Euro 2016

Ιστορική πρόκριση για Πολωνία!

Είχε μεγάλες επιτυχίες σε Μουντιάλ και Ολυμπιακούς… Πλέον, πανηγυρίζει και σε EURO! Η Πολωνία νίκησε 1-0 την Ουκρανία και προκρίθηκε για πρώτη φορά από τον όμιλο! Την Ελβετία αντιμετωπίζει στους «16».

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Πολωνία βρίσκεται στη νοκ άουτ φάση ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στην τρίτη συμμετοχή της και μάλιστα, συνεχόμενη -από το 2008!

Η ομάδα του Άνταμ Ναβάλκα, αν και δυσκολεύτηκε απέναντι στους φιλότιμους Ουκρανούς, που δεν ήθελαν να φύγουν με 0 βαθμούς και γκολ από τα γήπεδα της Γαλλίας, νίκησαν 1-0 στο «Βελοντρόμ» με ένα καταπληκτικό τέρμα του Μπλαστσικόφσκι στο 54’ και προκρίθηκαν στους «16» του EURO, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Ελβετία.

Οι Πολωνοί τερμάτισαν δεύτεροι στον 3ο όμιλο, χάνοντας στη διαφορά γκολ την πρωτιά από τη Γερμανία, που επικράτησε και αυτή 1-0 της Β. Ιρλανδίας.

Το ματς


Μόνο αδιάφορος δεν ήταν ο αγώνας στο «Βελοντρόμ»! Παρότι έχει ετοιμάσει… βαλίτσες μέρες τώρα, η Ουκρανία έπαιξε για το πρεστίζ της και «χτύπησε» στα ίσα το παιχνίδι με τους Πολωνούς. Η ομάδα του Άνταμ Ναβάλκα, στον αντίποδα, θέλοντας να αποφύγει το άγχος της 3ης θέσης, αλλά και να «κυνηγήσει» όποιες ελπίδες είχε ακόμη και για την πρωτιά, μπήκε δυνατά και μέσα σε ένα λεπτό, μόλις στο 3’ και στο 4’, είχε μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ! Το σουτ του Μίλικ από «θέση βολής», ωστόσο, έβγαλε ο Πιατόφ, ενώ ο Λεβαντόφσκι έκανε, αμέσως μετά, ένα τραγικό, για την ποιότητά του, πλασέ…

inner

Στις δύο ευκαιρίες των Πολωνών, όμως, οι Ουκρανοί είχαν ισάριθμες «απαντήσεις»! Στο 9’, ο Πάζνταν πρόλαβε την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή τον Ζοζούλια, ενώ στο 17’ ο Γιαρμολένκο έχασε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ! Από εκεί και πέρα, πάντως, δεν είχαμε κάτι αξιοσημείωτο, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και οι δύο ομάδες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για το δεύτερο ημίχρονο στο «Βελοντρόμ».

inner

Εν αντιθέσει με το πρώτο ημίχρονο, στο ξεκίνημα του δευτέρου οι Ουκρανοί ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο ζωηρά, με τον Ζιντσένκο, στο 49’, να κάνει μία κακή κεφαλιά από πλεονεκτική θέση. Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, στο 54’, η αλλαγή του Ναβάλκα στην ανάπαυλα αποδείχθηκε «χρυσή»! Ο Μπλαστσικόφσκι, που αντικατέστησε τον Ζιελίνσκι, έκανε μία εξαιρετική ατομική προσπάθεια, πλάσαρε άψογα και έγραψε το 1-0! Δύο λεπτά αργότερα, μάλιστα, οι Πολωνοί είχαν μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσουν» τη νίκη (αναγκάζοντάς μας να βγάλουμε τα κομπιουτεράκια μας, για πιθανή ισοβαθμία ΣΕ ΟΛΑ με τη Γερμανία), αλλά η προσπάθεια του Καπούτσκα έφυγε άουτ.

inner

Οι Ουκρανοί, πάντως, δεν το παράτησαν το ματς και είχαν ευκαιρίες για ένα γκολ -και βαθμό- της τιμής, αλλά το ωραίο πλασέ του Κονοπλιάνκα (63’), το σουτ του Ζιντσένκο σχεδόν από το σημείο του πέναλτι (72’) και η κεφαλιά του Ζοζούλια (80’), δεν είχαν ευτυχή κατάληξη, με την… παρέα του Λεβαντόφσκι (παραμένει χωρίς γκολ σε EURO 523 λεπτά!) να παίρνει τη νίκη και να πανηγυρίζει στο τέλος την ιστορική πρόκριση. Αυτό, δε, αν δεν συμβεί κάτι συγκλονιστικό, ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Μιχαΐλο Φομένκο στον ουκρανικό πάγκο, με τα ΜΜΕ της χώρας να υποστηρίζουν ότι η ομοσπονδία προορίζει για αντικαταστάτη του τον βοηθό του, Αντρέι Σεφτσένκο!

inner

Το γκολ του αγώνα



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Ουκρανία (Μιχαΐλο Φομένκο): Πιατόφ, Μπουτκό, Κατσερίντι, Κούτσερ, Φεντέτσκι, Στεπανένκο, Ροτάν, Ζιντσένκο (73’ Κοβαλένκο), Κονοπλιάνκα, Γιαρμολένκο, Ζοζούλια (90’+2’ Τίμοστσουκ).

Πολωνία (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Γιεντρέιτσικ, Παζντάν, Γκλικ, Τσιόνεκ, Κριχόβιακ, Γιοντλόβιετς, Ζιελίνσκι (46’ Μπλαστσικόφσκι), Καπούτσκα (71’ Γκροσίτσκι), Μίλικ (90’+3’ Σταρζίνσκι), Λεβαντόφσκι.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x