Stoiximan Super League

Ισονομία και στην… έδρα του τελικού

Η ΕΠΟ με ανακοίνωση της αναφέρει πως η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού είναι η 15η Μαΐου, χωρίς όμως να μπορεί κάποιος να πει με σιγουριά ότι το ματς θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή.

Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος

Η ιστορία με τις συνεχόμενες αναβολές του τελικού του Κυπέλλου ξεπερνά κάθε όριο. Όριο σοβαρότητος και όριο ανοργανωσιάς, αναφορικά με τις δυνατότητες διεξαγωγής ενός ποδοσφαιρικού ματς. Αν μάλιστα σε όλα αυτά προσθέσει κάποιος ότι η αστυνομία δεν ήταν σε θέση (δίνοντας “πάτημα” στον υπουργό για ν' αναβάλει τον τελικό) να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα που δεν υπήρχαν φίλαθλοι στις εξέδρες, τότε συμπληρώνει το παζλ της ανικανότητας.

Η ΕΠΟ με ανακοίνωση της αναφέρει πως η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού είναι η 15η Μαΐου, χωρίς όμως να μπορεί κάποιος να πει με σιγουριά ότι το ματς θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή. Υπάρχουν άλλωστε και τα πλέι οφ της σούπερ λίγκα που πρέπει να γίνουν και ημερομηνίες δεν υπάρχουν.

Αν πάντως καλοσκεφτεί κάποιος τι μπορεί να “προσφέρει” στο ποδόσφαιρο μας αυτή η ιστορία που βιώνουμε με τον τελικό του Κυπέλλου, τότε ασφαλώς το ενδιαφέρον θα πρέπει να εστιαστεί στην κατάργηση των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Μια άχαρη και άχρηστη διαδικασία στην οποία υποβάλλονται οι ομάδες. Μια αγγαρεία για τους ποδοσφαιριστές (κυρίως γι' αυτούς) για να οριστικοποιηθεί η τελική κατάταξη των ομάδων στις θέσεις 2-5 του πρωταθλήματος.

Λες και τριάντα ματς στη διάρκεια της σεζόν δε φτάνουν για να φανεί ποια ομάδα άξιζε τη δεύτερη θέση και ποια την τρίτη. Τέλος πάντων, υπομονή για μια εβδομάδα ακόμα ή καλύτερα υπομονή μέχρι τον Αύγουστο. Ποιος ξέρει μια...καλή ιδέα θα ήταν να ξεκινήσει επίσημα η σεζόν με τον τελικό του Κυπέλλου, πριν γίνει η πρώτη αγωνιστική της σούπερ λίγκα.

Κι επίσης καλή ιδέα θα ήταν, για τηρηθεί κατά γράμμα η ισονομία, ν΄αλλάξει και η έδρα διεξαγωγής του τελικού, ανεξάρτητα από τι αναγράφεται στην προκήρυξη της διοργάνωσης από την ΕΠΟ, για την έδρα του τελικού. Ισονομία παντού και το ΟΑΚΑ είναι έδρα μιας εκ των δύο φιναλίστ, της ΑΕΚ.

Καλή ιδέα θα ήταν να γίνει ο τελικός (όταν θα γίνει) κύριε Κοντονή σε ουδέτερο γήπεδο. Μια ιδέα είναι κι αυτή. Ν' αλλάξουν οι βοηθοί, όπως θέλει ο υφυπουργός αλλά ν΄αλλάξει και η έδρα του τελικού, θα μπορούσε να πει κάποιος άλλος. Θα μπορούσε να το ζητήσει ο Ολυμπιακός, ασχέτως με το αν έχουν συμφωνήσει όλοι στο ξεκίνημα της σεζόν, με την προκήρυξη της ΕΠΟ.

Πρώτη φορά είναι που θα ζητούσε κάποιος ν' αλλάξουν τα συμφωνηθέντα; Ο Ολυμπιακός όμως δεν το έκανε και ούτε θα το κάνει. Αν στο ΟΑΚΑ όμως γίνονταν έργα, η προκήρυξη της ΕΠΟ θα έλεγε ποτέ να γίνει ο τελικός στο “Καραϊσκάκη”; Ποτέ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x