Ιταλία

Ιταλοί προπονητές εκτός συνόρων: Από τον Αντσελότι μέχρι τον Στραματσόνι

Περισσότεροι από ποτέ είναι οι Ιταλοί προπονητές που βγάζουν το «ψωμί» τους μακριά από τη χώρα τους και το sport-fm.gr ρίχνει μια ματιά στα μέχρι στιγμής πεπραγμένα τους.

Ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των εθνικών πρωταθλημάτων στην Ευρώπη, είμαστε σε θέση να ρίξουμε μία πανοραμική ματιά στην πορεία των Ιταλών προπονητών που εργάζονται εκτός συνόρων.

Λίστα με τους Ιταλούς τεχνικούς που εργάζονται σε κλαμπ του εξωτερικού σε ολόκληρο των κόσμο ανάρτησε στην διαδικτυακή της έκδοση η Gazzetta dello Sport. Από τον Κάρλο Αντσελότι που οδηγεί την Μπάγερν Μονάχου από νίκη σε νίκη μέχρι τους Αντόνιο Κόντε και Βάλτερ Ματσάρι που βρέθηκαν ξαφνικά στα «βαθιά» της Πρέμιερ και από τον πρώτο στη Ρωσία Καρέρα μέχρι τον Αντρέα Στραματσόνι που έχει αναλάβει την «αναγέννηση» του Παναθηναϊκού.

Αγγλία

Κόντε (Τσέλσι): O γεννημένος στις 31 Ιουλίου του 1969 τεχνικός είναι 5ος στην Πρέμιερ Λιγκ με τους Λονδρέζους, έχοντας συγκεντρώσει δέκα βαθμούς μετά από πέντε αγωνιστικές. Παράλληλα, ξεπερνώντας το «εμπόδιο» της Λέστερ, πήρε την πρόκριση για τους «16» του Λιγκ Καπ, ενώ οι υποχρεώσεις στο Κύπελλο δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.

Γκουιντολίν (Σουόνσι): Μόλις 4 βαθμούς(σε 5 αγώνες) και μοιραία 15ος στην κατάταξη o 60χρονος προπονητής που κάθεται στον πάγκο των «κύκνων» από τις 18 Ιανουαρίου του 2016. Αποκλεισμός από το Λίγκ Καπ, περιμένει την έναρξη των αγώνων του Κυπέλλου.

Ματσάρι (Γουότφορντ): Επτά πόντους και 9η θέση μέχρι τώρα για τον άνθρωπο που κράτησε το τιμόνι της Ίντερ τη σεζόν 2013-14, ενώ νωρίτερα είχε υπηρετήσει για 4 χρόνια τη Νάπολι. Γνώρισε τον αποκλεισμό στο Λιγκ Καπ.

Ρανιέρι (Λέστερ): 11ος με επτά πόντους ο περσινός θριαμβευτής της Πρέμιερ, που ξεκίνησε νικηφόρα όμως στο Champions League με εκτός έδρας νίκη επί της Μπρίζ. Στο Λιγκ Καπ αποκλείστηκε, καθώς έπεσε πάνω στην Τσέλσι, από την οποία «λύγισε» στην παράταση.

Τζένγκα (Γούλβς): 10ος στην Τσάμπιονσιπ μετά από 8 αγώνες με δώδεκα βαθμούς ο 56χρονος, ενώ δεν συνεχίζει πλέον στο Λιγκ Καπ.

Ντι Ματέο (Άστον Βίλα): Μόλις οκτώ πόντοι για τους «χωριάτες» και 18η θέση, για μία ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει στην Τσάμπιονσιπ. Ο αποκλεισμός στο Λιγκ Καπ είναι το λιγότερο για τον άνθρωπο που οδήγησε την Τσέλσι στην κορυφή της Ευρώπης το 2012.

