Γενικά

Ισόπαλη ματσάρα και όλα ανοιχτά ενόψει ρεβάνς στο Μπόκα-Ρίβερ

Ορθάνοιχτους λογαριασμούς άφησαν Μπόκα και Ρίβερ, μετά το ισόπαλο 2-2 στον πρώτο μεγάλο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες που έλαβε χώρα στο «Μπομπονέρα».

Ήταν ακριβώς όπως το περιμέναμε!

Ο πρώτος εκ των δύο τελικών-superclasico του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες ανάμεσα σε Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ είχε πολλά γκολ, πάθος, φανταστική ατμόσφαιρα στις κερκίδες, νεύρα εντός αγωνιστικού χώρου, κλωτσιές, αλλά δεν είχε νικητή, αφού οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 2-2 και τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς του «Μονουμεντάλ», σε 13 μέρες από σήμερα (24/11, 22:00).

Η Ρίβερ ήταν αυτή που μπήκε δυνατότερα στο γήπεδο και κατάφερε να δημιουργήσει τις πρώτες ευκαιρίες του παιχνιδιού. Στο 6’ ο Ρόσι απέκρουσε σε κόρνερ μια όμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαρτίνες και στην εξέλιξη της φάσης ο Κουάρτα πήρε ολομόναχος την κεφαλιά από το όριο της μικρής περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα χιλιοστά άουτ. Στο 16’ ο Ρόσι αντέδρασε ξανά σωστά σε κεφαλιά του Μπόρε και τελικά η Μπόκα ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα στο 34’, όταν ο Αμπιλά με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Αρμάνι για το 1-0. Η χαρά των γηπεδούχων όμως κράτησε ελάχιστα, αφού μετά τη σέντρα η Ρίβερ ισοφάρισε, με τον Πράτο να εκμεταλλεύεται την αδράνεια των αμυντικών της Μπόκα, κάνοντας έτσι το 1-1.

Η Μπόκα πήρε εκ νέου το προβάδισμα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Βίγια, ο Μπενεντέτο (ο οποίος είχε μπει στο 27’ ως αναγκαστική αλλαγή στη θέση του Παβόν) έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους! Η Ρίβερ όμως ισοφάρισε ξανά, στο 61’, με τον ίδιο σχεδόν τρόπο με τον οποίο δέχθηκε το δεύτερο γκολ. Ακόμα μία εκτέλεση φάουλ από μακριά, με τον Ιζκέρδος να στέλνει με το κεφάλι τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 2-2. Ο Μπενεντέτο δεν κατάφερε να σκοράρει για δεύτερη φορά στο παιχνίδι σε τετ-α-τετ που είχε με τον Αρμάνι και τελικά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, παρά το γεγονός πως η Μπόκα πίεσε μέχρι τέλους, ψάχνοντας το τρίτο γκολ που θα της έδινε τον πρώτο λόγο ενόψει ρεβάνς.



Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x