Γερμανία

Ιστορική ισοπαλία για Μάιντς!

Τα κατάφερε η Μάιντς! Η ομάδα του Μάρτιν Σμιντ ήρθε ισόπαλη με την Χέρτα Βερολίνου, την άφησε στην 7η θέση και πήρε εκείνη το «καλό» εισιτήριο που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Μέρες γιορτής στη Μάιντς!

Το σύνολο του Μάρτιν Σμιντ κατάφερε να πάρει χθες «λευκή» -που αποδείχθηκε.... «χρυσή»- ισοπαλία κόντρα στην Χέρτα (0-0), έστειλε την ομάδα του Βερολίνου στα προκριματικά και πήρε εκείνη το εισιτήριο που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Έτσι, ο γερμανικός σύλλογος που μετρά 111 χρόνια ιστορίας, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχοντας αποκλειστεί τρεις φορές προηγουμένως στα προκριματικά.

Το 2005-2006 πέρασε την αρμενική Μίκα στον πρώτο γύρο (4-0 εντός, 0-0 εκτός), την ισλανδική Κέφλαβικ στο δεύτερο (2-0 εντός, 0-2 εκτός), αποκλείστηκε όμως στον επόμενο από την μετέπειτα νικήτρια του τίτλου Σεβίλλη (0-0 εντός, 2-0 εκτός).

Το 2011-2012 αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο από την ρουμανική Γκαζ Μετάν Μεντιάς (1-1 εντός, 1-1 εκτός, έχασε 4-3 στα πέναλτι).

Το 2014-2015 αποκλείστηκε επίσης στον τρίτο προκριματικό γύρο, από τον Αστέρα Τρίπολης. Στις 31 Ιουλίου νίκησε με 1-0 χάρη σε γκολ του νυν άσου της Λέστερ Σίνζι Οκαζάκι, οι Αρκάδες όμως επικράτησαν 3-1 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» μια εβδομάδα αργότερα και πήραν την πρόκριση.

Αποσύρθηκε ο μόνος παίκτης που είχε μείνει από εποχή Γίργκεν Κλοπ

Εκτός της πρόκρισης όμως, είχαμε και έναν αποχαιρετισμό. Συμπαίκτες, τεχνικό επιτελείο και οπαδοί είπαν το δικό τους αντίο στον Έλκιν Σότο, ο οποίος αυτό το καλοκαίρι θα κρεμάσει τα παπούτσια του. Ο 35χρονος Κολομβιανός μέσος, είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που είχε συνεργαστεί με τον Γίργκεν Κλοπ, όταν αυτός ήταν στην τεχνική ηγεσία της Μάιντς (2001-2008).
















Επιμέλεια: Μάρκος Κατριτζιδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x