Γερμανία

Ημέρα κρίσης στην Bundesliga

Κρίνονται στο νήμα δύο θέσεις για το Champions League, δύο ή τρεις για το Europa League, αλλά και η μάχη για τη σωτηρία στην Bundesliga.

Η 34η και τελευταία αγωνιστική στην Bundesliga θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο σε όλα τα ανοιχτά «μέτωπα».

Πέραν της πρωταθλήτριας Μπάγερν και της δεύτερης Σάλκε, οι άλλες δύο θέσεις του Champions League είναι ανοιχτές. Η τρίτη Ντόρτμουντ (55β.) «καθαρίζει» ακόμη κι αν χάσει με ένα γκολ στην έδρα της Χόφενχαϊμ (52β.), που με νίκη με 2+ γκολ διαφορά εξασφαλίζει το εισιτήριο. Η Λεβερκούζεν (52β.) που υποδέχεται το αδιάφορο Ανόβερο θέλει νίκη και ελπίζει σε στραβοπάτημα της Χόφενχαϊμ ή αν κερδίσει η Χόφενχαϊμ να έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων (αυτή τη στιγμή +19 η Ντόρτμουντ, +16 η Χόφενχαϊμ, +13 η Λεβερκούζεν).

Στο Europa League θα παίξουν ο πέμπτος, ο έκτος και εφόσον πάρει το Κύπελλο η Μπάγερν και ο έβδομος. Αν κερδίσει στον τελικό η έβδομη Άιντραχτ Φρανκφούρτης, θα κερδίσει θέση ακόμη κι αν δεν βγει μέσω πρωταθλήματος. Η έκτη Λειψία (50β.) παίζει στο Βερολίνο με την αδιάφορη Χέρτα. Θεωρητικά έχει ελπίδες για τετράδα, αλλά θα πρέπει να χάσουν Χόφενχαϊμ και Λεβερκούζεν, άρα ποντάρει στο Europa League έχοντας στην πλάτη της την Άιντραχτ (49β.) που παίζει στην έδρα της Σάλκε, τη Στουτγκάρδη (48β.) που παίζει στο Μόναχο με την Μπάγερν και την Γκλάντμπαχ (47β.) που δοκιμάζεται στο Αμβούργο.

Όσο για τη μάχη της σωτηρίας, πέραν της υποβιβασμένης Κολωνίας, τρεις ομάδες αγωνιούν ως το τέλος. Σε χειρότερη μοίρα είναι το προτελευταίο Αμβούργο (28β.) που χρειάζεται νίκη επί της Γκλάντμπαχ αλλά ταυτόχρονα να χάσει η Βόλφσμπουργκ (30β.) στην έδρα της από την παντελώς αδιάφορη Κολωνία. Πιθανότατα στην ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου δεν αρκεί ούτε ισοπαλία των «λύκων», που υπερτερούν σε διαφορά τερμάτων (-15 η Βόλφσμπουργκ, -25 το Αμβούργο). Πιο ασφαλής είναι η Φράιμπουργκ (33β.) που και με ισοπαλία κόντρα στην Άουγκσμπουργκ αποφεύγει τα μπαράζ ανόδου/υποβιβασμού της 16ης θέσης.

Αναλυτικά η 34η και τελευταία αγωνιστική

Σάββατο 12/5 (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη
Χόφενχαϊμ-Ντόρτμουντ
Χέρτα Βερολίνου-Λειψία
Φράιμπουργκ-Άουγκσμπουργκ
Σάλκε-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λεβερκούζεν-Ανόβερο
Αμβούργο-Γκλάντμπαχ
Μάιντς-Βέρντερ Βρέμης
Βόλφσμπουργκ-Κολωνία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x