Γερμανία

Αντσελότι (Μπάγερν Μονάχου): Κατέρριψε ήδη την επίδοση του Ότο Ρεχάγκελ, που είχε ξεκινήσει με έξι νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις τη σεζόν 1995-96. Οι Βαυαροί πηγαίνουν «τρένο». Τέσσερα στα τέσσερα στη Μπουντεσλίγκα, κατάκτηση του Σούπερ Καπ, νικηφόρο ξεκίνημα στο Champions League, πρόκριση στους «16» του κυπέλλου Γερμανίας.

Ελλάδα

Στραματσόνι (Παναθηναϊκός): Δύο αγώνες στο πρωτάθλημα, ισάριθμα τρίποντα, το σημαντικότερο όμως είναι η είσοδος στους ομίλους του Europa League, καταφέρνοντας δύο προκρίσεις, αρχικά στον τρίτο προκριματικό γύρο και στη συνέχεια στα πλέι οφ. Η πρεμιέρα δεν ήταν ιδανική αφού γνώρισε εντός έδρας ήττα από τον Άγιαξ (1-2).

Ρωσία

Καρέρα (Σπάρτακ Μόσχας): Ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους από το 1991 έως το 1996. Βοηθός προπονητή στη «Μεγάλη Κυρια» την περίοδο 2012-14. Ο 52 ετών τεχνικός ήρθε η ώρα να να ανοίξει τα φτερά. Οδηγεί την κούρσα μετά από επτά αγωνιστικές με 19 βαθμούς! Αποκλεισμός τόσο στον τρίτο προκριματικό του Europa League όσο και στο κύπελλο Ρωσίας.

Ουγγαρία

Ρόσι (Χόνβεντ): Από το 2012, με μικρό διάλειμμα 14-15, κάθεται στον ίδιο πάγκο. Τη φετινή σεζόν είναι πέμπτος στην OTP λίγκα μετά από δέκα «στροφές» με 17 πόντους. Βρίσκεται στο δεύτερο γύρο του κυπέλλου.

Ελβετία

Μάντζο (Λουγκάνο): Mε πλούσια καριέρα στη Serie A, την περσινή σεζόν καθοδηγούσε την under 21 της Λουγκάνο. Φέτος πήρε προαγωγή στην πρώτη ομάδα. Μετά τη διεξαγωγή 8 αγωνιστικών, έχει 13 βαθμούς που τον φέρνουν στην τέταρτη θέση, ενώ έχει προκριθεί στους «16» του Κυπέλλου.

Ρουμανία

Νάπολι (Ιάσιο): Έβδομος στη Ligue 1 μετά από 9 παιχνίδια, έχοντας 12 βαθμούς.

Ινδία

Ματεράτσι (Τσεναϊγιούν): Περιμένει την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ρίχνοντας «άγκυρα» στο πρωτάθλημα της Ινδίας, καθώς μετρά ήδη δύο σεζόν ως προπονητής της ομάδας, έχοντας αγωνιστεί νωρίτερα και με τη φανέλα της(7 συμμετοχές).

Ιαπωνία

Φικαντέντι (Σαγκάν Τόσου): Δώδεκα αγωνιστικές από την έναρξη της J1 League, βρίσκεται στην έβδομη θέση με 21 βαθμούς, έχοντας καταφέρει την πρόκριση στον 4ο γύρο του «κυπέλλου του Αυτοκράτορα». Aπό το 2013 και μέχρι πέρσι ήταν τεχνικός της Τόκιο.

Κίνα

Καναβάρο (Τγιαντζίν Κουαντζιάν): Πρώτος στην China League (δεύτερη κατηγορία) μετά από 27 αγώνες με 53 βαθμούς.

Η. Α. Ε

Κουζίν (Αλ Σαμπάμπ): Μόλις δύο αγωνιστικές έχουν διεξαχθεί με την ομάδα να έχει το απόλυτο με έξι βαθμούς.

Επιμέλεια: Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x