Stoiximan Super League

Ήταν αμοιβαία τα... αισθήματα

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για την απόφαση του Ολυμπιακού να πουλήσει και τα δικαιώματα του Μπενίτες.

Η Κρουζ Αζούλ αποφάσισε να αποκτήσει τα δικαιώματα του Μπενίτες, καταβάλλοντας στον Ολυμπιακό το ποσό που προέβλεπε η οψιόν, με τους “ερυθρόλευκους” να “καρπώνονται” περίπου 4 εκ. ευρώ από την πώληση του Παραγουανού. Πρόκειται για μια εξέλιξη που αν μη τι άλλο αφήνει ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Από τη μία ο Μπενίτες δεν ήθελε να επιστρέψει στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι και από την άλλη οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχασαν χρήματα καθώς είχαν δώσει περίπου 3,5 εκ. ευρώ πριν από δύο χρόνια για ν' αποκτήσουν τον νεαρό φορ, μετά από εισήγηση του Μίτσελ.

Το ότι ο Μπενίτες δεν ήθελε ούτε να συζητήσει το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Ολυμπιακό, είχε να κάνει με την παραμονή του Μάρκο Σίλβα στην τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών. Ήξερε πολύ καλά ο Μπενίτες ότι με τον Πορτογάλο στον πάγκο του Ολυμπιακού δε θα είχε ευκαιρίες και γι' αυτό το λόγο επιθυμούσε την παραμονή του στη μεξικάνικη ομάδα.

Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι και από την πλευρά του Σίλβα υπήρχαν ανάλογα...αισθήματα, καθώς ο νεαρός τεχνικός του Ολυμπιακού είχε διαμηνύσει στη διοίκηση της ομάδας (από το περασμένο κόλας καλοκαίρι) ότι ο Μπενίτες δεν του “κάνει”.

Ο προπονητής της Πειραϊκής ομάδας θεωρούσε ότι ο λατινοαμερικάνος φορ δεν είχε θέση στα πλάνα του και γι' αυτό το λόγο άλλωστε είχε “δείξει” και στον παίκτη ότι δε θα είχε μέλλον στον Ολυμπιακό. Ο Μπενίτες κατάλαβε το αυτονόητο και ζήτηση από τη διοίκηση των “ερυθρόλευκων” να φύγει, με την Κρουζ Αζούλ να συμφωνεί για την απόκτηση του παίκτη με τη μορφή δανεισμού.

Επειδή έγινε μεγάλη κουβέντα, ειδικά το διάστημα που ο Ιντέγε έχανε τη μία ευκαιρία πίσω απ' την άλλη, οφείλει να δει κάποιος αν τελικά ήταν “λάθος” ο Σίλβα στην επιλογή του. Γυρνώντας κάποιος στην περσινή χρονιά για να δει τι έκανε ο Παραγουανός, θα διαπιστώσει ότι ο προπονητής που εισηγήθηκε την απόκτηση του, ο Μίτσελ, δεν τον είχε στις βασικές του επιλογές.

Για την ακρίβεια τον χρησιμοποιούσε όποτε “ξέμενε” από λύσεις ή αν το παιχνίδι ήταν από αυτά που χαρακτηρίζονται εύκολα για τους Πειραιώτες. Δεν είναι τυχαίο πως ο Μίτσελ (που σ' ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη εκθείαζε τις ικανότητες του Μπενίτες) χρησιμοποίησε τον λατινοαμερικάνο σ' ένα μόλις ματς Τσάμπιονς Λιγκ.

Όχι βασικό, αλλά σαν αλλαγή. Τον έβαλε να παίξει ένα λεπτό εναντίον της Μάλμε. Θυμάται κάποιος να υπάρχει ματς που να “καίει” για τους “ερυθρόλευκους” και να έπαιξε (βασικός) ο Μπενίτες; Μάλλον όχι. Όταν λοιπόν δεν εμπιστεύεται έναν παίκτη ο προπονητής που εισηγείται την απόκτηση του, είναι άδικο να χαρακτηρίζει κάποιος εμπαθή τον επόμενο κόουτς, αν δεν του δώσει ευκαιρίες.

Μπορεί ο Μπενίτες να κάνει καριέρα στην Κρουζ Αζούλ, μπορεί να κάνει τη διαφορά για τη μεξικάνικη ομάδα, αλλά για τον Ολυμπιακό δεν έκανε. Σωστά λοιπόν έπραξε ο Σίλβα και είπε στη διοίκηση των Πειραιωτών ν' αποχωρήσει ο Παραγουανός.

Ένας παίκτης που είχε την “κοψιά” του Γκαμπριέλ Άλβες, ενός Ουρουγουανού επιθετικού που έπαιξε στον Ολυμπιακό πριν από δεκαπέντε χρόνια και τον οποίο δε θυμούνται και πολλοί. Τουλάχιστον εκείνος είχε σκοράρει ένα ωραίο γκολ και σε ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x