Stoiximan Super League

Ισοπαλία με πειράματα Δώνη και πολύ καλό Νούνες στα χαφ

Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα στο τελευταίο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους με την Μπρέντα. Δοκιμές από Δώνη, άρεσε σαν χαφ ο Ζοάο Νούνες.

Ισόπαλο χωρίς γκολ τελείωσε το τελευταίο φιλικό του Παναθηναϊκού στο κομμάτι της προετοιμασίας του στην Ολλανδία, με την Μπρέντα. Οι «πράσινοι» είχαν καλή απόδοση μετά το 30ο λεπτό του αγώνα, όταν ο Δώνης άλλαξε το 4-3-3 με το οποίο ξεκίνησε σε 4-2-3-1. Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες, ο Κολοβός στο 63’ για τους «πράσινους» και ο Ελ Αλούτσι στο 50’ για τους Ολλανδούς, αφού ο Κότσαρης έκανε πρώτα εκπληκτική επέμβαση στο σουτ.

Ο Ζοάο Νούνες που χρησιμοποιήθηκε στην επανάληψη στα χαφ, έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει και στον νευραλγικό χώρο του κέντρου και θα αποτελέσει ένα πολυεργαλείο για τον Γιώργο Δώνη, που έδωσε αρκετό χρόνο σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Ένα 45λεπτο και για τον Ζαχίντ που θέλει δουλειά για να αφομοιώσει το παιχνίδι των συμπαικτών του. Καθαρό γκολ του Μακέντα δεν μέτρησε στο 43'.

Το ματς

O Παναθηναίκός κατέβηκε με σχηματισμό 4-3-3. Ο Κότσαρης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Γιόχανσον και Ινσούα στα άκρα, τον Πούγγουρα με τον Κολοβέτσιο στόπερ, τον Δήν καθαρό κόφτη, έχοντας δεξιά του τον Χατζηθεοδωρίδη και αριστερά του τον Κολοβό, ενώ στα άκρα έπαιξαν οι Κονάν και Χατζηγιοβάνης με τον Μακέντα στην κορυφή.

Με το σχήμα αυτό οι «πράσινοι» είχαν προβλήματα στην ανάπτυξη τους, αφού ειδικά στο κέντρο οι αποστάσεις ήταν μεγάλες, με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίωρο, να μείνουν σε ρηχά νερά από άποψη απόδοσης, χωρίς να δημιουργήσουν κάποια σημαντική φάση.

Βλέποντας το πρόβλημα αυτό, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, πέρασε μετά το 30’ τον Κολοβό πίσω από τον Μακέντα, αφήνοντας τους Χατζηθεοδωρίδη και Δώνη σαν αμυντικά χαφ.

Αυτή η αλλαγή είχε ευεργετικά αποτελέσματα, αφού στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοση τους και είχαν δύο πολύ καλές στιγμές και ένα τέρμα που κακώς δεν μέτρησε. Στο 39’ ο Χατζηθεοδωρίδης σούταρε εκτός περιοχής με την μπάλα να περνά λίγο έξω από την εστία, ενώ στο 41’ ο Μακέντα σούταρε για να μπλοκάρει ο Ολάι. Στο 43’ ο Κολοβός έκανε σουτ με το αριστερό ο Μακέντα καλυπτόμενος έκανε την προβολή και σκόραρε, αλλά ο βοηθός με καθυστέρηση υπέδειξε οφσάιντ.

Με την έναρξη του β’ μέρους, ο Ζοάο Νούνες, πέρασε στη θέση του Χρήστου Δώνη στα χαφ, ενώ ο Ζαχίντ που μπήκε αντί του Κονάν, πέρασε σαν δεκάρι πίσω από τον Μακέντα, με τους Χατζηγιοβάνη (αριστερά) και Κολοβό (δεξιά). Στο 50’ ο Κότσαρης υποχρεώθηκε σε υπέροχη επέμβαση, αφού μετά από λάθος του Κολοβού, ο Ελ Αλούτσι πήρε την μπάλα και σούταρε με το δεξί, η μπάλα κόντραρε, ο πορτιέρε του Παναθηναϊκού τη βρήκε παρά την αλλαγή της πορείας της και την έστειλε στο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με δύο ακόμα καλές στιγμές, αφού στο 56’ το σουτ του Χατζηθεοδωρίδη, εξουδετέρωσε δύσκολα ο Ολάι, ενώ στο 57’ από το κόρνερ ο Ινσούα με προβολή, απείλησε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 63’ από εκτέλεση κόρνερ και λάθος του Κουντιμάνα, η μπάλα στρώθηκε στον Κολοβό, αλλά αυτός με το σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Από εκεί και μετά άρχισαν οι μαζικές αλλαγές από την πλευρά του Γιώργου Δώνη προκειμένου να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Ο ρυθμός μεν μπορεί να έπεσε, αλλά σίγουρα ο Γιώργος Δώνης έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα και είδε τον Ζοάο Νούνες για μισή ώρα στα χαφ (μετά το 77’ τον πέρασε στο κέντρο της άμυνας) να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι σαν μέσος.


Η σύνθεση των «πρασίνων»:
ΠΑΟ: Κότσαρης (65’ Χριστογιώργος), Γιόχανσον (65’ Αποστολάκης), Κολοβέτσιος (65’ Μαυρομμάτης), Πούγγουρας (77’ Θεοχάρης), Ινσούα (65’ Ζαγαρίτης), Δώνης (46’ Ζοάο Νούνες), Χατζηθεοδωρίδης (65’ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης (73’ Εμμανουηλίδης), Κολοβός (73’ Αλεξανδρόπουλος), Κόναν (46’ Ζαχίντ), Μακέντα (73’ Βέργος).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x