Super League 2

Ηρακλής… μερακλής!

Κάτι απ’ τα μεγαλεία άλλων εποχών θύμισε ο Ηρακλής! Σ’ ένα καυτό Καυτανζόγλειο, ο «γηραιός» εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της ΑΕΚ και λυγίζοντάς τη με 2-1, έκανε το μεγαλύτερο βήμα για την επιστροφή του.

Στιγμές από το ένδοξο παρελθόν -που μπορεί βάσιμα πια να ελπίζει ότι θα ξαναζήσει στο μέλλον- χάρισε στους φίλους του ο Ηρακλής!

Αξιοποιώντας στο έπακρο τα λάθη της ΑΕΚ, ο «γηραιός» την ανάγκασε στην πρώτη φετινή της ήττα στο πρωτάθλημα (2-1) και… ξέκοψε με το καλημέρα ότι είναι το μεγάλο φαβορί για να επιστρέψει μαζί της στη Σούπερ Λίγκα.

Τα γκολ των Πασά (12’) και Περόνε (34’) υπέγραψαν τη μεγάλη νίκη της ομάδας του Παπαδόπουλου, που έφτασε την «Ένωση» στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας των πλέι-οφ.

Επιεικώς μέτριοι οι παίκτες του Δέλλα, δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο απ’ το να μειώσουν προσωρινά με τον Αραβίδη (27’) και πέρα απ’ τον Αρετόπουλο (που κακώς δεν έδωσε πέναλτι στον Πλατέλλα) πρέπει να τα βάζουν και με τους εαυτούς τους για τις μεγάλες ευκαιρίες που σπατάλησαν στο τέλος.


Η βαθμολογία των πλέι-οφ

1. ΑΕΚ 10
2. Ηρακλής 10
4. ΑΕΛ 3
3. Απόλλων Σμύρνης 1
5. Ολυμπιακός Βόλου 1
6. Παναχαϊκή 0


Πώς έπαιξε

Με μια μίνι-έκπληξη (με βάση τα όσα έδειχνε στις τελευταίες προπονήσεις) ήταν η ενδεκάδα που αποφάσισε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» προτίμησε τελικά τον Λαμπρόπουλο αντί του Κολοβέτσιου, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις ξεκίνησαν οι αναμενόμενοι. Έτσι, το γνώριμο 4-2-3-1 της ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Ανέστης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος και Μπακάκης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γιόχανσον-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Μπαρμπόσα (αριστερά), Ζόριτς (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Αραβίδης.

Το ματς

Αν το σημερινό παιχνίδι ήταν ένα καλό «διαγώνισμα» για την ΑΕΚ ενόψει της επιστροφής στη Σούπερ Λίγκα, η πρώτη κόλλα ήταν γεμάτη… κοκκινάδια από τις διορθώσεις. Με το ελαφρυντικό της αποχής από τη δράση να μην είναι αρκετό για να δικαιολογήσει τόσα λάθη (και τόσο άγχος), οι «κιτρινόμαυροι» δεν δικαιούνταν να περιμένουν ότι ο εξαιρετικός Ηρακλής δε θα τα τιμωρήσει. Ή ότι δε θα είχε την ποιότητα για να τα εκμεταλλευτεί.

Γιατί ο Ανέστης έκανε έξοδο κι οι φίλοι της «Ένωσης» έκαναν τον σταυρό τους. Ο Λαμπρόπουλος κοιμούνταν τον ύπνο του δικαίου όταν ο Πασάς τον προλάβαινε για ν’ ανοίξει το σκορ. Κι ο Ανάκογλου έβαλε το… κερασάκι στην (πικρή για την ομάδα του Δέλλα) τούρτα της «γκέλας». Διότι συνετέλεσε μεν στο ωραίο γκολ που πέτυχε ο -πάντα μαχητικός- Αραβίδης. Συνετέλεσε όμως… ακόμα περισσότερο (με λάθος γύρισμα) σ’ αυτό του Περόνε που ξανάδωσε προβάδισμα στον «Γηραιό».

Όχι βέβαια ότι όλα αυτά μείωναν την εξαιρετική εικόνα του Ηρακλή. Την εικόνα μιας ομάδας που σε τίποτα δεν είχε να ζηλέψει (σήμερα τουλάχιστον) από το έτερο φαβορί για την άνοδο. Και της ομάδας που θα μπορούσε να έχει καθαρίσει πρόωρα το παιχνίδι, αν η «αλεπού» Περόνε είχε πλασάρει εύστοχα και σε καλή ευκαιρία στο 46’. Δεν το έκανε όμως. Και η ΑΕΚ ήταν θέμα χρόνου ν’ αντιδράσει. Να βγάλει εγωισμό. Και σταδιακά να πάρει τον έλεγχο.

Με τη βοήθεια λοιπόν και του Δέλλα (που έβγαλε τον άφαντο Ζόριτς κι έβαλε τον Κρισάντους) οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν μέτρα. Θα έπρεπε να έχουν κερδίσει και πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σαραμαντά στον Πλατέλλα. Κι αφού ο Λαμπρόπουλος ρέφαρε κάπως για την αδράνεια στο πρώτο γκολ (κόβοντας σωτήρια αυτή τη φορά τον Πασά), κατασκήνωσαν στην περιοχή. Μάταια όμως. Γιατί ο Αραβίδης έχασε μοναδική ευκαιρία. Ο Ντούνης «βραχυκύκλωσε» σε ακόμα μεγαλύτερη στις καθυστερήσεις. Και η πρώτη φετινή ήττα ήρθε ως φυσικό επακόλουθο στο τέλος.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουαντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου, Τσιλιανίδης (69’ λ.τ. Τσιλιγκίρης), Ιντζόγλου, Περόνε (57’ Κυριακίδης), Ρομάνο, Πουρτουλίδης, Πασάς (76’ Καρασαλίδης), Μπαρτολίνι

Στον πάγκο έμειναν οι: Γιαννίκογλου, Σιατραβάνης, Λουκίνας, Ζιάμπαρης

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος (81’ Ρόβας), Τζανετόπουλος, Μπακάκης, Γιόχανσον, Ανάκογλου (70’ Ντούνης), Μπαρμπόσα, Ζόριτς (55’ Κρισάντους), Πλατέλλας, Αραβίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Βούρας, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης, Φαγέ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΓΗΠΕΔΟ: Καυτανζόγλειο

Τα γκολ του αγώνα



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x