο ότι κλείνει στο τέλος της σεζόν ο κύκλος στη Νέων;

«Σίγουρα, αφού για μένα κλείνει το κεφάλαιο με τις υποδομές. Θα φανεί τον Μάιο ή τον Ιούνιο πού θα συνεχίσω. Τώρα δεν είμαι σε θέση να πω κάτι παραπάνω για το συγκεκριμένο ζήτημα»

- Ποιες είναι οι φιλοδοξίες του προπονητή Ίβιτς;

«Θέλω η ομάδα μου να έχει πειθαρχία στο γήπεδο, να ξέρει τι ψάχνει και τι θέλει να κάνει. Κι αυτά με πολύ τρέξιμο και πρέσινγκ. Αυτά τα στοιχεία προσπαθώ να περάσω και στους νέους παίκτες του ΠΑΟΚ. Ετσι ώστε να είναι πιο έτοιμοι για την α' ομάδα. Μεταξύ τους πρέπει να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και. μέσω αυτού, η εξέλιξη. Το κατά πόσο ένας προπονητής θα μπορέσει να περάσει τη φιλοσοφία του εξαρτάται και από την ομάδα και το υλικό που έχει να διαχειριστεί»

- Σας προβληματίζει ότι οι συνθήκες εργασίας σε επαγγελματική ομάδα δεν είναι και οι καλύτερες;

«Είμαι πολλά χρόνια, πλέον, στην Ελλάδα και μπορώ να πω ότι γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες του ποδοσφαίρου εδώ. Ο κάθε προπονητής εξαρτάται άμεσα από τα αποτελέσματα της ομάδας του. Είναι κάτι που συμβαίνει και στο εξωτερικό, έστω κι αν εκεί παρέχεται στους προπονητές μεγαλύτερη χρονική ευχέρεια για να παρουσιάσουν το έργο τους και να αποδείξουν τι αξίζουν

- Ποια εικόνα έχετε σχηματίσει για την πρώτη ομάδα;

«Όλοι όσοι δουλεύουμε στον ΠΑΟΚ. έχουμε ως βασικό μας μέλημα να προσαρμοστούμε στα δεδομένα της πρώτης ομάδας. Έγιναν πολλές μεταγραφές το καλοκαίρι, και κατά τη γνώμη μου ορισμένοι από τους νεοαποκτηθέντες, ίσως να μην είχαν ιδέα πού έρχονταν να παίξουν. Στην πορεία, βέβαια, το συνειδητοποίησαν και έχουν αντιληφθεί τις απαιτήσεις του συλλόγου και τα “θέλω” των οπαδών του ΠΑΟΚ. Άποψη μου είναι ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει το δεύτερο καλύτερο ράστερ, μετά τον Ολυμπιακό. Έχουμε ικανούς και καλούς παίκτες και πιστεύω ότι αυτό θα αποδειχτεί στο τέλος της σεζόν. Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, περιμέναμε μέχρι τώρα περισσότερα από την ομάδα, αλλά είμαι βέβαιος, ότι ο ΠΑΟΚ θα βρίσκεται στα πλέι οφ. Και εκεί διαθέτει την ποιότητα, για να αφήσει πίσω του την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό και να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ»

- Πώς εξελίσσεται η φετινή προσπάθεια στην ομάδα Νέων;

«Δουλειά μας είναι να ετοιμάσουμε παίκτες για την πρώτη ομάδα και νομίζω ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Η προετοιμασία έχει να κάνει και με τη νοοτροπία τους. Το πιο δύσκολο είναι, όχι απλώς να ανέβουν, αλλά να παραμείνουν εκεί και να παίξουν. Το μήνυμα που τους περνάω είναι, όταν ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα, να δουλεύουν πλέον εις διπλούν. Μόνο έτσι μπορούν να γίνουν κομμάτι της πρώτης ομάδας. Κι όταν φεύγουν από μένα. τους λέω για το καλό τους να μην τους ξαναδώ στην Κ-20»

- Μπορεί να εφαρμοστεί η πρόταση του ΠΑΟΚ για τη δημιουργία β' ομάδων, που θα αγωνίζονται σε χαμηλότερες επαγγελματικές κατηγορίες όπως σε Ισπανία και Πορτογαλία;

«Θα ήταν το ιδανικό να συμβεί. Όποια ομάδα έχει την οικονομική άνεση και μπορεί να υποστηρίξει μια β' ομάδα στη Β' κατηγορία, θα προσφέρει πολύ σημαντική βοήθεια στους νεαρούς Έλληνες παίκτες. Επιμένω να λέω ότι το πέρασμα από το... παιδικό ποδόσφαιρο των Κ-20 στο αντίστοιχο αντρικό είναι το πιο δύσκολο στάδιο Αν. όμως ένας νεαρός παίκτης αγωνίζεται κόντρα σε επαγγελματίες, έστω και στη Β' κατηγορία, και καταφέρει να ξεχωρίσει, αυτομάτως κάνει πολύ πιο εύκολη τη μετάβαση του στην πρώτη ομάδα και την προσαρμογή tous στο αντρικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι τυχαίο ότι τη συγκεκριμένη πρακτική την ακολουθούν οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι».

- Χωρούν προβλέψεις για τους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό;

«Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Έχει ποιοτικότερους παίκτες και αγωνίζεται σχεδόν ανελλιπώς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να βρει μπροστά του υψηλότερο εμπόδιο στον δρόμο για τον τελικό. Από την άλλη ίσως αποδειχτεί και καλό το ότι θα τον αντιμετωπίσει σε δύο παιχνίδια. Και θεωρώ ότι η ομάδα, που θα περάσει από αυτό το ζευγάρι, θα έχει και τις περισσότερες πιθανότητες για το Κύπελλο. Μην ξεχνάμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε καλά αντιμετωπίζοντας στο κύπελλο τον Ολυμπιακό. Και θέλω να πιστεύω ότι το ίδιο θα κατορθώσει και φέτος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x