Champions League

Ιρακινός και Γερμανός οι ύποπτοι τζιχαντιστές για την επίθεση στην Ντόρτμουντ!

Πεπεισμένες είναι οι γερμανικές αρχές ότι η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ είναι έργο ισλαμιστών.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Εισαγγελία, μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας 25χρονος Ιρακινός ισλαμιστής σε διαμέρισμα όπου έγινε έφοδος της αστυνομίας στο Βούπερταλ.

Επίσης, αναζητείται ακόμα ένας ύποπτος που επίσης θεωρείται ότι συνδέεται με τον ISIS. Πρόκειται για 28χρονο Γερμανό που διαμένει στην πόλη Φρέντενμπεργκ.

Οι γερμανικές αρχές εκτιμούν ότι τουλάχιστον ένα από τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που ενέχονται στην βομβιστική επίθεση κατά του πούλμαν της Ντόρτμουντ είχε παραμείνει σε ρόλο θεατή τη στιγμή της επίθεσης.

Μάλιστα, είναι σαφές ότι οι τρομοκράτες επιδίωκαν να προκαλέσουν παγκόσμιο σοκ και δέος, αφαιρώντας ανθρώπινες ζωές. Κι αυτό γιατί στις βόμβες υπήρχαν και αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα που μπορούσαν να προκαλέσουν βαρύτατες σωματικές βλάβες σε ακτίνα 100 μέτρων.

Η εκπρόσωπος των ομοσπονδιακών εισαγγελέων Φράουκε Κέλερ μίλησε για «τρομοκρατική επίθεση με ισλαμιστικές αναφορές, η οποία θα μπορούσε να είχε προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη καταστροφή».

Σ’ αυτό το πλαίσιο εξετάζεται η πιστότητα της επιστολής που βρέθηκε στον χώρο της έκρηξης και η οποία αρχίζει με τις λέξεις «Στο όνομα του πανάγαθου Αλλάχ» και αποδίδεται σε τζιχαντιστές.

Η UEFA ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας του αποψινού αγώνα Ντόρτμουντ-Μονακό, αφού η ανησυχία για νέα χτυπήματα των τρομοκρατών είναι έκδηλη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x