Stoiximan Super League

Πάει για άθλο ο Ηρακλής!

Στο κρίσιμο σημείο, ο Ηρακλής έδειξε γιατί έχει βαριά φανέλα! Νίκη 1-0 επί του Λεβαδειακού για τον «Γηραιό», με γκολ του Δώνη και αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία στη Σούπερ Λίγκα.

Το παιχνίδι του Ηρακλή με τον Λεβαδειακό για τον Ηρακλή είχε χαρακτηριστεί ως «τελικός» για τους γηπεδούχους. Βλέπετε, οι Θεσσαλονικείς ήθελαν πάση θυσία νίκη, στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν για παραμονή.

Μπροστά σε περίπου 4.000 οπαδούς του ο «Γηραιός» κατέθεσε ψυχή στο γήπεδο και παίρνοντας τους τρεις βαθμούς, επικρατώντας 1-0, χάρη σε τρομερή κεφαλιά του Χρήστου Δώνη, έκανε τον κόσμο του να χαμογελάει ξανά. Ο «Γηραιός» μαζί με τους βαθμούς που παίρνει, φτάνει τους 22 βαθμούς, όσους και η ομάδα της Βοιωτίας. Απογοητευτική η εμφάνιση από τον Λεβαδειακό, που δεν κατάφερε ποτέ να απειλήσει τους «κυανόλευκους».

Το ματς

Ο Ηρακλής προσπάθησε από νωρίς να αιφνιδιάσει τον Λεβαδειακό, ο οποίος παράταχθηκε με ξεκάθαρο αμυντικό πλάνο στο Καυταντζόγλειο. Οι φιλοξενούμενοι περίμεναν τους παίκτες του Γηραιού, οι οποίο μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, έκλεισαν από την αρχή τους Βοιωτούς στο δικό τους ? του γηπέδου και δημιούργησαν ευκαιρίες.

Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στο 3’ όταν ο Κούρος σούταρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Στο 10’ένα σουτ του Δώνη πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια, ενώ έξι λεπτά αργότερα, ο Ηρακλής έφτασε κοντά στο γκολ όταν το σουτ του Λεοζίνιο πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 37’ ο ίδιος παίκτης προσπάθησε να απειλήσει με μια «γλυκιά» σέντρα σουτ, αλλά η φάση είχε την ίδια κατάληξη.

Ο Λεβαδειακός δεν έγινε ούτε μια φορά απειλητικός στο πρώτο ημίχρονο, καθώς δεν μπορούσε να οργανώσει καλά το παιχνίδι του, με αποτέλεσμα να μη φτάνει στην αντίπαλη περιοχή. Το 0-0 ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, ο «Γηραιός» απείλησε με το… καλημέρα, όταν ο Λεοζίνιο στο 46’ σούταρε, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και πέρασε έξω. Η φάση αυτή ξεσήκωσε και τον κόσμο στο γήπεδο που ζητούσε επίμονα το γκολ από την αγαπημένη του ομάδα. Ένα γκολ που ήρθε, 12 λεπτά αργότερα!

Ο Γροντής εκτέλεσε το κόρνερ, από τα αριστερά, ο Δώνης «έπιασε» μια τρομερή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 και τους τρελούς πανηγυρισμούς από τον κόσμο. Γκολ – λύτρωση για τον Ηρακλή στο 58’!

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ηρακλής έχασε ευκαιρία για νέο τέρμα, αλλά η κεφαλιά του Περόνε, από καλό σημείο, βρήκε σε σώμα και έφυγε κόρνερ. Στα λεπτά που απέμειναν, οι Θεσσαλονικείς κράτησαν με ευκολία το υπέρ τους 1-0, καθώς δεν απειλήθηκαν ποτέ από τον Λεβαδειακό, με εξαίρεση ένα σουτ του Καραμπουέ στο 79’, το οποίο έδιωξε ο γκολκίπερ σε κόρνερ.

Με αυτή τη νίκη, ο «Γηραιός» έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία και πλέον στρέφει την προσοχή του στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το μοναδικό αρνητικό για τους γηπεδούχους, η αποβολή από τον… πάγκο για τον Περόνε, όταν ο επιθετικός της ομάδας διαμαρτυρήθηκε για τα έξι λεπτά των καθυστερήσεων και είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τα στιγμιότυπα


Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Αργυρόπουλος, Τζανετόπουλος, Στάμου, Δώνης, Ιντζόγλου, Λεοζίνιο, Μοντέιρο (55' Μπαστακός), Κούρος (52’ Γροντής), Περόνε (85' Αγγελόπουλος).

Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ουόν, Κουλιμπαλί (73' Νιασέ), Ζεζίνιο (75' Λάτσι), Βασιλείου, Τόνι Σίλβα, Καλτσάς, Βούρος (79' Μουλόπουλος), Καραμπουέ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x