Super League 2

Ήμερα κρίσης για «Αγια-Σοφιά»

Σημαντική και ίσως καθοριστική ημέρα η Παρασκευή για γηπεδικό της ΑΕΚ, καθώς εκδικάζονται οι προσφυγές του Δήμου και των πολιτών κατά του πρότζεκτ της «Αγια-Σοφιάς».

Η ώρα που περιμένανε πολύ στην ΑΕΚ έφθασε. Σήμερα εκδικάζονται (9:30) στο ΣτΕ οι προσφυγές του Δήμου και των πολιτών της Νέας Φιλαδέλφειας κατά του πρότζεκτ για την «Αγια-Σοφιά».

Από τη μια οι «17», που θεωρούν ότι αυτό το έργο θα δημιουργήσει πρόβλημα στη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, προσφεύγουν κατά του άρθρου 42 του ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας. Από την άλλη η δημοτική αρχή, που έχει κάνει προσφυγή σε βάρος της διοικητικής πράξης που προέκυψε από τη Γενική Διεύθυνση Δασών Αττικής.

Το αίτημα του Δήμου αναμένεται να εκδικαστεί πρώτα. Πάντως, θεωρείται δύσκολο να βγει σήμερα απόφαση και σε παρόμοιες περιπτώσεις χρειάζονται δύο μήνες για να κριθεί η συνταγματικότητα ενός νόμου. Οι «κιτρινόμαυροι» δείχνουν ικανοποιημένοι από τη στάση που έχει κρατήσει η Κυβέρνηση. Ερμηνεύουν από τις κινήσεις που έχουν γίνει, ότι οι δεσμεύσεις που δόθηκαν προεκλογικά είχαν βάση. Αναμένουν από τη σημερινή διαδικασία και ενώπιον του προέδρου του ΣτΕ, Σωτήρη Ρίζου (εισηγητής και στις δύο προσφυγές θα είναι ο σύμβουλος της Επικρατείας, Χρήστος Ντουχάνης).

Από την ΑΕΚ θεωρούν ότι «όπλο» τους αποτελεί ο Χαράλαμπος Χρυσανθάκης. Είναι καθηγητής διοικητικής επιστήμης και δημόσιου δικαίου, που θα εκπροσωπήσει τον σύλλογο νομικά και έχει στο βιογραφικό του σημαντικές επιτυχίες σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x