Champions League

Ισοπαλία με νικήτρια την Παρί!

Η Παρί έφυγε με 2-2 από το Λονδίνο απέναντι στην Άρσεναλ και έγινε το αφεντικό για την κορυφή του πρώτου ομίλου του Champions League.

Τον πρώτο λόγο για να τερματίσει στην κορυφή του πρώτου ομίλου του Champions League έχει η Παρί. Οι πρωταθλητές Γαλλίας πήραν 2-2 στο Emirates από την Άρσεναλ και πλέον υπερτερούν στη μεταξύ τους ισοβαθμία (μετά το 1-1 στο Παρκ Ντε Πρενς). Με νίκη επί της Λουντογκόρετς στο φινάλε η Παρί θα είναι σίγουρα πρώτη, ενώ η Άρσεναλ θέλει στη Βασιλεία καλύτερο αποτέλεσμα από την Παρί για να της κλέψει την πρωτιά.

Οι Παριζιάνοι επιβραβεύτηκαν στο 18’ για τη «ζωηράδα» με την οποία μπήκαν στο ματς, όταν ο Ματουιντί έφυγε στην πλάτη του Μουστάφι και στο γύρισμά του από τα αριστερά ο Καβάνι οριζοντιώθηκε για να ανοίξει με προβολή το σκορ (0-1). Η Άρσεναλ πήρε την κατοχή της μπάλας, αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει κινδύνους. Παρ’ όλα αυτά, η ντρίμπλα του Σάντσες στον Κρικόβιακ παρέσυρε τον Πολωνό να του κάνει πέναλτι και ο Ζιρού δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα στέλνοντας τους «κανονιέρηδες» με το 1-1 στα αποδυτήρια.

Η Παρί στάθηκε διπλά άτυχη στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους. Στο 54’ η εκτέλεση φάουλ του Λούκας σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Οσπίνα και πέντε λεπτά μετά από διπλή κόντρα και αυτογκόλ του Βεράτι η μπάλα αναπαύτηκε στα δίχτυα του Αρεολά για το 2-1. Η τύχη αποζημίωσε τους φιλοξενούμενους στο 76’, όταν η κεφαλιά του Λούκας άλλαξε πορεία στο κεφάλι του Ιγουόμπι και ήρθε η ισοφάριση σε 2-2. Η Παρί άγγιξε δύο φορές το τρίτο γκολ με τον Καβάνι, ο οποίος πρώτα με κακό πλασέ κι εν συνεχεία με κεφαλιά που έφυγε ελάχιστα άουτ δεν κατάφερε να γίνει ήρωας.

Άρσεναλ: Οσπίνα, Τζένκινσον (81’ Τσάμπερλεϊν), Μουστάφι, Κοσιελνί, Γκιμπς, Κοκλέν (80’ Γουόλκοτ), Ράμσεϊ, Σάντσες, Εζίλ, Ιγουόμπι (78’ Τσάκα), Ζιρού.

Παρί: Αρεολά, Μενιέ, Μαρκίνιος, Σίλβα, Μάξουελ, Βεράτι, Κρικόβιακ (67’ Μπεν Αρφά), Μότα, Λούκας (89’ Χεσέ), Καβάνι, Ματουιντί.



Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Άρσεναλ-Παρί Σεν Ζερμέν 2-2
(45+1’ Ζιρού, 60’ αυτ. Βεράτι-18’ Καβάνι, 77’ αυτ. Ιβόμπι)

Λουντογκόρετς-Βασιλεία 0-0

Βαθμολογία
1. Παρί 11 (11-5)
2. Άρσεναλ 11 (14-5)
3. Λουντογκόρετς 2 (4-13)
4. Βασιλεία 2 (2-8)

Τελευταία αγωνιστική (6/12)
Βασιλεία-Άρσεναλ
Παρί Σεν Ζερμέν-Λουντογκόρετς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x