Ιταλία

Ικάρντι - Ιγκουαΐν: Μονομαχία δύο «πιστολέρο»

Η Ίντερ υποδέχεται τη Γιουβέντους στο «Τζουζέπε Μεάτσα» και οι δύο επιθετικοί ετοιμάζονται για μία μάχη, η οποία δεν περιορίζεται στη Serie A αλλά αφορά και την εθνική τους ομάδα.

Η πρωταθλήτρια Γιουβέντους φιλοξενείται από την Ίντερ στο «derby d’Italia», με τους Αργεντινούς επιθετικούς Μαουρίτσιο Ικάρντι και Γκονσάλο Ιγκουαΐν, αντίστοιχα, να οπλίζουν και να είναι έτοιμοι να «πυροβολήσουν».

Θα μπορούσε να είναι μία μονομαχία βγαλμένη από το «Far West», όπου τα πάντα κρίνονται σε λίγα δευτερόλεπτα. Την Κυριακή στις 19:00, στο πεδίο μάχης του «Τζουζέπε Μεάτσα», οι δύο κορυφαίοι επιθετικοί του Campionato λύνουν τις διαφορές στο πρώτο μεταξύ τους ραντεβού της σεζόν, έχοντας ένα επιπλέον κίνητρο για να διακριθούν.

Αμφότεροι πρωταγωνιστές στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, με τον μεν πρώτο να «ταλαιπωρεί» τους διοικούντες του συλλόγου του Μιλάνου, με το μέλλον του να παρουσιάζεται αβέβαιο σε ένα σκηνικό «μένω - φεύγω», με σκοπό τη συμφωνία για ένα καλύτερο συμβόλαιο και τον έτερο Αργεντινό να αποχαιρετά το Νότο και τη Νάπολι, αποκτώντας τη «στάμπα» του προδότη, για να μετακομίσει στο Βορρά, φορώντας τα «ασπρόμαυρα» στοχεύοντας στην κατάκτηση της κούπας με τα μεγάλα «αυτιά».

Αναλύοντας τα νούμερα, στις έξι τελευταίες αναμετρήσεις, η «Juve» δεν έχει γνωρίσει την ήττα, μετρώντας 3 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες, γεγονός που κάθε άλλο παρά βοηθά την ήδη «προβληματική» ψυχολογία των γηπεδούχων που αδυνατούν να επιβληθούν απέναντι σε αντιπάλους που οι νίκες θα έπρεπε να θεωρούνται δεδομένες.

Στο κακό κλίμα έρχονται να προστεθούν οι φήμες για απομάκρυνση του Φρανκ Ντε Μπουρ από τον πάγκο των «νερατζούρι» σε περίπτωση ανεπιτυχούς αποτελέσματος, με τον Ολλανδό προπονητή να παίζει το «κεφάλι» του.

Με τις συνθήκες και τα δεδομένα να διαμορφώνονται εναντίον της ομάδας του, ο αρχηγός της Ίντερ Μαουρίτσιο Ικάρντι, οφείλει να βγει μπροστά και παίρνοντάς τη από το «χέρι» να την οδηγήσει σε ένα τρίποντο που θα μοιάζει «λυτρωτικό». Σε διαφορετική περίπτωση, η εσωστρέφεια στην οποία θα βυθιστούν οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2010, είναι ικανή να τους καταστρέψει, σε μία σεζόν που ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες.

Οι αριθμοί

Η μάχη του «φονικού» επιθετικού διδύμου, είναι και μια μάχη αριθμών. Τρεις οι φορές που έχει βρει δίχτυα έκαστος στη φετινή Serie A, ερχόμενοι και οι δύο από μία «doppietta». Δύο γκολ για τον Ικάρντι κόντρα στη Πεσκάρα, δύο τέρματα και για τον «Πιπίτα» απέναντι στη Σασουόλο.

Η διαφορά τους, έγκειται στο.. καύσιμο. Ο «νερατζούρο» επιθετικός, σαν γνήσιο «diesel», πιάνει την υψηλότερη απόδοση σκοράροντας μετά το 70’, ενώ ο Ιγκουαΐν, ένα αυθεντικό GTi, αρέσκεται σε «εκρηκτική» εκκίνηση (μόλις 8 λεπτά μετά την είσοδό του το γκολ με τη Φιορεντίνα, σκόραρε δις σε 11 λεπτά με τη Σασουόλο).

Η Γιουβέντους, είναι το αγαπημένο «θύμα» του Ικάρντι, κρίνοντας από τα έξι γκολ στις επτά αναμετρήσεις, παρ’ όλο που στις τελευταίες δύο έμεινε «άσφαιρος». Και ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν όμως δεν πάει πίσω. Τέσσερα τέρματα σε πέντε αγώνες κόντρα στους «νερατζούρι», για τον περσινό πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος.

Μία σπουδαία, όσο και καθοριστική εμφάνιση, πιθανόν να κρίνει ακόμα και την «ιεραρχία» στην «αλμπισελέστε», με τη φανέλα με το νούμερο «9» στην πλάτη να έχει θέση μόνο για έναν, τον κορυφαίο. Ποιος είναι λοιπόν ο καλύτερος τρόπος για να το αποδείξουν αν όχι «λάμποντας» στο «derby d’Italia»;

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x