Ισπανία

Ιστορική νίκη για Ρεάλ - Γύρισε 85 χρόνια πίσω!

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 3-2 στο Βαγιέκας της Ράγιο και πέρασε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με ματς παραπάνω, για να τα καταφέρει όμως, χρειάστηκε μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ ανατροπή.

Από την κόλαση (2-0) στον Παράδεισο (2-3).

Αυτός είναι ο τίτλος της σημερινής αναμέτρησης για την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, κατάφερε να επικρατήσει με 3-2 της Ράγιο Βαγιεκάνο και πέρασε -με ματς παραπάνω από Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο- στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Primera.

Για να τα καταφέρει, χρειάστηκε μια ιστορική ανατροπή.

Συγκεκριμένα, αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά το 1931 που νικά παιχνίδι στην Primera Division, ενώ έχανε 2-0 στο πρώτο τέταρτο του αγώνα!

Πρώτη -και τελευταία μέχρι σήμερα- φορά που τα είχε καταφέρει ήταν στις 22 Μαρτίου του 1931. Η τότε αντίπαλός της, Αθλέτικ Μπιλμπάο, προηγήθηκε με 2-0 (Μπάτα 1', Γκοροστίθα 9'), η ομάδα του Λίπο Χέρτσκα όμως έκανε την ανατροπή και με γκολ των Βαλντεράμα (22'), Εουτζένιο (23', 80), Κόσμε (39') και να φύγει νικήτρια από το «Σαν Μαμές».

Έκτοτε, σε 20 φορές που βρέθηκε στο 15' πίσω στο σκορ με 2-0, δέχθηκε ισάριθμες ήττες.

Γενικά, τελευταία φορά που ανέτρεψε εις βάρος της 2-0 στο πρωτάθλημα ήταν την 1η Φεβρουαρίου του 2004, κόντρα στην Ρεάλ Βαγιαδολίδ. Ο μετέπειτα παίκτης του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκονζάλεθ, είχε πετύχει δύο γκολ (33', 41'), ο Ρονάλντο μείωσε στο 48', ο Λούις Φίγκο ισοφάρισε στο 62' και ο Βραζιλιάνος επιθετικός χάρισε στο 89' τη νίκη στην ομάδα του.

Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία της La Liga μια ομάδα (Ρεάλ Μαδρίτης) νικά μια άλλη (Ράγιο) 16 συνεχόμενες φορές, ενώ ο Ζινεντίν έγινε μετά τους Μιγκέλ Μουνιόθ, Χουάντε Ράμος και Μανουέλ Πελεγκρίνι ο τέταρτος προπονητής της Ρεάλ που κάνει εννιά συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο της «βασίλισσας».

O Γάλλος τεχνικός, έχει πλέον ρεκόρ 14 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα στους πρώτους του 17 αγώνες στο ισπανικό πρωτάθλημα, ίδιο ποσοστό με τους Πεπ Γκουαρντιόλα και Ζοσέ Μουρίνιο. Αναλυτικά οι περισσότεροι πόντοι που έχουν συγκεντρώσου προπονητές της Ρεάλ στα πρώτα τους 17 ματς στη La Liga:

46 πόντους: Χουάντε Ράμος
44 πόντους: Μουρίνιο, Ζιντάν
41 πόντους: Αντσελότι, Ράντομιρ Άντιτς, Ρόμπερτ Φιρθ, Πελεγκρίνι, Σούστερ

Επιμέλεια: Μάρκος Κατριτζιδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x